Δελτίο Τύπου «Μετονομασία οδού ως ελάχιστος φόρος τιμής, στον αείμνηστο δήμαρχο Δάφνης Χρήστο Μιχαλόπουλο»

 

Είναι πολύ σημαντικό, οι κοινωνίες να αναγνωρίζουν διαχρονικά τις προσωπικότητες που με την παρουσία τους και το έργο τους λάμπρυναν, φώτισαν  και καθόρισαν τη λειτουργία και το μέλλον των πόλεων τους.  

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 27ης Ιουνίου 2018, ενεκρινε τη μετονομασία της οδού Αλεξάνδρας, της Δημοτικής Κοινότητας Δάφνης, σε οδό Χρήστου Μιχαλόπουλου, ως ελάχιστος φόρος τιμής στο Δήμαρχο που  επί 35 χρόνια υπηρέτησε τον πρώην Δήμο   Δάφνης.

Η οδός Αλεξάνδρας επιλέχθηκε δεδομένου ότι  είναι μια οδός που διασχίζει οριζόντια μεγάλο μέρος του ιστορικού κέντρου της Δάφνης, ενώ στη συμβολή της με την οδό Βύρωνος, βρίσκεται το κτίριο που στεγάζει τις υπηρεσίες του Α` ΚΑΠΗ Δάφνης, το οποίο αποτελεί  ως θεσμός,  ένα από τα πρώτα ΚΑΠΗ που ιδρύθηκε με ενέργειές του  το 1983 ενώ  αργότερα μετονομάστηκε στη μνήμη του σε «Μιχαλοπούλειο».

Ο Χρήστος Μιχαλόπουλος διοίκησε, με ανιδιοτέλεια, ήθος, αγωνιστικότητα, ακεραιότητα, εντιμότητα, μεθοδικότητα και αγάπη στη Δάφνη, αφήνοντας  ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στο θεσμό που ονομάζεται Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς Δημαρχιακής θητείας του τιμωρήθηκε,  με αργίες από τα καθήκοντά του για τις πρωτοπόρες δράσεις και ιδέες του.

Ο Δήμαρχος, ο Άνθρωπος, ο Μαχητής, ο Ενοχλητικός στις διεκδικήσεις του στα υπουργεία, εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δήμαρχος  Δάφνης το 1954,  ενώ κατά τη διάρκεια της θητείας του ασχολήθηκε με τη ανάπτυξη της  Δάφνης σε όλους τους τομείς ( παιδεία, πολιτισμό, ύδρευση, συγκοινωνίες).

Καταγράφοντας το έργο του «Πρύτανη» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • εισηγήθηκε το άρθρο 102 του Συντάγματος και πέτυχε τη θεσμική κατοχύρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την αναθεώρηση του ρυμοτομικού της περιοχής με χρήσεις που βελτίωσαν αισθητά την εικόνα της πόλης
  • Επέβαλε τέλη στις Ιδιωτικές εταιρείες Πάουερ, Ούλεν και Μποδοσάκη και έλυσε οριστικά το αποχετευτικό πρόβλημα της Δάφνης  και εγκατέστησε  Δημοτικό φωτισμό.
  • Καθιέρωσε το επιτυχημένο Φεστιβάλ Φολκλορικών Χορών με συμμετοχή συγκροτημάτων από όλο τον κόσμο.
  • Πέτυχε μετά από πολλούς αγώνες την παραχώρηση της κυριότητας στο Δήμο από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας του χώρου της Γυμναστικής Ακαδημίας.
  • Υιοθέτησε το Δημοτικό Σχολείο της Κοφίνου Κύπρου το 1976 και για πολλά συναπτά έτη αντάλλασσαν οι περιοχές επισκέψεις με  αντιπροσωπείες μαθητών.
  • ίδρυσε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Δάφνης  και Σχολή Πληροφορικής για την εξειδίκευση και κατάρτιση των νέων της Δάφνης.
  • Κατασκεύασε ιδιόκτητα κτίρια στέγασης υπηρεσιών του Δήμου ( ΚΑΠΗ, Πνευματικό Κέντρο και της υπηρεσίας Καθαριότητας),   σχολείων  και Παιδικών Σταθμών.
  • απαλλοτρίωσε και αγόρασε το χώρο για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Δάφνης.
  • αγόρασε το σπίτι του μεγάλου εξπρεσιονιστή ζωγράφου Γ. Μπουζιάνη το οποίο αποτέλεσε και το εφαλτήριο για την δημιουργία του ομώνυμου Μουσείου.

 

 




Πρόσκληση TAKTIKHΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Δάφνης 06.06.2018

 

            Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του αρθρ.88 Ν.3852/2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης) και Ν. 3463/06 άρθρο 112 παρ. 3. καλείστε σε τακτική συνεδρίαση  του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Δάφνης την 6η Ιουνίου 2018 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 07.00μ.μ. επί της οδού Έλλης 16 στο 1ο όροφο του Δημαρχείου για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:     

 

Α. Ανακοινώσεις- Διάφορα θέμα –προβλήματα κοινότητας

Β. Επικύρωση πρακτικών 6ης συνεδρίασης έτους 2018

Γ. Θέματα:

  1. Λήψη απόφασης για χωροθέτηση πλαστικών οριοδεικτών έμπροσθεν υπόγειου γκαράζ Δημοτικού γηπέδου Μιχάλης Μουρούτσος
  2. Λήψη απόφασης για χωροθέτηση πλαστικών οριοδεικτών επί της οδού Αλέκου Παναγούλη στη συμβολή της με την οδό Ηπείρου.

 

  Η Πρόεδρος  του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Δάφνης

    ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ




17η Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής 03.07.2018

 

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των  άρθρων    72 και 75  του  Ν.3852/2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης) σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Ν.4071/2012  όπως ισχύουν, σας καλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής  Επιτροπής που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Δάφνης, Έλλης 16 & Κανάρη, την  Τρίτη 3 Ιουλίου  2018  και ώρα 10:00 π.μ., για συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:

 

  1. Έγκριση συμψηφιστικών κινήσεων- αποδέσμευσης ποσών
  2. Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων οι οποίες θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου έτους 2018.
  3. Α) Έγκριση προσφυγής στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση λόγω του κατεπείγοντος (σύμφωνα με το άρθρο 32 του Ν. 4412/16) για την προμήθεια με τίτλο «Προμήθεια καυσίμων κίνησης» Β) έγκριση όρων και τεχνικών προδιαγραφών και Εντύπου Οικονομικής Προσφοράς της υπ’ αριθ. 64/2018 Μελέτης με τίτλο «Προμήθεια καυσίμων κίνησης»  Δήμου Δάφνης-Υμηττού, συνολικού προϋπολογισμού 86.976,21 € και Γ) έγκριση των όρων της διαπραγμάτευσης, της ως άνω προμήθειας κατόπιν της  αρ. 180/2018 πράξης του ΣΤ κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σε περίπτωση κωλύματος συμμετοχής σας στη παραπάνω συνεδρίαση, σας παρακαλούμε να ενημερώσετε έγκαιρα την Ειδική Γραμματέα της Επιτροπής.

 

   Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ

      ΜΙΧΑΗΛ  Ι.  ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ




Πρόσκληση για ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου 27.06.2018

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των Ν. 3463/2006 και Ν. 3852/2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως τροποποιήθηκε με τις όμοιες των  Ν. 3870/2010 και 4071/2012 και ισχύει, καλείσθε στην 7η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει την  Τετάρτη 27  Ιουνίου    2018  και  ώρα  9:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας Υμηττού (πρώην Δημαρχείο Υμηττού)  Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 1, (αριθμ. 28/20-1-2011 αποφ. Δημ. Συμβουλίου), στην αίθουσα συνεδριάσεων, 2ος όροφος, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Ανακοινώσεις- Ερωτήσεις.

  1. Αναμόρφωση Προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2018 κατόπιν εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής.
  2. ‘Έγκριση μεσοπρόθεσμου  (Μ.Π.Δ.Σ.) 2019-2022 , του  Δήμου Δάφνης Υμηττού.
  3. Αποδοχή ποσού : α) για λειτουργικές δαπάνες των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Β` κατανομή), β)   καταβολής προνοιακών επιδομάτων στους κατά Νόμο δικαιούχους για τους μήνες Μάρτιο -Απρίλιο 2018, γ) κατάθεσης μισθωμάτων  των σχολικών μονάδων  από 01/01/2018-30/04/2018, δ) από πρόστιμα ΚΟΚ διμήνου από 02/03/2018 έως και 02/05/2018 από το  ταμείο παρακαταθηκών και δανείων, ε) κατάθεσης  1η-4ης μηνιαίας κατανομής έτους 2018  για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες στ) κατάθεσης για κάλυψη δαπανών για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων.
  4. Διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών από πρόστιμα ΚΟΚ που θα επαναβεβαιωθούν.
  5. Διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών για λοιπά τέλη που θα επαναβεβαιωθούν.
  6. Οριστική διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών για λοιπά τέλη.
  7. Επιστροφή ως αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών.
  8. Έγκριση επαναφοράς οικογενειακών τάφων στο Δήμο.
  9. Έγκριση μετατροπής οικογενειακού τάφου, σε τάφο τριετούς χρήσεως (εδάφους ή  σαρκοφάγου) ή διατήρησής του ως μνημείο.
  10. Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.
  11. Ένταξη έργων και εργασιών στις πιστώσεις ΣΑΤΑ.
  12. Α) Ανάκληση της με αρ. 55/24.04.2018 προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και β) Λήψης νέας απόφασης για έγκριση σκοπιμότητας της αριθμ 01/2018 μελέτης με τίτλο «Προμήθεια Μ.Α.Π.-Γάλα-Προληπτική Ιατρική», για τις ανάγκες του Δήμου και των εποπτευόμενων από το Δήμο ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Μονάδων Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Δάφνης-Υμηττού» και «Σχολική Επιτροπή Μονάδων Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Δάφνης-Υμηττού» (Σχολικές Επιτροπές).
  13. Α) Έγκριση σκοπιμότητας της αριθμ. 51/2018 Μελέτης με τίτλο «Προμήθεια Ειδών Καθαριότητας και Ευπρεπισμού», για τις ανάγκες του Δήμου, του ΟΚΠΔΥ, του ΟΠΑΔΥ, των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Β) έγκριση διενέργειας ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την εκτέλεσή της.
  14. Έγκριση σκοπιμότητας της  αρ.36/2018 μελέτης «προμήθειας κάδων απορριμμάτων-ανακύκλωσης και ανταλλακτικών» και διενέργειας ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την εκτέλεση της.
  15. Έγκριση πρακτικών παραλαβής υπηρεσιών – εργασιών.
  16. Έγκριση Β` Κατανομής πιστώσεων στα Ν.Π. με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Δάφνης-Υμηττού» και  «Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης του Δήμου Δάφνης-Υμηττού» κατόπιν απόφασης ΔΕΠ,  για κάλυψη λειτουργικών αναγκών.
  17. Αντικατάσταση μελών από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ «Σχολική Επιτροπή Μονάδων Β` βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Δάφνης – Υμηττού».
  18. Συζήτηση και λήψη απόφασης παραχώρησης σχολικών χώρων: α) πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και β) δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατόπιν αποφάσεων  των  Διοικητικών συμβουλίων των ομώνυμων  Νομικών  Προσώπων  αντίστοιχα  και της  Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.
  19. Αντικατάσταση μελών από το Διοικητικό Συμβούλιο των ΝΠ. με την επωνυμία α) «Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής Δάφνης-Υμηττού» και β) «Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Δάφνης-Υμηττού».
  20. Α) Προσδιορισμός θέσεων και ειδικοτήτων μαθητείας για μαθητευόμενους κι σπουδαστές των Δομών Επαγγελματικής Κατάρτισης των  ΕΠΑΛ του Υπουργείου Παιδείας και των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ σχολικού έτους 2018-2019, Β) εξουσιοδότηση Δημάρχου για υπογραφή.
  21. Έγκριση παράτασης παραχώρησης κατά χρήση στην αστική, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Οργάνωση με το όνομα «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», το  δημοτικό κτίριο που βρίσκεται στην Πλατεία Δημαρχείου Δάφνης (πρώην ΚΕΠΣΝΕ) , στο οποίο λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
  22. Μετονομασία της οδού Αλεξάνδρας Δημοτικής Κοινότητας Δάφνης, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
  23. Έκδοση κανονιστικής απόφασης χωροθέτησης πινακίδων ρύθμισης κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Παλαιολόγου και Ευριπίδου Δημοτικής Κοινότητας Δάφνης, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
  24. Έκδοση κανονιστικής απόφασης χωροθέτησης ρυθμιστικών πινακίδων και κίτρινης διαγράμμισης έμπροσθεν υπογείου γκαράζ δημοτικού γηπέδου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ» στη Δημοτική Κοινότητα Δάφνης, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
  25. Έκδοση κανονιστικής απόφασης χωροθέτησης πινακίδων ρύθμισης κυκλοφορίας επί της οδού Ηλιουπόλεως Δημοτικής Κοινότητας Υμηττού, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
  26. Έγκριση χορήγησης ή μη θέσης στάθμευσης αυτοκινήτου για το Κέντρο Διημέρευσης « Κύκλοι Ζωής», κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
  27. Έγκριση Α) ανανέωσης χορήγησης θέσης στάθμευσης αναπηρικού αυτοκινήτου Β) χορήγησης και ανανέωσης χορήγησης θέσης στάθμευσης μη αναπηρικών αυτοκινήτων, κατόπιν εισηγήσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
  28. Έγκριση αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2018 του Ν.Π. με την επωνυμία «Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού  Δάφνης – Υμηττού» κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π..
  29. Ενημέρωση του Σώματος και διατύπωση γνώμης επί του  Ισολογισμού και τις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2017 της Μονομετοχικής Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Δάφνης –Υμηττού κατόπιν απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.
  30. Α) Διόρθωση της αριθμ. 34/2018 προηγούμενης απόφασης του σώματος περί ορισμού τακτικών και αναπληρωματικών μελών της  Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων και Β) Αντικατάσταση μέλους από την ίδια ως άνω επιτροπή.
  31. Λήψη απόφασης για την άμεση ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης που αφορά στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, στη διαδικασία κατάσχεσης λογαριασμών και στην δυνατότητα διαγραφής και  ρύθμισης οφειλών  από τους Δήμους.

            Ο Πρόεδρος του Δημοτικού  Συμβουλίου

      Νικόλαος Ε. Τσιλίφης  

 




16η Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής 28.06.2018

 

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των  άρθρων    72 και 75  του  Ν.3852/2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης) σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Ν.4071/2012  όπως ισχύουν, σας καλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής  Επιτροπής που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Δάφνης, την Πέμπτη 28  Ιουνίου  2018  και ώρα 10:00 π.μ., για συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:

 

  1. Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων οι οποίες θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου έτους 2018.
  2. Α. Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 63/07.05.2018 προηγούμενης απόφασης του σώματος και Β. Έγκριση μελέτης, τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης της προμηθείας-υπηρεσίας με τίτλο «Προμήθεια Μ.Α.Π.-Γάλα-Προληπτική Ιατρική», για τις ανάγκες του Δήμου και των εποπτευόμενων από το Δήμο ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Μονάδων Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Δάφνης-Υμηττού» και «Σχολική Επιτροπή Μονάδων Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Δάφνης-Υμηττού» (Σχολικές Επιτροπές).
  3. Έγκριση μελέτης, τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης της προμηθείας   με τίτλο «Προμήθεια Ειδών Καθαριότητας και Ευπρεπισμού», για τις ανάγκες του Δήμου, του ΟΚΠΔΥ, του ΟΠΑΔΥ, των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  4. Έγκριση μελέτης, τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης διεξαγωγής του Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού  για την προμήθεια με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ» .
  5. Λήψη απόφασης για άσκηση ή μη έφεσης κατά της αρ. Α7081/2018 απόφασης του 26ου Τριμελούς Τμήματος  Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σε περίπτωση κωλύματος συμμετοχής σας στη παραπάνω συνεδρίαση, σας παρακαλούμε να ενημερώσετε έγκαιρα την Ειδική Γραμματέα της Επιτροπής.

                                                                                                        

                 Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ

               ΜΙΧΑΗΛ  Ι.  ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

 




5η Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 22.06.2018

 

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των  άρθρων 73 και 75 του  Ν.3852/2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης –  Πρόγραμμα Καλλικράτης), σε συνδυασμό με τις όμοιες  του Ν.4071/2012 , σας καλούμε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Δάφνης,  Έλλης 16 & Κανάρη, την Παρασκευή 22  Ιουνίου 2018 και ώρα 10:30 π.μ. για συζήτηση και λήψη απόφασης  στα παρακάτω θέματα:

 

  1. Εκλογή Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
  2. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο μετονομασίας οδού στη Δημοτική Κοινότητα  Δάφνης κατόπιν απόφασης της Επιτροπής του αρ.8 του Κ.Δ.&Κ.
  3. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο χωροθέτησης πινακίδων ρύθμισης κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Παλαιολόγου και Ευριπίδου Δημοτικής Κοινότητας Δάφνης, κατόπιν πρότασης του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας  Δάφνης
  4. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο χωροθέτησης ρυθμιστικών πινακίδων και κίτρινης διαγράμμισης έμπροσθεν υπογείου γκαράζ δημοτικού γηπέδου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ», κατόπιν πρότασης του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας  Δάφνης
  5. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο χωροθέτησης πινακίδων ρύθμισης κυκλοφορίας επί της οδού Ηλιουπόλεως στη συμβολή της τόσο  με την οδό  Κωνσταντινουπόλεως όσο και με την Πλ. Ηλία Ηλιού στη Δημοτική Κοινότητα Υμηττού
  6. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο χορήγησης ή μη θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων για το Κέντρο Διημέρευσης ‘’ Κύκλοι Ζωής’’.
  7. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο: Α) ανανέωσης χορήγησης θέσης στάθμευσης αναπηρικού αυτοκινήτου Β) χορήγησης και ανανέωσης χορήγησης θέσης στάθμευσης μη αναπηρικών αυτοκινήτων.

Σε περίπτωση κωλύματος συμμετοχής σας στη παραπάνω συνεδρίαση, σας παρακαλούμε να ενημερώσετε έγκαιρα την Ειδική Γραμματέα της Επιτροπής.

                                                                                               

                        Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                            ΜΙΧΑΗΛ  Ι.  ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ




14η Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής 12.06.2018

 

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των  άρθρων    72 και 75  του  Ν.3852/2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης) σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Ν.4071/2012  όπως ισχύουν, σας καλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής  Επιτροπής που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Δάφνης, την Τρίτη 12  Ιουνίου  2018  και ώρα 10:00 π.μ., για συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:

 

  1. Έγκριση συμψηφιστικών κινήσεων- αποδέσμευσης ποσών.
  2. Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων οι οποίες θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου έτους 2018.
  3. Έγκριση δαπανών, διάθεσης πιστώσεων, έκδοσης χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής και ορισμοί υπολόγων.
  4. Έγκριση πρακτικού 2 του διεξαχθέντος συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια με τίτλο ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕΛΑΝΙΩΝ , ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ κατακύρωση των αντίστοιχων ομάδων και ανάδειξη Οριστικών Αναδόχων.
  5. Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου επί υπόθεσης του Δήμου.
  6. Απόδοση Χρηματικού εντάλματος προπληρωμής και απαλλαγή υπόλογου υπαλλήλου.

Σε περίπτωση κωλύματος συμμετοχής σας στη παραπάνω συνεδρίαση, σας παρακαλούμε να ενημερώσετε έγκαιρα την Ειδική Γραμματέα της Επιτροπής.

 

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 ΜΙΧΑΗΛ  Ι.  ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ




Πρόσκληση πρός Φορείς Δημοτικής Κοινότητας Υμηττού 12.06.2018

 

Σας καλούμε στην τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Υμηττού, του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, την  Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 και ώρα 8:15 μ.μ. στο Δημοτικό Κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας Υμηττού (πρώην Δημαρχείο Υμηττού) με θέμα ημερήσιας διάταξης:

  1. Εισήγηση της Δημοτικής Κοινότητας Υμηττού των Έργων & Μελετών που πρέπει να περιλαμβάνονται στο Επιχειρησιακό & Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου καθώς και τα έργα που πρέπει να εκτελεσθούν .

Κάθε φορέας, δημότης ή κάτοικος της Δημοτικής Κοινότητας Υμηττού έχει δικαίωμα να διατυπώσει προτάσεις σχετικές με την κατάρτιση του Τεχνικού προγράμματος του Δήμου (άρθρο 86 παραγρ.5 του Ν.3852/2010).

 

                                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                        ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΡΟΥΣΟΣ




6ή Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Υμηττού 12.06.2018

     

Σας καλούμε στην τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Υμηττού, του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, την  Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 και ώρα 8:15 μ.μ. στο Δημοτικό Κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας Υμηττού (πρώην Δημαρχείο Υμηττού) με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Α. Ανακοινώσεις

Β. Επικύρωση Πρακτικών με αρ.5/22-05-2018

Γ. Θέματα

  • Εισήγηση της Δημοτικής Κοινότητας Υμηττού των Έργων & Μελετών που πρέπει να περιλαμβάνονται στο Επιχειρησιακό & Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου καθώς και τα έργα που πρέπει να εκτελεσθούν .

 

                                                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                             ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΡΟΥΣΟΣ




15η Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής 22.06.2018

 

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των  άρθρων    72 και 75  του  Ν.3852/2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης) σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Ν.4071/2012  όπως ισχύουν, σας καλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής  Επιτροπής που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Δάφνης, την Παρασκευή 22  Ιουνίου  2018  και ώρα 10:00 π.μ., για συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:

 

  1. Εισήγηση προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2018.
  2. Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων οι οποίες θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου έτους 2018.
  3. Έγκριση διενέργειας, τεχνικών προδιαγραφών και τρόπου εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Συντήρηση και επέκταση κιγκλιδωμάτων και καθιστικών σε κοινοχρήστους χώρους» και ορισμός επιβλέποντος τεχνικού υπαλλήλου.
  4. Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου επί υπόθεσης του Δήμου.

Σε περίπτωση κωλύματος συμμετοχής σας στη παραπάνω συνεδρίαση, σας παρακαλούμε να ενημερώσετε έγκαιρα την Ειδική Γραμματέα της Επιτροπής.

 

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 ΜΙΧΑΗΛ  Ι.  ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ