Το Τμήμα Πολιτισμού – Αθλητισμού σας προσκαλεί σε κύκλο συζητήσεων για το 2024 με θέμα «Ελληνοτουρκικές σχέσεις: Παρόν & Μέλλον»

ScheduledΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Δημαρχείο Υμηττού, 1, Κοτυώρων, Καλυκοποιείο, Δημοτική Ενότητα Υμηττού, Δήμος Δάφνης - Υμηττού, Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Περιφέρεια Αττικής, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 172 37, ΕλλάδαMap

Δημοσίευση: 1 Φεβρουαρίου 2024, 16:16

Print Friendly, PDF & Email

Το Τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Δάφνης-Υμηττού εγκαινιάζει Κύκλο Συζητήσεων για το 2024 με ανθρώπους των Τεχνών, του Πνεύματος και της Πολιτικής.

Θα συζητάμε μαζί τους θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, αλλά και σημαντικά πολιτιστικά και ιστορικά γεγονότα της πόλης.

📌Την Κυριακή4 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συζήτηση με θέμα: «Ελληνοτουρκικές σχέσεις: Παρόν & Μέλλον» στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Υμηττού.

Προσκεκλημένος ο Άγγελος Συρίγος, Βουλευτής Ν.Δ. & Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου & Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ο Ευάγγελος (Άγγελος) Συρίγος είναι αν. Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Είναι απόφοιτος των νομικών σχολών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ στην Αγγλία όπου και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Νομικής το 1994.

Έχει εργασθεί στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (1993-94) ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αναθεώρηση της νομοθεσίας στο Μαυροβούνιο και στο Αζερμπαϊτζάν (2001-2003) και ως δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Υπηρέτησε ως γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής στο Υπουργείο Εσωτερικών (Αύγουστος 2012-Απρίλιος 2015) και ως ειδικός γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαιδεύσεως στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Οκτώβριος 2007-Ιανουάριος 2009). Έχει επίσης υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, μειονοτήτων, διαφάνειας και τηλεπικοινωνιών.

Έχει ασχοληθεί εκτενώς με τα ελληνοτουρκικά και τη μεταναστευτική πολιτική από θέσεις ευθύνης. Έχει γράψει πολλά άρθρα για το διεθνές δίκαιο και την εξωτερική πολιτική και έχει εκδώσει επτά βιβλία.

Facebooktwitterpinterestlinkedin