Κ.Η.Φ.Η

Κ.Η.Φ.Η

Προϊστάμενος: Τσιάμη Βασιλική
Υπεύθυνος Έργου: Παπαδοπούλου Μαρία
Τηλέφωνα:

2109700300 εσωτερικό 3.
E-mail: kifi.dafnis.ymittou@gmail.com

Email: kifi.dafnis.ymittou@dafni-ymittos.gov.gr
Περιγραφή:

Ο  Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Δάφνης - Υμηττού     συνεχίζει τη λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) που υλοποιείται από το 2003 μέχρι και σήμερα.

Το Κ.Η.Φ.Η. είναι μια σύγχρονη δομή ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων ατόμων που στοχεύει στην παροχή οργανωμένης κοινωνικής φροντίδας ιδιαίτερα σε άτομα ΑμεΑ, μη δυνάμεθα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια, κλπ), των οποίων το περιβάλλον που τα φροντίζει εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην παραμονή των ηλικιωμένων ατόμων στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον , στη διατήρηση της συνοχής της οικογένειας , στην αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και του κοινωνικού αποκλεισμού , στην διατήρηση της αυτονομίας τους, στην εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης και κοινωνικής συμμετοχής και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Το Κ.Η.Φ.Η. λειτουργεί με ειδικευμένο προσωπικό ( νοσηλεύτρια, κοινωνικούς φροντιστές και βοηθητικό προσωπικό) παρέχοντας οργανωμένες υπηρεσίες όπως είναι η πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα, η κοινωνική-ψυχολογική στήριξη στους ωφελούμενους και τους φροντιστές αυτών, νευροψυχολογική εκτίμηση, ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, νοητικής ενδυνάμωσης, καθώς και σίτιση με δεκατιανό και γεύμα. Στα πλαίσια της ενίσχυσης της αυτονομίας και της βελτίωσης της αυτοεκτίμησης των ωφελουμένων διοργανώνονται εκδηλώσεις με εορταστικό χαρακτήρα.  Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών από γιατρό , ψυχολόγο, φυσικοθεραπευτή καθώς και μεταφορά των ωφελούμενων με συνοδό από και προς την οικία τους.

Το πρόγραμμα του Κ.Η.Φ.Η. δύναται να προσφέρει τις υπηρεσίες του καθημερινά σε 25 άτομα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο (αίθουσα δημιουργικής απασχόλησης, χώροι ανάπαυσης, αίθουσα ΑΜΕΑ, κουζίνα, γραφείο), προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ωφελούμενων.

Το Κ.Η.Φ.Η λειτουργεί σε καθημερινή βάση από Δευτέρα έως Παρασκευή, από 7:00π.μ. – 15:00μ.μ. στο Α’ ΚΑΠΗ Δάφνης στο 2ο όροφο  επί των οδών Αλεξάνδρας 65 & Βύρωνος – Δάφνη.

Διαδικασίες:
ΔΟΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
Συμμετοχή στο Κ.Η.Φ.Η.
Δικαιολογητικά:

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΜΜΕΣΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥ/ΗΣ (ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ)

 1. Αίτηση.
 2. Αντίγραφο Αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
 3. Αντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος ή τελευταιας φορολογικής δήλωσης 
 4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 5. Υπεύθυνη δήλωση οτι  το άμεσα ωφελούμενο άτομο δεν λαμβάνει και δεν θα λαμβάνει υπηρεσίες απο άλλη δομή  Κ.Η.Φ.Η
 6. Αδεια διαμονής σε ισχύ (σε περίπτωση αλλοδαπών απο τρίτες χώρες) ή αντίγραφο ταυτότητας ομογενούς (σε περίπτωση Έλληνα ομογενούς)

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΜΕΣΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝOY/ΝΗΣ

 1. Αίτηση.
 2. Αντίγραφο Αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
 3. Αντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος ή τελευταιας φορολογικής δήλωσης 
 4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 5. Υπεύθυνη δήλωση οτι  δεν λαμβάνει και δεν θα λαμβάνει υπηρεσίες απο άλλη δομή  Κ.Η.Φ.Η
 6. Αδεια διαμονής σε ισχύ (σε περίπτωση αλλοδαπών απο τρίτες χώρες) ή αντίγραφο ταυτότητας ομογενούς (σε περίπτωση Έλληνα ομογενούς)
 7. Διαζευκτηριο ή άλλο νόμιμο δικαιολογητικό που να αποδεικνύει οτι το άτομο είναι διαζευγμένο.
 8. Υπεύθυνη δήλωση ωφελούμενου/ης ότι ζει μόνος/η.
 9. Γνωμάτευση ιατρού εάν ο/η ωφελούμενος/η είναι μερικώς ή μη αυτοεξυπηρετούμενος/η.
Παρατηρήσεις:

Οι αιτήσεις κατατίθενται στην διεύθυνση Αλεξάνδρας 65 & Βύρωνος – Α' ΚΑΠΗ Δάφνης στον 2ο όροφο στην κυρία Ντοϊκου Βασιλική.

Δεν μπορούν να κατατεθούν με ηλεκτρονική μορφή. 

 

error: Alert: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!