Κοινωνικό Φροντιστήριο

Κοινωνικό Φροντιστήριο

Διευθυντής: Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης : Νούλης Ιωάννης - Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης(Γυμνάσιο): Πρωτοπαπά Κωνσταντίνα - Αγγελική - Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης(Λύκειο): Φλωράτος Ανδρέας
Συντονιστής: Γενική Συντονίστρια Κοινωνικού Φροντιστηρίου : Μπεγέτη Αναστασία
Υπεύθυνος: Ιωάννης Νούλης (Δημοτικό), Κων/να - Αγγελική Πρωτοπαπά (Γυμνάσιο) Ανδρέας Φλωράτος (Λύκειο)
Τηλέφωνα:

2132037815 Γραμματεία

Email: frontistirio@dafni-ymittos.gov.gr
Περιγραφή:

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο  καλύπτει τις μαθησιακές ανάγκες μαθητών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Υποστηρίζει τους μαθητές  στα μαθήματα του σχολείου προκειμένου να καλύψουν μαθησιακά κενά και να ανταπεξέλθουν τις  δυσκολίες και τις απαιτήσεις του σχολείου τους, ενισχύοντας το ρόλο του  Δημόσιου σχολείου και το έργο των εκπαιδευτικών. Απασχολούνται σε αυτό, χωρίς  οικονομικές απολαβές  (αμισθί) , εθελοντές φοιτητές και πτυχιούχοι, οι οποίοι ανάλογα με την ειδικότητά τους αναλαμβάνουν με υπευθυνότητα, συνέπεια και  καλή διάθεση να  βοηθήσουν τους μαθητές. Οι εθελοντές φοιτητές και εθελοντές πτυχιούχοι συμπληρώνουν τα έντυπα :

  1. Αίτηση εθελοντισμού ,
  2. Αίτηση εκπαιδευτικού (Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας)
  3. Υπεύθυνη δήλωση το Ν. 1566 όπου δηλώνουν σε ποιο έτος σπουδών βρίσκονται και σε ποια σχολή (Φοιτητές) ή από πότε είναι πτυχιούχοι και από ποιο τμήμα και Πανεπιστήμιο ακριβώς(Πτυχιούχοι).

Στο  Κοινωνικό Φροντιστήριο  μπορούν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα,  όλοι οι  μαθητές Δημοτικού (όλων των τάξεων), Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ , όπως και απόφοιτοι Λυκείου που έχουν δηλώσει την επιθυμία να επαναλάβουν τις Πανελλαδικές εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου προκειμένου να εισαχθούν σε τμήματα ΤΕΙ  και ΑΕΙ.   Στο πρόγραμμα του κοινωνικού φροντιστηρίου περιλαμβάνονται τα μαθήματα για τα οποία ζητείται βοήθεια με την προϋπόθεση ότι υπάρχει εθελοντής δάσκαλος (για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση για τα μαθήματα Γλώσσας και Μαθηματικών) ή εθελοντής καθηγητής της αντίστοιχης ειδικότητας (για την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση) που θα αναλάβει τη διδασκαλία των μαθημάτων. Παρέχεται υποστήριξη από  εθελοντή ψυχολόγο για την αντιμετώπιση προβλημάτων με την μελέτη των μαθημάτων, όπως και παραδίδονται μαθήματα αγγλικών, εφόσον υπάρχει εθελοντής καθηγητής αγγλικών.

 

Για την εγγραφή στο φροντιστήριο ο κηδεμόνας του μαθητή ή ό ίδιος εφόσον  είναι ενήλικος, καταθέτει:

  1. Το έντυπο ΑΙΤΗΣΗ  ΚΗΔΕΜΟΝΑ 
  2. ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ της ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ή του ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ του ΚΗΔΕΜΟΝΑ.
  3. ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ του ελέγχου προόδου του προηγούμενου σχολικού έτους 2018-2019 (Ιουνίου).

 

Για το σχολικό έτος 2019-20 το Κοινωνικό Φροντιστήριο για τη Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θα φιλοξενηθεί στο κτήριο του  7ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης (Αριστοτέλους 9 και Εθνικής Αντιστάσεως Δάφνη, είσοδος από Ηλέκτρας  , απέναντι από το Πλαίσιο Δάφνης) .  

 

Εγγραφές  πραγματοποιούνται :

α) Στο κτίριο του ΚΕΠ Υμηττού 2ος Όροφος ( Αμβροσίου Μοσχονησίων 9, Υμηττός 172 37 ) κάθε Τρίτη και Πέμπτη στην κα.Σγουροπούλου Αλεξάνδρα και ώρες 10.00πμ - 12.00μμ.

β) Στο Δημαρχείο της Δάφνης (Ισόγειο μέσα στην αίθουσα του Δημοτολόγιου) στην κα.Ανδριώτου Μαρία κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

γ) Ξένες γλώσσες στο κτίριο του ΚΕΠ Υμηττού 2ος Όροφος ( Αμβροσίου Μοσχονησίων 9, Υμηττός 172 37 ) κάθε Δευτέρα - Τετάρτη και Παρασκευή στην κα.Σαββοπούλου Κανέλα και ώρες 10.00πμ - 12.00μμ.

 

Για τα άρθρα και τις δραστηριότητες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου πατήστε εδώ

Διαδικασίες:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Αίτηση κηδεμόνα
Δικαιολογητικά:
  1. Αίτηση Κηδεμόνα.
  2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
  3. Φωτοτυπία του ελέγχου προόδου του προηγούμενου σχολικού έτους 2018-2019
error: Content is protected !!