Παιδικοί Σταθμοί

Παιδικοί Σταθμοί

Προϊστάμενος: Καμάτσος Γιάννης
Τηλέφωνα:

2132037869, 2132037853, 2109758592, 2109714370

Email: paidikoi@dafni-ymittos.gov.gr
Περιγραφή:

Ανακοίνωση Εγγραφών Έτους 2019 – 2020

Το έτος 2019 – 2020 εγγράφονται στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς τα παιδιά:

Βρέφη (Εγγράφονται σε Βρεφικό Τμήμα)Με συμπληρωμένους τους 6 Μήνες την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και άνω, έως 30 μηνών( Έτος Γεν.2017-2018)
Νήπια (Εγγράφονται σε Νηπιακό Τμήμα)Με συμπληρωμένα τα 2 ½ Έτη την 1η Σεπτεμβρίου 2019 έως 3 Ετών (Έτος Γεν. 2016)

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑΘΜΩΝ

Το σχ. έτος 2019 – 2020  των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επόμενου έτους. Οι σταθμοί παραμένουν κλειστοί τον Αύγουστο, τις διακοπές των Χριστουγέννων (24/12 – 6/1), τις διακοπές του Πάσχα (από τη Μεγάλη Πέμπτη ως την Κυριακή του Θωμά), καθώς και όλες τις επίσημες αργίες των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Οι Σταθμοί λειτουργούν καθημερινά 07:00 – 16:00 (πλην Σαββάτου και Κυριακής) και η προσέλευση των παιδιών ορίζεται έως τις 09:00. Οι αποχωρήσεις των παιδιών ορίζονται ως τις 16:00. Οι ενδιάμεσες αποχωρήσεις των παιδιών μετά την ολοκλήρωση του μεσημεριανού γεύματος, ορίζονται από τις/τους προϊσταμένους των σταθμών.

Η παραλαβή των παιδιών θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τους γονείς ή από τα ενήλικα άτομα που έχουν ορίσει με σχετική υπεύθυνη δήλωση οι έχοντες την κηδεμονία και επιμέλεια των παιδιών. Στη διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη ηεπίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 • Σας γνωρίζουμε ότι το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» (ΕΣΠΑ) θα λειτουργήσει και κατά το σχολικό έτος 2019 – 2020 με συμμετοχή του ΟΚΠΔΥ.

Οι γονείς, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο ανωτέρω πρόγραμμα (να μην είναι ενεργή δημόσιος υπάλληλος η μητέρα και το οικογενειακό εισόδημα κάτω των 27.000,00 € σύμφωνα με την προηγούμενη προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ)  θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση σε αυτό,  σε διαφορετική περίπτωση θα υποχρεωθούν στην καταβολή τροφείων, ακόμα κι αν έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα. Η διαδικασία επιλογής των παιδιών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διαθεσιμότητα των θέσεων ανά σταθμό, που θα προκύψουν από τη συμμετοχή μας ως φορέας στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα για τις  θέσεις που θα διατεθούν από τους Δημοτικούς  Σταθμούς η μοριοδότηση να γίνει με βάση τα κοινωνικοοικονομικά και εργασιακά κριτήρια, αρχής γενομένης από τις ασθενέστερες τάξεις, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, εργαζόμενους γονείς, και κριτήρια εντοπιότητας (δημότες και κάτοικοι) μέχρι πληρώσεως των θέσεων.

 • Οι αιτήσεις εγγραφών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Δάφνης – Υμηττού θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 13 Μαΐου έως  και την Παρασκευή 31  Μαΐου.
 •  Οι αιτήσεις με τα συνημμένα δικαιολογητικά για την εγγραφή των παιδιών στους Σταθμούς του Δήμου μας υποβάλλονται μόνο στον Σταθμό της 1ηςΕΠΙΛΟΓΗΣ. Στην αίτηση πρέπει να δηλώνονται υποχρεωτικά άλλοι δύο Σταθμοί ως 2η  και 3ηεπιλογή. Σε περίπτωση πληρότητας του Σταθμού της 1ης σας επιλογής, θα ακολουθήσει η εγγραφή του νηπίου στον Σταθμό της 2ης ή 3ηςεπιλογής σας. Για τα αδέρφια συμπληρώνεται μόνο μία αίτηση εγγραφής και όχι ξεχωριστές αιτήσεις. Η αίτηση εγγραφής πρέπει να συνοδεύεται από όλα τα δικαιολογητικά. Αιτήσεις με ελλιπή στοιχεία δε θα παραλαμβάνονται.
 • Για κάθε παιδί πρέπει να υποβληθεί μία μόνο αίτηση μαζί με το σύνολο των δικαιολογητικών. Στην περίπτωση που υποβληθούν για το ίδιο παιδί περισσότερες από μία αιτήσεις (σε διαφορετικούς σταθμούς), θα υπάρξει ακύρωση.
 • Πληροφορίες και έντυπα αιτήσεων δίνονται από όλους τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας, όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις 07:00 – 16:00. Επίσης διατίθενται στην ιστοσελίδα του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, όπως και στα γραφεία του Οργανισμού μας, στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 1 στον Υμηττό (1οςΌροφος).
 • Για παιδιά που πληρούν τις προϋποθέσεις εγγραφής μέσω επιδοτούμενου προγράμματος ΕΣΠΑ, θα πρέπει να προσκομιστεί αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής και αποδεικτικό αποστολής του φακέλου στη ΕΕΤΑΑ, στο επιδοτούμενο πρόγραμμα για την περίοδο 2019-2020. Δεδομένου ότι κατά το χρονικό διάστημα υποβολής των αιτήσεων εγγραφής, δεν θα έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα εγγραφών μέσω ΕΣΠΑ, οι γονείς υποχρεούνται να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνουν ότι θα προσκομίσουν αντίγραφο της προαναφερομένης αίτησης συμμετοχής έως τη λήξη υποβολής των αιτήσεων στο ΕΣΠΑ.
 • Αίτηση χωρίς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά δε θα μπαίνει στη διαδικασία επιλογής.

Για παραλαβή αιτήσεων, πληροφορίες και κατάθεση αιτήσεων στα κάτωθι:

ΣΤΑΘΜΟΙΤΜΗΜΑΤΑΔΙΕΥΘΥΝΣΗΤΗΛ.ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ/ΟΣ
2οςΒρεφικό-ΝηπιακόΑλεξανδρείας 342109758592ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡ.
3οςΒρεφικό-ΝηπιακόΚίου 18 & Ζωοδόχου Πηγής2109750043ΒΡΑΧΙΩΛΙΑ ΑΝΝΑ
4οςΝηπιακόΣτρατονίκης 272107623120ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
5οςΒρεφικόΣτρατονίκης 27210-7629970ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
6οςΒρεφικό-ΝηπιακόΚερασούντος και Αμαλθείας 272109714370ΨΑΛΤΗ-ΔΕΛΑΤΟΛΑ ΑΝΔΡΙΑΝ.
7οςΒρεφικό-ΝηπιακόΠλούτωνος & Βότση2109754964ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Α. Απαραίτητα δικαιολογητικά:

 1. ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗσυμπληρωμένη από τον Γονέα ή τον/την έχοντα/έχουσα την επιμέλεια ή τον/την Κηδεμόνα (την οποία παραλαμβάνετε από τα γραφεία του Οργανισμού, τους σταθμούς ή την εκτυπώνετε από την ιστοσελίδα του Δήμου Δάφνης – Υμηττού). Η Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση υπογράφεται από τον γονέα και νόμιμο κηδεμόνα ενώπιον του/της Προϊσταμένου/-ης του Σταθμού που την παραλαμβάνει. Στην υπεύθυνη δήλωση αναφέρεται αν πληροί τις προϋποθέσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και αν θα καταθέσει  αίτηση ( σημειωτέων όσοι δικαιούνται εγγραφής μέσω ΕΣΠΑ, οι αιτήσεις τους (μέσω Δήμου),  θα εξετασθούν μετά την ολοκλήρωση εγγραφών του ευρωπαϊκού προγράμματος και ανάλογα τη διαθεσιμότητα του σταθμού).
 2. Υπογεγραμμένο έντυπο ενημέρωσης – αποδοχής για τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων
 3. ΥΓΕΙΑ του παιδιού (υποχρεωτική κατάθεση Α + Β):
 4. Ιατρική βεβαίωσηΠιστοποιητικό Υγείας. Ο παιδίατρός σας συμπληρώνει, υπογράφει και σφραγίζει το σχετικό έγγραφο (το οποίο παραλαμβάνετε από τα γραφεία του Οργανισμού, τους σταθμούς ή το εκτυπώνετε από την ιστοσελίδα του Δήμου Δάφνης – Υμηττού) και
 5. Εμβόλια. Θα πρέπει να προσκομίζονται σε φωτοτυπίες οι αντίστοιχες σελίδες του βιβλιαρίου, καθώς φωτοτυπημένη η πρώτη σελίδα του βιβλιαρίου υγείας με τα στοιχεία του παιδιού.
 6. Πιστοποιητικό Γέννησηςτου παιδιού (με έκδοση εντός του 2019) ή Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης.
 7. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης του τελευταίου τριμήνου (από τον οικείο Δήμο ή τα ΚΕΠ). Για τους αλλοδαπούς γονείς θα πρέπει να είναι μεταφρασμένο από την Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών ή από Εξουσιοδοτημένο Δικηγόρο.
 8. Εργασία Γονέων
 9. Τακτικοί, Αορίστου χρόνου, Ορισμένου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου:Πλήρης Βεβαίωση Εργασίας με σχέση εργασίας, ωράριο και αποδοχές (με έκδοση εντός του μήνα Μαΐου και μετά).
 10. Ιδιωτικοί Υπάλληλοι :α) Πλήρης Βεβαίωση Εργασίας με σχέση εργασίας, ωράριο και αποδοχές (με έκδοση εντός του μήνα Μαΐου και μετά) καιβ) Αναγγελία Πρόσληψης ή Εκτυπωμένη Κατάσταση Ενσήμων Α’ τριμήνου 2019.
 11. Ελεύθεροι Επαγγελματίες : Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα  καταβολής εισφορών (Δ’ τρίμηνο 2018) ή α) Αντίγραφο της Δήλωσης Έναρξης Επιτηδεύματος στην Εφορία καιβ) Υπεύθυνη Δήλωση περί μη διακοπής άσκησης επιτηδεύματος.
 12. Άνεργοι:Πρόσφατη Βεβαίωση Ανεργίας από τον ΟΑΕΔ (όχι κάρτα ανεργίας).
 13. Εκκαθαριστικό Εφορίας Φορολογικού  Έτους 2018 που αφορά εισοδήματα έτους 2018. Σε περίπτωση που οι γονείς υποβάλλουν ξεχωριστές δηλώσεις, είναι απαραίτητο να κατατεθούν και τα δύο εκκαθαριστικά.
 14. Αντίγραφο πρόσφατου Λογαριασμού ΔΕΚΟή μισθωτήριο συμβόλαιο της κύριας κατοικίας (όπου θα αναγράφεται το όνομα του αιτούντα / της αιτούσας και η διεύθυνση).
 15. Υπεύθυνη Δήλωσητου γονέα και νόμιμου κηδεμόνα, με την οποία θα ορίζει τους ανθρώπους (ενήλικες) που θα έχουν την ευθύνη παραλαβής του/των παιδιού/ – ων από τον σταθμό (την ΥΔ την παραλαμβάνετε από τα γραφεία του Οργανισμού, τους σταθμούς ή την εκτυπώνετε από την ιστοσελίδα του Δήμου Δάφνης – Υμηττού). Η Υπεύθυνη Δήλωση υπογράφεται από τον γονέα και νόμιμο κηδεμόνα ενώπιον του/της Προϊσταμένου/-ης του Σταθμού που παραλαμβάνει την αίτηση.
 16. Για την εγγραφή παιδιών αλλοδαπών γονέων, εκτός των υπολοίπων δικαιολογητικών, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άδεια νόμιμης παραμονής και εργασίας και των δύο γονέων (φωτοτυπία), όπως αυτή αποδεικνύεται από τις ισχύουσες, κάθε φορά, διατάξεις.

Αιτήσεις οικογενειών που οφείλουν τροφεία προηγούμενης σχολικής περιόδου, δε θα μοριοδοτηθούν,  αν προηγουμένως δεν εξοφληθούν τα οφειλόμενα τροφεία.

Β. Συμπληρωματικά δικαιολογητικά

 1. Διαζευγμένοι Γονείς:Διαζευκτήριο από το οποίο να προκύπτει η ανάθεση μέριμνας και επιμέλειας.
 2. Γονέας Φοιτητής: Πρόσφατη Βεβαίωση από τη Γραμματεία της Σχολής για το τρέχον Ακαδημαϊκό Έτος.
 3. Γονέας Στρατιώτης: Πρόσφατη Βεβαίωση από Στρατολογικό Γραφείο.
 4. Μέλος της οικογένειας (γονέας ή άλλο παιδί) με αναπηρία 67% και άνω: έγκυρο αντίγραφο απόφασης Υγειονομικής Επιτροπής (ΚΕΠΑ) σε ισχύ, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
 5. Γονέας ή άλλο τέκνο της οικογένειας με σοβαρό πρόβλημα υγείας: έγκυρο αντίγραφο Υγειονομικής Επιτροπής (ΚΕΠΑ) σε ισχύ ή άλλο έγκυρο πιστοποιητικό ασφαλιστικού φορέα.
 6. Σε περίπτωση χηρείας, αν ο θάνατος του ενός γονέα δεν αναφέρεται στο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, είναι απαραίτητο να καταθέσετε Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου.
 7. Για κάθε άλλη περίπτωση, θεωρείται απαραίτητο να προσκομιστεί το αντίστοιχο, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, πιστοποιητικό.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΟΝΕΩΝ

Η καταβολή της οικονομικής εισφοράς γίνεται εντός των 5 πρώτων ημερών κάθε μήνα στην ALPHA BANK, λογαριασμός 343002001000155EUR IBAN GR 5001403430343002001000155 και το αποδεικτικό κατάθεσης (στο οποίο θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του παιδιού, ο Σταθμός και ο μήνας πληρωμής) θα παραδίδεται στον / στην υπεύθυνο/-η του Σταθμού.

Σε περίπτωση μη καταβολής της οικονομικής εισφοράς για διάστημα 2 μηνών, θα γίνεται διαγραφή του παιδιού με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΠΔΥ.

ΔΗΜΟΤΕΣ-ΚΑΤΟΙΚΟΙ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΩΣ 20.000,00 €0
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ 20.000,01 ΕΩΣ 25.000,00 €25,00 € ΝΗΠΙΑΚΟ35,00 ΒΡΕΦΙΚΟ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ 25.000,01 ΕΩΣ 30.000,00 €40,00 € ΝΗΠΙΑΚΟ50,00 ΒΡΕΦΙΚΟ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ 30.000,01 ΕΩΣ 40.000,00 €50,00 € ΝΗΠΙΑΚΟ60,00 ΒΡΕΦΙΚΟ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ 40.000,01 € ΕΩΣ 50,00060,00 € ΝΗΠΙΑΚΟ70,00 ΒΡΕΦΙΚΟ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ 50.000,01 € ΕΩΣ 60.000€80,00€ ΝΗΠΙΑΚΟ90,00€ ΒΡΕΦΙΚΟ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ 60.000,01 € ΚΑΙ ΑΝΩ120,00€ ΝΗΠΙΑΚΟ130,00€ ΒΡΕΦΙΚΟ
ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ (κατοικία εκτός του Δήμου Δάφνης – Υμηττού)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ170,00 €

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Οι γονείς οι οποίοι εμπίπτουν στις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» (να μην είναι ενεργή δημόσιος υπάλληλος η μητέρα και το οικογενειακό εισόδημα κάτω των 27.000,00 € σύμφωνα με την προηγούμενη προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ)και δεν δηλώσουν συμμετοχή, θα καταβάλουν ολόκληρο το ποσό των τροφείων που αντιστοιχούν στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους, χωρίς να τους αναγνωριστεί οποιαδήποτε απαλλαγή ή μείωση.

ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

 • Τρίτεκνοι (δημότες και κάτοικοι):-30%
 • Για το δεύτερο παιδί της ίδιας οικογένειας που φοιτά  (ισχύει και για το τρίτο παιδί):– 50%
 • Εργαζόμενοι στον Δήμο Δάφνης – Υμηττού και στα ΝΠΔΔ: – 70 %
 • Μονογονεϊκές οικογένειες και Διαζευγμένοι δημότες και κάτοικοι με εισόδημα άνω των 20.000 € : -30%

Οι εκπτώσεις δεν είναι αθροιστικές. Ισχύει κάθε φορά η μεγαλύτερη έκπτωση.

ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ

 • Πολύτεκνοι δημότες και κάτοικοι
 • Άνεργοι και οι δύο γονείς (με πρόσφατη βεβαίωση ανεργίας από ΟΑΕΔ)
 • Μονογονεϊκές οικογένειες και Διαζευγμένοι δημότες και κάτοικοι με εισόδημα κάτω των 20.000 €
 • Οικογένειες δημοτών και κατοίκων με κάποιο μέλος (γονέας ή άλλο παιδί) με αναπηρία 67% και άνω

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ – ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

Οι πλήρεις αιτήσεις (μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά) των Δημοτών και Κατοίκων  θα αξιολογηθούν και θα μοριοδοτηθούν με τον ακόλουθο τρόπο:

Α) ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ

ΔΗΜΟΤΕΣ  ή ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΗΜΟΥ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ30 ΜΟΡΙΑ
ΔΗΜΟΤΗΣ ή ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΓΟΝΕΑΣ20 ΜΟΡΙΑ
Εργαζόμενοι στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού και στα ΝΠΔΔ30 ΜΟΡΙΑ

Β) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Έως 30.000,00 €20 ΜΟΡΙΑ
30.000,01 € – 40.000,00 €10 ΜΟΡΙΑ
40.000,01 € και άνω5 ΜΟΡΙΑ

Γ) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΤΕΚΝΩΝ
                  1 ΠΑΙΔΙ5 ΜΟΡΙΑ
2 ΠΑΙΔΙΑ10 ΜΟΡΙΑ
3 ΠΑΙΔΙΑ15 ΜΟΡΙΑ
4 ΠΑΙΔΙΑ20 ΜΟΡΙΑ
ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘΕΞΗΣ+ 5 ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ

Δ) ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ  ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ40 ΜΟΡΙΑ
ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ30 ΜΟΡΙΑ
ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ  ΕΝΟΣ ΓΟΝΕΑ20 ΜΟΡΙΑ
ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΝΟΣ ΓΟΝΕΑ15 ΜΟΡΙΑ
ΑΝΕΡΓΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ5 ΜΟΡΙΑ
ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ5 ΜΟΡΙΑ

Ε) ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΔΙ ΟΡΦΑΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ή ΣΕ ΑΝΑΔΟΧΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ40 ΜΟΡΙΑ
ΧΗΡΕΙΑ (ΟΡΦΑΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΓΟΝΕΑ)30 ΜΟΡΙΑ
ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΓΟΝΕΑΣ)15 ΜΟΡΙΑ
ΓΟΝΕΙΣ  Ή ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 67% ΚΑΙ ΑΝΩ15 ΜΟΡΙΑ
ΓΟΝΕΙΣ  Ή ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ10 ΜΟΡΙΑ
ΓΟΝΕΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ  Ή ΜΑΘΗΤΗΣ10 ΜΟΡΙΑ
ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΣ – ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΓΟΝΕΑΣ10 ΜΟΡΙΑ

ΣΤ) Οι αιτήσεις των ετεροδημοτών (με κατοικία εκτός των διοικητικών ορίων του Δήμου Δάφνης – Υμηττού) δεν μοριοδοτούνται. Θέσεις σε σταθμούς του Οργανισμού δίδονται σε ετεροδημότες, κατόπιν της εξάντλησης του πίνακα Δημοτών και Κατοίκων.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

07:00 – 09:00Προσέλευση / Ελεύθερο Παιχνίδι
09:00 – 09:45Ατομική καθαριότητα – Υγιεινή/ Πρωινό
09:45 – 10:301ος κύκλος οργανωμένων δραστηριοτήτων (Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αγωγής)
10:30 – 11:00Ατομική καθαριότητα – Υγιεινή / Δεκατιανό (Φρούτο)
11:00 – 11:30Ελεύθερες δραστηριότητες σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο – Διάλειμμα
11:30 – 12:302ος κύκλος οργανωμένων δραστηριοτήτων (Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αγωγής) / Ατομική καθαριότητα – Υγιεινή
12:30 – 13:00Γεύμα
13:00 – 13:15Ατομική καθαριότητα – Υγιεινή
13:15 – 15:00Αποχωρήσεις  / Ξεκούραση/ Ελεύθερες δραστηριότητες
15:00 – 15:15Ατομική καθαριότητα – Υγιεινή / Απογευματινό κολατσιό
15:15 – 16:00Αποχωρήσεις  / Ελεύθερες δραστηριότητες

Δ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Συγκρότηση τριμελούς επιτροπής αξιολόγησης των αιτήσεων-εγγραφών βρεφών–νηπίων περιόδου 2019-2020, που θα απαρτίζεται από τους  κ. Καμάτσο Ιωάννη, κ.Ψάλτη-Δελατόλα Ανδριανή και Αβραμίδου Ελένη, με αναπληρώτριες τις κες Κατσιγιάννη Γεωργία, Βραχιώλια Άννα, και Χρυσανθοπούλου Σταυρούλα. 

Για όλα τα θέματα εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας των Σταθμών θα δοθεί ενημερωτική ανακοίνωση κατά την έναρξη του έτους 2019 – 2020, ήτοι την 1ηΣεπτεμβρίου 2019. 

Πληροφορίες και έντυπα στην ιστοσελίδα: http://www.dafni-ymittos.gov.gr

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής Δάφνης – Υμηττού, όπως κάθε χρόνο, θα διαθέσει υπαλλήλους, οι οποίοι θα προσφέρουν βοήθεια στους / στις δικαιούχους του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και επαγγελματικής Ζωής» (ΕΣΠΑ), προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής τους.

Επισημαίνεται ότι η βοήθεια αυτή αφορά όσες/όσους από τους/ τις δικαιούχους του Προγράμματος, ενδιαφέρονται για εγγραφή του τέκνου τους στους σταθμούς του ΟΚΠΔΥ, αποκλειστικά. 

Από το σχολικό έτος 2019 – 2020, κατόπιν της ΚΥΑ Φ.15/27268/δ1/21-0202019  (ΦΕΚ 623/Β/26-02-2019 Ορισμός δήμων εφαρμογής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2019-2020), ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού, εντάσσεται υποχρεωτικά στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το έτος 2014 και το έτος 2015, εγγράφονται υποχρεωτικά στα Νηπιαγωγεία του Υπουργείου Παιδείας.

Το ΝΠΔΔ προκειμένου να αντιμετωπίσει και το ενδεχόμενο αναστολής για το επόμενο σχολικό έτος της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, κατόπιν του υπ’ αριθ. 663/13.3.2019 εγγράφου του για την παροχή διευκρινήσεων αναφορικά με την εφαρμογή της  υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στο Δήμο μας, θα δεχτεί αιτήσεις εγγραφής παιδιών γεννηθέντα το έτος 2015, χωρίς όμως να υποβληθούν δικαιολογητικά, τα οποία και θα προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι και θα εξεταστούν ετεροχρονισμένα αν υπάρξει, εκ των υστέρων, κάποια τροποποίηση της ως άνω ΚΥΑ για το Δήμο μας.

                                                                                            Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                                 ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΡ.ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Διαδικασίες:
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Γενική αίτηση
Δικαιολογητικά:
 1. Γενική αίτηση
Συνοδευτικό ενημερωτικό αίτησης εγγραφής
Έντυπο αποδοχής επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων
Διαγραφή βρεφών και νηπίων
Δικαιολογητικά:
 1. Αίτηση.
Παρατηρήσεις:

Η παρούσα διαδικασία αφορά τη διαγραφή του παιδιού απο τον παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό.

Οικονομική απαλλαγή για την εγγραφή στους παιδικούς - βρεφονηπιακούς σταθμούς
Δικαιολογητικά:
 1. Αίτηση.
 2. Βεβαίωση παιδιάτρου.
Παρατηρήσεις:

Η παρούσα διαδικασία αφορά την οικονομική απαλλαγή και έχει ισχύ δύο (2) μηνών

Βεβαίωση φοίτησης για Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς
Δικαιολογητικά:
 1. Αίτηση.
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
error: Alert: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!