Κοπή πίτας του Κ.Η.Φ.Η. (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) την 30.01.2024

Δημοσίευση: 2 Φεβρουαρίου 2024, 15:12

Σε ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας για το νέο έτος στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Δάφνης-Υμηττού στις 30 Ιανουαρίου 2024, στον χώρο της Δομής.

Στο πλαίσιο διατήρησης της διαχρονικής αξίας των εθίμων, οι ωφελούμενοι παρουσίασαν σε χορωδία με συνοδεία πιάνου, παραδοσιακά κάλαντα του τόπου μας και δημοτικά τραγούδια από τη λαϊκή μας παράδοση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού κος Νικόλαος Τσιλίφης, η Γ. Γραμματέας Δήμου κα Μαρίνα Κόλλια, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα Ανδριάννα Μαγγίτα, ο Αντιδήμαρχος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας κος Νικόλαος Μπουρνελές, η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας κα Σονίλα-Βασιλική Μπούζη, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κα Αργυρώ Βογιατζόγλου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού κος Κωνσταντίνος Σαμάντης, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης πρώην ΟΚΠΔ κος Ιωάννης Καμάτσος, η Προϊσταμένη Κοινωνικών Υπηρεσιών κα Βασιλική Τσιάμη, καθώς και εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού στον χαιρετισμό του ανάφερε πως ο τρόπος που μια κοινωνία συμπεριφέρεται στους μεγαλύτερους ανθρώπους της είναι δείγμα πολιτισμού και τόνισε την αξία της θετικής αλληλεπίδρασης στη διαμόρφωση ισχυρής κοινωνικής ταυτότητας.

Η εθιμοτυπική διαδικασία κοπής βασιλόπιτας πλαισιώθηκε από δομημένη δραστηριότητα δημιουργικής έκφρασης, όπου αποτυπώθηκαν ευχές για μια χρονιά γεμάτη υγεία, χαρά και πρόοδο, με κυρίαρχη την ευχή για μια χρονιά γεμάτη στιγμές αγάπης!

 

Φωτογραφικό υλικό :

image_print
Facebooktwitterpinterestlinkedin