Δελτίο τύπου του Κέντρου Κοινότητας Δάφνης – Υμηττού για την δράση & ενημέρωση ευαισθητοποίησης μαθητών και καθηγητών στο 1ο Γυμνάσιο Υμηττού την 17.02.2023

Δημοσίευση: 20 Φεβρουαρίου 2023, 12:06

image_pdfimage_print

Στις 17/02/2023 διεξήχθη στο 1ο Γυμνάσιο Υμηττού, προγραμματισμένη δράση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών και καθηγητών, με διπλή θεματολογία :

     1.“Έμφυλη Βία- Σχολικός Εκφοβισμός- Bullying’’

  1. ‘’Πανδημία- Κορωνοϊός-Επιπτώσεις στους εφήβους-Κοινωνικοποίηση’’

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε δύο τμήματα της Β’ τάξης του Γυμνασίου.

Στη δράση συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, κυρία Βερίνα Καρακώνη, η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Λιάπη Θεοδοσία, η Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Τριανταφύλλου Βάϊα και οι Καθηγητές του σχολείου.

Παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα ζητήματα: i) της έμφυλης βίας, ii) του σχολικού εκφοβισμού, iii) των συνεπειών της πανδημίας στις σχέσεις των εφήβων με τους συνομηλίκους τους, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς.

Επιπλέον, αναφέρθηκαν τρόποι αντιμετώπισης των παραπάνω φαινομένων και προβλήθηκε βίντεο σχετικό με τα θέματα.

Τέλος, συζητήθηκαν με τους καθηγητές και τους μαθητές ερωτήματα που αναδείχθηκαν και τους προβλημάτισαν.

Πολύτιμη ήταν η συμμετοχή, η βοήθεια και η υποστήριξη της Αντιδημάρχου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, κυρίας Βερίνας Καρακώνη.

Ευχαριστούμε θερμά τις Καθηγήτριες του σχολείου κυρία Κατσίποδα και κυρία Πολυζωγοπούλου, για την πρόσκληση, τη φιλοξενία και την παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Για πληροφορίες: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δάφνης-Υμηττού- Παλαιό Δημαρχείο Υμηττού, 1ος Όροφος ,Τηλ. 213-2037822 – E-mail: kentrokoinotitas@dafni-ymittos.gov.gr

 

Φωτογραφικό υλικό δράσης :

Facebooktwitterpinterestlinkedin