Δελτίο Τύπου Ημερίδας ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα «Η ενημέρωση σώζει ζωές»

Τελευταία ενημέρωση 6 Δεκεμβρίου, 2022 12:05 μμ

Σημαντική Ημερίδα ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στον Δήμο Δάφνης – Υμηττού. Συγκεκριμένα, η Ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Μελίτη» από τον Δήμο Δάφνης – Υμηττού,  το ΚΕΠ Υγείας και τα Δημοτικά Ιατρεία, σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και την Εταιρία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος και διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Υμηττού.

 «Προχωράμε σε εκδηλώσεις όπως αυτή, και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως για τη μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή των πολιτών, διότι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση είναι πολύ σημαντική, προκειμένου να ενθαρρυνθούν όλοι να προβούν στον αναγκαίο προσυμπτωματικό έλεγχο. Η ενημέρωση και η πρόληψη σώζουν ζωές»,  δήλωσε ο Δήμαρχος Δάφνης- Υμηττού Τάσος Μπινίσκος.

Επίσης, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη της Ημερίδας, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ.  και στον Πρόεδρό του, Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, αλλά και στην Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδας- ΕΝΘΕ, για τη σημαντική συμβολή τους.

Όπως εξήγησε στην ομιλία της η Πνευμονολόγος Ιατρός κα Χριστίνα Φεβρανόγλου, ο καρκίνος του πνεύμονα παραμένει με διαφορά ο πρώτος καρκίνος σε θνητότητα, διότι συχνά διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο λόγω απουσίας συμπτωμάτων στα αρχικά στάδια της νόσου. Η εκστρατεία ενημέρωσης για την αξία του προσυμπτωματκού ελέγχου ιδίως σε ομάδες υψηλού κινδύνου όπως οι χρόνιοι καπνιστές, είναι ζωτικής σημασίας, διότι στην κυριολεξία σώζει ανθρώπινες ζωές.

Το κεντρικό μήνυμα της Ημερίδας, λοιπόν, είναι ότι ο καρκίνος του πνεύμονα είναι μία ασθένεια που μπορεί να αντιμετωπιστεί, με την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωσή του.

Ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την καλύτερη ενημέρωση των δημοτών και να συμβάλει όσο μπορεί στην αντιμετώπιση προβλημάτων που απασχολούν όλους τους πολίτες.

Γραφείο Δημάρχου

06.12.2022

Φωτογραφικό υλικό :

image_print
Facebooktwitterpinterestlinkedin