Πρόσκληση για την 1η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ του Δημοτικού Συμβουλίου την 29.02.2024 και ώρα 20:00 με Live Streaming

from to
ScheduledΖΩΝΤΑΝΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ (LIVE STREAMING) – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Δημαρχείο Υμηττού, 1, Κοτυώρων, Καλυκοποιείο, Δημοτική Ενότητα Υμηττού, Δήμος Δάφνης - Υμηττού, Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Περιφέρεια Αττικής, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 172 37, ΕλλάδαMap

Δημοσίευση: 26 Φεβρουαρίου 2024, 14:50

image_pdfimage_print

Σας καλούμε να προσέλθετε στην Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας δια ζώσης  και ταυτόχρονα μέσω τηλεδιάσκεψης με χρήση της τεχνολογίας του epresence (www.epresence.gov.gr), με προθεσμία ενημέρωσης του τρόπου συμμετοχής σας την 27-02-2024 και ώρα 12:00 της Δημοτικής Αρχής για το 1ο δίμηνο του 2024, σύμφωνα με το άρθρο 67Α ν. 3582/2010 όπως συμπληρώθηκε με τις διατάξεις αρ. 7 άρθρου ν. 5056/2023, «Επιπλέον της παρ. 1 του άρθρου 67, το δημοτικό συμβούλιο κάθε δύο (2) μήνες συγκαλείται υποχρεωτικά σε ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής», στις 29/2/2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 20:00 μ.μ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου 2ος όροφος, του Δημοτικού Κτιρίου της Κοινότητας Υμηττού (πρώην Δημαρχείο Υμηττού), Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 1.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι καλούνται το αργότερο έως 26/2/2024 να αποστείλουν προς τον Πρόεδρο του Δημοτικό Συμβουλίου τα θέματα που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στη συνεδρίαση.

Σημειώνεται πως οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έχουν δικαίωμα να προτείνουν έως (επτά) 7 θέματα καθώς επίσης πως κάθε δημοτικός σύμβουλος μεμονωμένα δικαιούται να θέσει έως ένα (1) θέμα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας τέλος, μπορούν να θέσουν έως τρία (3) θέματα.

Εφόσον τα προτεινόμενα θέματα υπερβαίνουν τα ανωτέρω δέκα (10), θα διενεργηθεί δημόσια κλήρωση από το προεδρείο κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ

 

  1. Πώς αντιμετωπίζεται το ζήτημα της καθαριότητας στις οδούς και τις πλατείες του Δήμου και σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε το επόμενο χρονικό διάστημα (Εισηγητής κ. Κατσαρός)
  2. Πώς αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των καμένων λαμπτήρων του Δήμου; Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε; (Εισηγητής κ. Μπούζη)
  3. Επειδή υπάρχει μείζον κυκλοφοριακό πρόβλημα στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου λόγω των έργων που γίνονται στους παρακείμενους δρόμους, θα ήθελα να μας πληροφορήσετε σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί από την αρχή της θητείας σας και τι σκοπεύετε να κάνετε για ν’ αντιμετωπιστεί το θέμα (Εισηγητής κ. Βογιατζόγλου)
  4. Ποιος είναι ο προγραμματισμός/σχεδιασμός για την σύμβαση « ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ» (Εισηγητής κ. Μπινίσκος)
  5. Ποιες οι ενέργειες που έχετε δρομολογήσει σχετικά με την επανεκκίνηση του 1ου παιδικού σταθμού στην πλατεία Τσαλαγανίδη  και ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους; (Εισηγητής κ. Λύκου)
  6. Τι προτίθεστε να κάνετε και ποιος ο σχεδιασμός σας, σχετικά με τους χώρους στάθμευσης (parking) των αυτοκινήτων και την δημιουργία δημοτικού χώρου στάθμευσης στο Δήμο μας, μετά και τα εκτεταμένα έργα που υλοποιούνται και στις δύο δημοτικές κοινότητες, με τις διαπλατύνεις  πεζοδρομίων και γωνιών (Εισηγητής κ. Αντωνιάδης)
  7. Ενέργειες και θέσεις δημοτικής αρχής για τη μετεγκατάσταση των ΕΑΣ και τη δημιουργία Κυβερνητικού Πάρκου στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ ( Εισηγητής κα Χριστινάκη)
  8. Προβλήματα σχολικής στέγης στον Δήμο μας και αντιμετώπισή τους από τη δημοτική αρχή (Εισηγητής κ. Ανδρουλάκης)
  9. Για την διαδικασία τεχνικού ελέγχου του συνόλου των κτηρίων που στεγάζουν σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων και των παιδικών σταθμών. Έχει δηλαδή πραγματοποιηθεί ουσιαστικός αντισεισμικός έλεγχος, τι είδους, πότε και σε πια κτήρια – εάν προκύπτουν πιθανά ζητήματα από τους ελέγχους αυτούς (Εισηγητής κ. Θεοδωρόπουλος)
  10. Ποιος είναι ο σχεδιασμός για να λυθεί συνολικά το πρόβλημα στέγασης όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με ασφαλή, λειτουργικά κτήρια που θα καλύπτουν της ανάγκες του συνόλου της σχολικής κοινότητας όπως αυτές διαμορφώνονται στον 21ο αιώνα (Εισηγητής κ. Τόλια-Κηπουρού)

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού  Συμβουλίου

Χρήστου Χρήστος

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin