Έκδοση Δελτίου Μετακίνησης ΑμεΑ 2024

Δημοσίευση: 14 Ιουνίου 2024, 09:58

Print Friendly, PDF & Email

Από τις 4 Απριλίου 2024 έως τις 31 Οκτωβρίου 2024 υποβάλλονται οι αιτήσεις για την έκδοση των δελτίων μετακίνησης που αφορά στους δικαιούχους των δωρεάν ή μειωμένων εισιτηρίων μετακίνησης, όπως αυτοί έχουν οριστεί, για τα μέσα συγκοινωνίας του Ο.Α.Σ.Α., του Ο.Α.Σ.Θ. και των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ που είναι μέλη των ομοσπονδιών Π.Ο.Α.Σ και Π.Ο.Α.Υ.Σ.

Το Δωρεάν Δελτίο Μετακίνησης αφορά μεταξύ άλλων σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, εφόσον πληρούν τα απαραίτητα εισοδηματικά κριτήρια.

Εδώ, μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τις προϋποθέσεις και τους δικαιούχους του προγράμματος.

Για την έκδοση Δελτίου Μετακίνησης ισχύουν τα εξής:

Στους μόνιμους κατοίκους της Περιφέρειας Αττικής (πλην Π.Ε. Νήσων) παρέχεται το δικαίωμα της δωρεάν μετακίνησης με την έκδοση προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών μετακίνησης ATH.ENA Card για ΑμεΑ, η οποία μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, είτε δια ζώσης στα σημεία έκδοσης.

Στους μόνιμους κατοίκους της Π. Ε. Θεσσαλονίκης χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες Κ.Ε.Π., ενώ ο ΟΑΣΘ αναλαμβάνει την εκτύπωση και τη διάθεση των «καρτών ελεύθερης μετακίνησης ΑμεΑ».

Το Δελτίο Μετακίνησης για τους μόνιμους κατοίκους των κατά περίπτωση Περιφερειακών Ενοτήτων, χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών καθώς και από τα Κ.Ε.Π. της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στο ακόλουθο άρθρο: https://www.kapa3.gr/ekdosi-deltioy-metakinisis-amea-2024/


Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή συμπληρωματική πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τo Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δάφνης-Υμηττού στα τηλέφωνα: 213 2037822-823-824-825-826 ή μέσω email kentrokoinotitas@dafni-ymittos.gov.gr.

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin