Δελτίο Τύπου – Σ.Π.Α.Υ. (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) – Δράση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ (ΣΠΑΥ)
Ζωοδόχου Πηγής, Δάφνη, Δημοτική Ενότητα Δάφνης, Δήμος Δάφνης - Υμηττού, Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Περιφέρεια Αττικής, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 172 34, ΕλλάδαMap

Δημοσίευση: 18 Μαΐου 2023, 13:00

image_pdfimage_print

Σήμερα εξερευνήσαμε τις ομορφιές που κρύβει ο Υμηττός παρέα με τους μαθητές και τις μαθήτριες από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης.

Με αφετηρία το γραφικό εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής στον Βύρωνα, περπατήσαμε στα μονοπάτια του βουνού, μάθαμε για τα φυτά και τα ζώα που ζουν μέσα στο δάσος, γνωρίσαμε τα μυστικά της μέλισσας, αναλάβαμε δράση και δώσαμε υπόσχεση να κάνουμε τον Υμηττό το πιο καθαρό βουνό όλης της χώρας.

Μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου της Δάφνης, είχαμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας στη σημερινή δράση δύο Δημάρχους της οικογένειας του ΣΠΑΥ, τον Δήμαρχο Δάφνης Υμηττού Τάσο Μπινίσκο και τον Δήμαρχο Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη, οι οποίοι καλωσόρισαν τους μαθητές στο βουνό, τους μίλησαν για τη μεγάλη σημασία της προστασίας του δάσους και συμμετείχαν μαζί μας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί ο ΣΠΑΥ σε συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο.

Οι μαθητές είχαν επίσης την ευκαιρία να γίνουν εθελοντές δασοπυροσβέστες, γνωρίζοντας από κοντά τους άγρυπνους φρουρούς του Υμηττού από το Κέντρο Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα που συμμετείχαν για μία ακόμα φορά με τα πυροσβεστικά τους οχήματα.

Οι δράσεις συνεχίζονται δυναμικά! Οι μαθητές της Δάφνης με ενθουσιασμό δίνουν τη σκυτάλη στους μαθητές της Αργυρούπολης για την επόμενη εκπαιδευτική δράση του ΣΠΑΥ που ακολουθεί σε λίγες ημέρες.

Φωτογραφικό υλικό :

Facebooktwitterpinterestlinkedin