Δελτίο τύπου συμμετοχής του Κέντρου Κοινότητας Δάφνης – Υμηττού με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο (6 Μαρτίου)

Δημοσίευση: 17 Μαρτίου 2023, 13:51

image_pdfimage_print

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δάφνη-Υμηττού με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο (6 Μαρτίου), συμμετείχε στο διαδικτυακό σεμινάριο που διοργανώθηκε από την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος με θέμα:

“Μη βίαιη επικοινωνία”

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 15/3/2023, ώρες 16:00-18:00 στo πλαίσιο του νέου κύκλου διαδικτυακών συναντήσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση σε θέματα ψυχικής υγείας που σχετίζονται με τη διαχείριση των μακροχρόνιων επιπτώσεων της πανδημίας στον γενικό πληθυσμό.

“Η Μη Βίαιη Επικοινωνία είναι μια διαδικασία επικοινωνίας που αναπτύχθηκε από τον Marshall Rosenberg και εστιάζει προς τρεις κατευθύνσεις:

  • Την ενσυναίσθηση προς τον εαυτό μας, που αφορά την επίγνωση της εσωτερικής μας εμπειρίας και την συμπόνια προς τον εαυτό μας (ο όρος «συμπόνια» αναφέρεται στην έμφυτη ικανότητά μας να προσφέρουμε από καρδιάς στους άλλους)
  • Την ενσυναίσθηση προς τους άλλους, που αφορά το να ακούμε κάποιον άλλο άνθρωπο με παρουσία και ανθρωπιά
  • Την ειλικρινή έκφραση, δηλαδή το να εκφραζόμαστε αυθεντικά, με έναν τρόπο που εμπνέει τους άλλους να μας ακούσουν με ανθρωπιά.”

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή βιωματικών ασκήσεων και συζήτησης.

Συντονιστές του σεμιναρίου ήταν οι ψυχολόγοι της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος Ελένη Χατζοπούλου και Δημήτριος Φουσέκης.

Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας που συμμετείχαν στο σεμινάριο είναι η Κοινωνική Λειτουργός Λιάπη Θεοδοσία και η ψυχολόγος Τριανταφύλλου Βάϊα.

Φωτογραφικό υλικό :

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin