Δελτίο τύπου ολοκλήρωσης της θεατρικής παράστασης με τίτλο ”Ποιος παγίδεψε την Πένυ – Κιλλίνη, που πραγματοποιήθηκε στις 09-06-2023, μέσω του ΚΕΠ Υγείας, στο 7ο Δημοτικό Δάφνης

Δημοσίευση: 23 Ιουνίου 2023, 10:43

image_pdfimage_print

Γ. Πατούλης: «H υπερκατανάλωση των αντιβιοτικών έχει αποκτήσει τρομακτικές διαστάσεις και μέσω αυτών των θεατρικών παραστάσεων, στοχεύουμε στην έγκυρη πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και των μικρών μαθητών κατά της αλόγιστης χρήσης τους».

Τη θεατρική παράσταση «Ποιος Παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη», παρακολούθησαν σήμερα  εκπαιδευτικοί και μαθητές από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης στο «Δημοτικό Θέατρο Πεύκης”.

Ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, συμμετέχει στην Πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης που υλοποιεί το Δίκτυο σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας & τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, για την ορθή κατανάλωση των αντιβιοτικών, μέρος της οποίας αποτελεί και η θεατρική παράσταση.

Το θεατρικό έργο «Ποιος Παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη», έχει βασιστεί  στο ομότιμο βιβλίο της συγγραφέως  παιδικής λογοτεχνίας κα Ιωάννας Μπουλντούμη, η οποία προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να ενισχύσει τον σκοπό της εκστρατείας. Το βιβλίο εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Φ14/226374/ΕΚ/1670/Δ1) και μέχρι σήμερα έχει διανεμηθεί δωρεάν σε περίπου χίλια δημοτικά σχολεία της  χώρας, όπου χρησιμοποιείται ως εκπαιδευτικό υλικό  και έχει αγαπηθεί  ιδιαίτερα από το παιδικό κοινό.

Ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού κ.Τάσος Μπινίσκος, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής κ.Γεώργιο Πατούλη και όλα τα στελέχη του ΕΔΔΥΠΠΥ για την πολυετή εποικοδομητική συνεργασία, δήλωσε: «Η εξασφάλιση της υγείας των συμπολιτών μας,  αποτελεί βασική προτεραιότητα στο Δήμο μας και μπορεί να επιτευχθεί μέσω της ΠΡΟΛΗΨΗΣ. Πραγματοποιώντας τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ποιος παγίδεψε την Πένυ-Κιλλίνη», στοχεύουμε στη διάδοση της ορθής χρήσης των αντιβιοτικών στα παιδιά μας, ώστε να ελαχιστοποιηθεί  το φαινόμενο της μικροβιακής αντοχής. Το θεατρικό έργο, ευελπιστούμε να αποτελέσει εφόδιο στις νέες γενιές,  για την εξάλειψη της υπερκατανάλωσης των αντιβιοτικών ».

Η Αντιδήμαρχος Υγείας κ.Γεωργία Σκιαδοπούλου, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής κ.Γεώργιο Πατούλη και όλα τα στελέχη του ΕΔΔΥΠΠΥ για την αγαστή συνεργασία και την κ.Ιωάννα Μπουλντούμη,  για τη δωρεάν συγγραφή του παραμυθιού,  χαιρέτησε όλους  τους παρευρισκόμενους  και δήλωσε: «Η σημερινή παράσταση που βασίζεται στο ομότιτλο παιδικό παραμύθι με τίτλο «Ποιός παγίδεψε την Πένυ-Κιλλίνη», αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο προαγωγής της υγείας, ευαισθητοποιώντας τα παιδιά μας, για την αναγκαιότητα της ορθής χρήσης των αντιβιοτικών. Μέσω ενός αστυνομικού μυθιστορήματος, ενισχύει την έννοια της ΠΡΟΛΗΨΗΣ και  διαδίδει το μήνυμα, ότι το φαινόμενο της αντοχής των μικροβίων στα αντιβιοτικά, μπορεί να ελαχιστοποιηθεί, αρκεί όλοι μας να αποφεύγουμε την αλόγιστη κατανάλωσή τους».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ Γιώργος Πατούλης στον χαιρετισμό του ανέφερε «Το παραμύθι αυτό, το έχουμε μεταφέρει σε θεατρική παράσταση με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και σκοπός της είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών στην ορθή κατανάλωση των αντιβιοτικών και στην αλλαγή νοοτροπίας στην αντιμετώπιση των ιώσεων με απώτερο στόχο να μειώσουμε τη μικροβιακή αντοχή. Η χώρα μας δυστυχώς ανήκει στην κατηγορία των χωρών που τα μικρόβια εμφανίζουν μεγάλη ανθεκτικότητα στην χρήση αντιβιοτικών γεγονός που οφείλεται στην υπερκατανάλωση και την αλόγιστη χρήση τους. Χρέος μας είναι να ενημερώσουμε τη νέα γενιά και να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας για όλους τους πολίτες μας.»

Η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Κουρή δήλωσε «Πιστεύουμε ότι, με τη μεταφορά της παιδικής ιστορίας σε θεατρική παράσταση, μέσω ειδικής διασκευής, η γνώση ότι τα αντιβιοτικά θα εξακολουθήσουν να σώζουν την ανθρωπότητα όταν και οι πολίτες μάθουν να τα χρησιμοποιούν με σύνεση και λογική, καθώς  και η διαφώτιση για τη σημασία του εμβολιασμού, θα βρουν αποδέκτες. Χρέος μας είναι να ενημερώσουμε την νέα γενιά και να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας για τους πολίτες μας.»

Το παρόν έδωσε η καθηγήτρια παθολογίας λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και μέλος ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας κα  Κυριακή Κανελλακοπούλου.

Για την διασκευή -σκηνοθεσία υπεύθυνη ήταν η  κα Κερασία Σαμαρά, για τη μουσική ο κ. Γιώργος Κομπογιάννης, για τα σκηνικά-κοστούμια η κα Μάρω Κούλαλη και για τον σχεδιασμό φωτισμών ο κ. Βαγγέλης Μούντριχας.

Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Κερασία Σαμαρά, Βίκυ Μαραγκάκη, Γιώργος Αντωνόπουλος, Δημήτρης Μπαμπανιώτης, Τώνια Αποστόλου, Γιώργος Δεμελίδης, Σωτήρης Χαρισόπουλος.

Φωτογραφικό υλικό :

Facebooktwitterpinterestlinkedin