Ανακοίνωση του Κέντρου Κοινότητας Δάφνης – Υμηττού για την δράση δικτύωσης την 19.07.2022 – 22.07.2022

Δημοσίευση: 22 Ιουλίου 2022, 14:20

Print Friendly, PDF & Email

Στις 19/07/2022, στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δάφνης-Υμηττού πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση δικτύωσης και διεπιστημονικής συνεργασίας των στελεχών του Κέντρου Κοινότητας, Αμαλίας Δημούδη και Θεοδοσίας Λιάπη – Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ευαγγελίας Σταματέλου και Βάϊας Τριανταφύλλου – Ψυχολόγοι με τον εκπρόσωπο της Α21 GREECE και εισηγητή σεμιναρίων, Δημήτρη Κοντούδη. Η Α21- GREECE αποτελεί διεθνή μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό οργανισμό, που έχει ως στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου της εμπορίας ανθρώπων. Παρατίθεται το link του φορέα: (https://www.a21.org/content/greece/gr4wco).

Η Δράση αυτή αποτελεί συνέχεια της παρακολούθησης,  επιτυχούς ολοκλήρωσης και λήψης πιστοποίησης από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του πιλοτικού προγράμματος εξ’ αποστάσεως κατάρτισης στον τομέα της καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εμπλεκόμενοι φορείς παρουσίασαν τις αρμοδιότητες και τις δράσεις τους και συμφωνήθηκε  η επέκταση της σταθερής συνεργασίας της Α21-GREECE με το  Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δάφνης-Υμηττού.

Συζητήθηκαν προτάσεις για Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των στελεχών του Κέντρου Κοινότητας σχετικά με εκπαιδευτικά προγράμματα, παρουσιάσεις και καμπάνιες, με στόχο την κατανόηση  και την αναγνώριση  της εμπορίας ανθρώπων, καθώς και τη συμβολή στη μείωση του κινδύνου.

Επιπλέον, έγιναν εκτενείς αναφορές στα πλαίσια της αντιμετώπισης του φαινομένου, οι οποίες περιλαμβάνουν: α. την παραπομπή και τη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για την εξασφάλιση της ασφάλειας των θυμάτων και την απόδοση της δικαιοσύνης, β. τη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής για την εμπορία ανθρώπων, γ. τις εκπαιδεύσεις επαγγελματιών πρώτης γραμμής και δ. την προσφορά ολιστικής φροντίδας, ψυχοκοινωνικής στήριξης, υπηρεσιών υγείας, ασφαλούς στέγαση, υπηρεσιών επαναπατρισμού και νομική υποστήριξη των θυμάτων.

Το Κέντρο Κοινότητας  του Δήμου εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δάφνης-Υμηττού- Παλαιό Δημαρχείο Υμηττού, 1ος Όροφος ,Τηλ. 213-2037822 – E-mail : kentrokoinotitas@dafni-ymittos.gov.gr

Facebooktwitterpinterestlinkedin