Δελτίο Τύπου δράσης «Σχολές Γονέων» του Κέντρου Κοινότητας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής (Ο.Κ.Π.Δ.Υ.) που έγινε την Πέμπτη 13.07.2023

Δημοσίευση: 17 Ιουλίου 2023, 13:43

Print Friendly, PDF & Email

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δάφνης – Υμηττού  σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής – Τμήμα Παιδικών  Σταθμών Δήμου Δάφνης – Υμηττού, έκλεισε τη φετινή σχολική χρονιά με την τέταρτη κατά σειρά ημερίδα στο πλαίσιο της δράσης Σχολές Γονέων. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13/7/2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Υμηττού την Τετάρτη και ώρες 19.00 – 22.00.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας έγινε μία σύντομη παρουσίαση από την κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Κοινότητας Αμαλία Δημούδη για όλο τα φάσμα των κοινωνικών υπηρεσιών που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας στους πολίτες.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση από την ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας Ευαγγελία Σταματέλου με θέμα:

Ψυχική Ανθεκτικότητα – Ενεργοποιώντας τα Θετικά Στοιχεία του Χαρακτήρα”

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στους Παιδικούς Σταθμούς και οι εκπαιδευτικοί – παιδαγωγοί τους συμμετείχαν ενεργά σε βιωματικό εργαστήριο για γονείς με τίτλο:

“Τα μαγικά δυάρια!!!”

Στόχος του βιωματικού εργαστηρίου ήταν να αναδειχθούν μέσω της καθοδήγησης και της αλληλεπίδρασης της ομάδας οι έννοιες και οι τεχνικές: της ενεργητικής ακρόασης, της αποτελεσματικής επικοινωνίας, της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας, της μνήμης, της παρατηρητικότητας, της συγκέντρωσης, της αυτογνωσίας και της ενσυναίσθησης.

Ειδικότερα, βασικός στόχος του βιωματικού εργαστηρίου είναι να επιτευχθεί μέσα από τη συμμετοχή της ομάδας στη δραστηριότητα η σύνδεση με το θεωρητικό μέρος ώστε να γίνει κατανοητή η έννοια και η σημασία της ψυχικής ανθεκτικότητας στην καθημερινότητα μας, αλλά και να αναδειχθεί η σπουδαιότητα των παραγόντων που την επηρεάζουν και την ενισχύουν. Παράλληλα, μέσα από τη συζήτηση, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα του ατόμου, στον τρόπο που αυτά δρουν ως προστατευτικοί παράγοντες σε σημαντικές στρεσογόνες περιόδους της ζωής μας, καθώς και στο πως επιδρούν ενισχυτικά στην ανάπτυξη της συναισθηματικής αυτορρύθμισης, της αυτοδιαχείρισης και καλλιέργειας της ψυχικής ανθεκτικότητας. 

Ο συντονισμός της ημερίδας και του βιωματικού εργαστηρίου έγινε από την Αμαλία Δημούδη, Κοινωνική Λειτουργό, την Ευαγγελία Σταματέλου, Ψυχολόγο, στελέχη του Κέντρου Κοινότητας και τον Νικηφόρο Μανδηλαρά, Προϊστάμενο Παιδικού Σταθμού Δήμου Δάφνης – Υμηττού. Παράλληλα, δόθηκε στους συμμετέχοντες έντυπο ενημερωτικό υλικό του Κέντρου Κοινότητας, Βεβαίωση Συμμετοχής, έντυπο υλικό για τη βιωματική δραστηριότητα καθώς και  έντυπος ενημερωτικός οδηγός που σχεδιάστηκε ειδικά για τη Σχολή Γονέων με πρακτικές οδηγίες/συμβουλές για τους γονείς.

Σταθερός και πολύτιμος υποστηρικτής μας σε όλες τις ημερίδες είναι ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού κος Τάσος Μπινίσκος τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για τη συνεχή παρουσία του στις δράσεις της Σχολής Γονέων και του Κέντρου Κοινότητας. Ευχαριστούμε θερμά την Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας κα Σοφία Απέργη και τον Διευθυντή του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής κο Ιωάννη Καμάτσο για την αγαστή συνεργασία.

Θερμές ευχαριστίες για την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους στους γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς και στα κάτωθι μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της ημερίδας για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην οργάνωση και συντονισμό της εκδήλωσης:

Ευσταθία Αντωνίου

Σταθούλα Σταματοπούλου

Σταυρούλα Μητρογιαννοπούλου

 

Ευχόμαστε σε όλους

Καλό και ξεκούραστο καλοκαίρι!!

Φωτογραφικό υλικό δράσης :

Facebooktwitterpinterestlinkedin