Το Τμήμα Πολιτισμού – Αθλητισμού σας προσκαλεί στον Κύκλο Συζητήσεων 2024 με θέμα «Η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία»

ScheduledΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Δημαρχείο Υμηττού, 1, Κοτυώρων, Καλυκοποιείο, Δημοτική Ενότητα Υμηττού, Δήμος Δάφνης - Υμηττού, Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Περιφέρεια Αττικής, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 172 37, ΕλλάδαMap

Δημοσίευση: 1 Μαρτίου 2024, 14:48

image_pdfimage_print

Το Τμήμα Πολιτισμού – Αθλητισμού σας προσκαλεί σε κύκλο συζητήσεων για το 2024 με ανθρώπους των Τεχνών, του Πνεύματος και της Πολιτικής.

📌Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 και ώρα 7:45 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Υμηττού θα πραγματοποιηθεί η τρίτη συζήτηση με θέμα: «Η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία», με προσκεκλημένο τον καθηγητή Πανεπιστημίου, Μιχαήλ Μαντζανά.

Ο Μιχαήλ Κ. Μαντζανάς είναι Καθηγητής Πανεπιστημίου στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών με ειδικότητα στην Αρχαία Ελληνική και Βυζαντινή Φιλοσοφία. Είναι Διδάσκων στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, όπου δίδασκε στα προπτυχιακά μαθήματα του Τομέα Φιλοσοφίας και στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Τομέα Φιλοσοφίας του τμήματος Φ.Π.Ψ. του ΕΚΠΑ από το 2003 έως σήμερα, όπου με την ίδρυση του Τμήματος Φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ διδάσκει στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Τμήματος Φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Είναι επιπλέον Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Φιλοσοφικής Συμβουλευτικής και Φιλοσοφίας της Αυτογνωσίας του Τμήματος Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Επιπροσθέτως, είναι Ειδικός Επιστήμων στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια στο εξωτερικό και στο εσωτερικό και αποτελεί μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών.

Τα βιβλία του μεταφράζονται και σε άλλες γλώσσες. Μέσα από το επιστημονικό έργο του, την επιστημονική και κοινωνική δράση του και μέσα από τα βιβλία του, «Η φιλοσοφημένη γυναίκα», «Ο φιλοσοφημένος άνδρας», «Φιλοσοφημένοι άνθρωποι», προάγει με έναν επιστημονικό, εύληπτο αλλά και κατανοητό τρόπο στο ευρύ κοινό, την έννοια του φιλοσοφημένου ανθρώπου.

Facebooktwitterpinterestlinkedin