Οκτώβριος-Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης κατά του Καρκίνου του Μαστού (25 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού)

Δημοσίευση: 2 Οκτωβρίου 2023, 10:35

Print Friendly, PDF & Email

Το 1985 ο Οκτώβριος καθιερώθηκε ως Μήνας Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού, σε μία διεθνή εκστρατεία για την αφύπνιση του γυναικείου πληθυσμού,  για την αναγκαιότητα της πρόληψης και της  έγκαιρης  διάγνωσης,  της πιο συχνά εμφανιζόμενης κακοήθειας στις γυναίκες.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου 1.500.000  γυναίκες διαγιγνώσκονται ετησίως με καρκίνο του μαστού. Η  διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου σε αρχικό στάδιο,  μπορεί να οδηγήσει  σε ποσοστά ίασης που φτάνουν το 95-97%.  Αναμφίβολα, η ανάγκη για έγκαιρη διάγνωση της συγκεκριμένης ασθένειας,  γίνεται ακόμα πιο επιτακτική και περιλαμβάνει τον τακτικό  προληπτικό έλεγχο, (Ψηφιακή Μαστογραφία και Υπερηχογράφημα Μαστών).

Ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού, εστιάζοντας στην καλύτερη δυνατή ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού,  για τις δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του  Καρκίνου του Μαστού, μέσω του ΚΕΠ Υγείας (Κέντρο Πρόληψης Υγείας), προέβη στη κοινοποίηση  δελτίου τύπου, για το Εθνικό  Πρόγραμμα  Προσυμπτωματικού Ελέγχου «Φώφη Γεννηματά»,   μέσω του οποίου, οι γυναίκες από  50 έως 69 ετών, πραγματοποιούν   δωρεάν  Ψηφιακή Μαστογραφία , στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων για τη Δημόσια Υγεία.

Επιπρόσθετα, μέσω του ΚΕΠ Υγείας, ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων του μαστού,   σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, από 29 Μαΐου 2023 έως 31 Ιουλίου 2023,  όπου πραγματοποιήθηκαν ΔΩΡΕΑΝ Ψηφιακές  Μαστογραφίες,  σε γυναίκες από 40 ετών και άνω,  στο πλαίσιο του προγράμματός «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ».

Με αίσθημα ευθύνης , συνεχίζουμε  την αδιάκοπη  προσπάθειά μας,  για τη διασφάλιση και προαγωγή της υγείας των συμπολιτών μας, προσβλέποντας  στην πραγματοποίηση συνεχών προγραμματισμένων   εξετάσεων και  στο μέλλον.

Δείτε την ενημέρωση των αποτελέσματων εδώ

Δεν εφησυχάζουμε!!!

Η  έγκαιρη διάγνωση αποτελεί την πιο αποτελεσματική θεραπεία!!!

Ακόμα και η πιο δύσκολη ασθένεια, μπορεί να νικηθεί!!!

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι logosquare100artistic.png

Ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού

Τάσος Μπινίσκος

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%99%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%94%CE%AC%CF%86%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%A5%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C-logo.pngΑυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%9A%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%94%CE%94%CE%A5-1.jpg

Η Αντιδήμαρχος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας

Δημοτικά Ιατρεία-Υπεύθυνη ΚΕΠ Υγείας-ΕΔΔΥΠΠΥ

Γεωργία Γρ. Σκιαδοπούλου

Facebooktwitterpinterestlinkedin