Το Τμήμα Πολιτισμού – Αθλητισμού σας προσκαλεί στην 2η προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης 2024 με την ταινία «Ο ανθός της λίμνης»

ScheduledΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Μπουζιάνη Γ., Δάφνη, Δημοτική Ενότητα Δάφνης, Δήμος Δάφνης - Υμηττού, Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Περιφέρεια Αττικής, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 172 34, ΕλλάδαMap

Δημοσίευση: 15 Φεβρουαρίου 2024, 15:16

image_pdfimage_print

H 2η προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης του Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Δάφνης-Υμηττού συνεχίζεται με την ταινία «Ο ανθός της λίμνης» σε σενάριο και σκηνοθεσία Σταμάτη Τσαρουχά, τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024.

Η προβολή θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Γ. Μπουζιάνη (οδός Γ.Μπουζιάνη 27-31, Δάφνη, πλησίον Σταθμού ΜΕΤΡΟ Άγιος Ιωάννης) και ώρα 7:45 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Καστοριά, περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας στο 1900. Έλληνες, Τούρκοι, Εβραίοι και άλλες εθνικότητες ζουν μαζί υπό το καθεστώς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μέσα στην απελπισία, την αστάθεια και τη σύγχυση που έφερε ο Ελληνοτουρκικός Πόλεμος του 1897. Σ’ αυτές τις συνθήκες μια οικογένεια ψαράδων στη λίμνη της Καστοριάς προσπαθεί να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Ένας ψαράς, η γυναίκα του, ο παππούς και τα πέντε παιδιά τους.

Η ταινία τιμήθηκε με Διάκριση Ποιότητας από το ΥΠ.ΠΟ.

Ο Σταμάτης Τσαρουχάς είναι Έλληνας σκηνοθέτης και σεναριογράφος, με σπουδές στη Σχολή Κινηματογράφου Σταυράκου στην Αθήνα και στο National Film School του Λονδίνου ως επισκέπτης σπουδαστής. Αρχικά μπήκε στο χώρο της διαφήμισης και της τηλεόρασης, όπου εργάστηκε ως διευθυντής φωτογραφίας αλλά γρήγορα μεταπήδησε στον κινηματογράφο. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει κινηματογραφικές ταινίες μεγάλου μήκους, πολλές από τις οποίες έχουν διακριθεί, ενώ παράλληλα σκηνοθέτησε πολλά δημιουργικά ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρατική τηλεόραση με διάφορες εταιρείες παραγωγής.

Περισσότερα:

Facebooktwitterpinterestlinkedin