Το 3ο βραβείο στο Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης της Περιφέρειας Αττικής στους μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης

Δημοσίευση: 20 Ιουνίου 2023, 16:23

image_pdfimage_print

Περισσότεροι από 45,5 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών, συγκέντρωσαν οι 20.000 μαθητές των 70 σχολείων που συμμετείχαν στην πιλοτική πρωτοβουλία «Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ για το σχολικό έτος 2022 -23. Οι μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης, συγκέντρωσαν συνολικά 1.091,5 κιλά ( 962 κιλά χαρτί, 95 κιλά πλαστικό και 34,5 κιλά αλουμίνιο) ανακυκλώσιμων υλικών και κατέλαβαν την 3η θέση ανάμεσα στα σχολεία που διακρίθηκαν στην Α’ Αθήνας!

Το πράσινο αποτύπωμα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης στην πόλη μας:

  1. με την ανακύκλωση 962 κιλών χαρτιού, δεν κόβονται 16 δέντρα και εξοικονομούνται 130 λίτρα πετρελαίου, που θα χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή της ενέργειας που απαιτείται για τη δημιουργία του χαρτιού.
  2. με την ανακύκλωση 95 κιλών πλαστικού, αποφύγαμε την έκλυση 70 κιλών αερίων του θερμοκηπίου που δημιουργούνται με την παραγωγή του
  3. τα 34,5 κιλά αλουμινίου αποτελούν ποσότητα που εξοικονομεί ενέργεια αντίστοιχη με αυτή που απαιτείται για περίπου 1 μήνα λειτουργίας μιας τηλεόρασης

Το βραβείο παρέλαβαν ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού Τάσος Μπινίσκος και ο Διευθυντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης Ιωάννης Νούλης, από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γεώργιο Πατούλη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Λιακόπουλος.

Σχετικά με το βραβείο ο Δήμαρχος σημείωσε : «Οι 179 μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης έγιναν «πράσινοι» πρεσβευτές μιας πόλης που αλλάζει με όφελος την προστασία του περιβάλλοντος και της καθημερινότητάς μας, υιοθετώντας «πράσινες» τακτικές, ωφέλιμες περισσότερο από ποτέ, για έναν σύγχρονο Δήμο. Συγχαρητήρια και στα 70 Δημοτικά Σχολεία που συμμετείχαν και στους περίπου 20.000 μαθητές που σε διάστημα πέντε μηνών που διήρκεσε το πρόγραμμα, κατάφεραν να συγκεντρώσουν συνολικά 45,5 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ και οι Δήμοι για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών προς ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων, φέρνει ουσιαστικά αποτελέσματα.»

Τα βραβεία περιλάμβαναν χρηματικά έπαθλα, δώρα άθλησης και ψυχαγωγίας στα τρία πρώτα σχολεία κάθε εκπαιδευτικής διεύθυνσης που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη ποσότητα ανακυκλώσιμων υλικών (1.000 ευρώ για το 1ο σχολείο , ένα τραπέζι πινγκ πόγκ για το 2ο, ένα ηχοσύστημα για το 3ο), ενώ για τα τρία σχολεία που ανακηρύχθηκαν «πρώτα των πρώτων», δόθηκαν επιπλέον χρηματικά έπαθλα.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές αλλά και τους γονείς τους, που συμμετείχαν στο σχολικό πρωτάθλημα ανακύκλωσης, επισημαίνοντας ότι:

«Η σημερινή εκδήλωση βράβευσης δεν αποτελεί το τέλος της προσπάθειας, αλλά την αφετηρία για την επέκταση του προγράμματος από την επόμενη σχολική χρονιά σε ακόμη περισσότερα δημοτικά σχολεία, σε όλη την Αττική, πέραν των 70 που συμμετείχαν μέχρι σήμερα. Ως μέρος της στρατηγικής αυτής, πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα της Αττικής, στην υλοποίηση ενός σχολικού πρωταθλήματος Ανακύκλωσης, για την περίοδο 2022-2023. Εξοπλίσαμε τα σχολεία αυτά με ειδικό εξοπλισμό, προκειμένου σε διάστημα πέντε μηνών που διήρκεσε το πρόγραμμα, να δώσουμε την ευκαιρία σε 20.000 μαθητές να κάνουν διαλογή στην πηγή, σε χάρτινους κάδους ανακύκλωσης. Θέλουμε οι μικροί μαθητές μας να γίνουν οι «πράσινοι» πρεσβευτές μιας Αττικής που αλλάζει και μετατρέπεται σε πράσινη περιφέρεια κυκλικής οικονομίας σε περιφέρεια πρότυπο ευζωίας.»

Φωτογραφικό υλικό :

Facebooktwitterpinterestlinkedin