Ανακοίνωση του Κέντρου Κοινότητας Δάφνης – Υμηττού για την δράση δικτύωσης την 14.07.2022 – 22.07.2022

Δημοσίευση: 22 Ιουλίου 2022, 14:20

image_pdfimage_print

Στις 14/07/2022, στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δάφνης-Υμηττού πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση δικτύωσης και διεπιστημονικής συνεργασίας του Κέντρου Κοινότητας, των στελεχών του – της Δημούδη Αμαλίας και Λιάπη Θεοδοσίας –  Κοινωνικοί Λειτουργοί και Σταματέλου Ευαγγελίας και Τριανταφύλλου Βάϊας – Ψυχολόγοι με τους εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ),  του Μαρκοστάμου Παναγιώτη και της Χαριτάκη Ελένης – Υπηρεσία ενημέρωσης, πληροφόρησης, υπεράσπισης «Διεκδικούμε Μαζί» .

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο ρόλος των φορέων που συμμετείχαν, οι αρμοδιότητές  τους  και συμφωνήθηκε  η επέκταση της σταθερής συνεργασίας και υπηρεσίας «Διεκδικούμε Μαζί» με το  Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δάφνης-Υμηττού.

Συζητήθηκαν προτάσεις για Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των στελεχών του Κέντρου Κοινότητας σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. Επίσης, πραγματοποιήθηκε διανομή ενημερωτικού υλικού. Σε αυτό επισημαίνεται, πως στόχος της Ε.Σ.Α.μεΑ είναι η καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, καθώς και η προώθηση, η προστασία και η απόλαυση των ανθρώπινων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους. Τέλος, τονίζεται πως βασική προτεραιότητα του φορέα είναι η δημιουργία ενός εθνικού πολιτικού πλαισίου για την αναπηρία με έμφαση στην ανάδειξη της κοινωνικοπολιτικής διάστασής της, καθώς οι περιορισμοί που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία είναι συνέπεια της αδυναμίας της κοινωνίας να λάβει υπόψη τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των ατόμων αυτών.

Παράλληλα, μας ενημέρωσαν ενδελεχώς για την σημασία του αναπηρικού κινήματος, τις στοχευόμενες πολιτικές που θα εξασφαλίζουν την ισότιμη συμμετοχή και τις ίσες ευκαιρίες για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, καθώς και πολιτικές για την προσβασιμότητα, για την εκπαίδευση, την απασχόληση, την ένταξη και τη συμμετοχή.

Το Κέντρο Κοινότητας  του Δήμου εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δάφνης-Υμηττού- Παλαιό Δημαρχείο Υμηττού, 1ος Όροφος ,Τηλ. 213-2037822 – E-mail : kentrokoinotitas@dafni-ymittos.gov.gr

Facebooktwitterpinterestlinkedin