Η Κινηματογραφική Λέσχη του Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Δάφνης-Υμηττού ξεκινάει τη λειτουργία της την Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2024 στην 1η προβολή με την ταινία «Αγέλαστος Πέτρα»

ScheduledΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Μπουζιάνη Γ., Δάφνη, Δημοτική Ενότητα Δάφνης, Δήμος Δάφνης - Υμηττού, Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Περιφέρεια Αττικής, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 172 34, ΕλλάδαMap

Δημοσίευση: 23 Ιανουαρίου 2024, 15:10

Print Friendly, PDF & Email

Θα προβληθεί η ταινία «Αγέλαστος Πέτρα» του Φίλιππου Κουτσαφτή.

Η προβολή θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Γ. Μπουζιάνη (οδός Γ.Μπουζιάνη 27-31, Δάφνη, πλησίον Σταθμού ΜΕΤΡΟ Άγιος Ιωάννης) και ώρα 7:30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Η «Αγέλαστος Πέτρα» (2000) είναι ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Φίλιππου Κουτσαφτή. 

Αναφέρεται στη σχέση των κατοίκων της Ελευσίνας τόσο με την Μικρασιατική ταυτότητα που κουβαλούν, όσο και με τις αρχαιολογικές αναφορές της περιοχής. 

Τα γυρίσματα της ταινίας διήρκεσαν 10 χρόνια.  Η ταινία ακολουθεί τις ζωές ορισμένων κατοίκων της περιοχής. Καθημερινοί, απλοί άνθρωποι παρελαύνουν μπροστά από τον φακό αποθανατίζοντας έτσι το κομμάτι της Ελευσίνας που κρατάνε μέσα τους.

“Στην ταινία μιλάνε για τη ζωή τους οι παλιότεροι, για ιστορίες αγάπης, πώς ήρθαν και πώς στέριωσαν. Είναι και οι νέοι που μιλάνε για τα δικά τους ζητήματα, πόσο καλό έκανε η Πολιτιστική σε αυτούς που είχαν ενδιαφέρον να δουν πράγματα. Κάποιες ηλικίες θέλουν να φύγουν, αλλά σίγουρα θέλουν να επιστρέψουν. Αυτό που τους συνδέει είναι η πόλη, ο τόπος.”

Η ταινία βραβεύτηκε με το Βραβείο Κοινού στο 41ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Κατεβάστε την αφίσα εδώ

Διαβάστε περισσότερα:

https://www.lifo.gr/culture/cinema/filippos-koytsaftis-i-eleysina-itan-panta-amartolo-mas-tragoydi

https://www.kathimerini.gr/culture/562251526/o-filippos-koytsaftis-stin-k-i-megali-eykairia-tis-eleysinas/

Facebooktwitterpinterestlinkedin