Το Τμήμα Πολιτισμού – Αθλητισμού σας προσκαλεί στην 3η προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης 2024 με την ταινία «Το κολιέ»

ScheduledΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Δημαρχείο Υμηττού, 1, Κοτυώρων, Καλυκοποιείο, Δημοτική Ενότητα Υμηττού, Δήμος Δάφνης - Υμηττού, Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Περιφέρεια Αττικής, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 172 37, ΕλλάδαMap

Δημοσίευση: 23 Φεβρουαρίου 2024, 14:28

image_pdfimage_print

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Δήμου Δάφνης Υμηττού συνεχίζει το αφιέρωμα “Δημιουργοί της Πόλης μας”.

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 7:45 μ.μ., συνεχίζει το αφιέρωμα “Δημιουργοί της Πόλης μας”.

Τη Δευτέρα αυτή θα προβάλει την ταινία “Το Κολιέ”, του Υμηττιώτη σκηνοθέτη Νίκου Κανάκη (τον οποίο χάσαμε πρόσφατα),  σε μια προβολή στην οποία θα τιμήσουμε την μνήμη του.

📌Η προβολή θα γίνει στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του πρ. Δημαρχείου Υμηττού (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 1, Υμηττός) με ελεύθερη είσοδο.

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Δημήτρη Καλαντίδη, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος (Ο.Κ.Λ.Ε.), και τον σκηνοθέτη Βασίλη Βαφέα.

“Δυο ζευγάρια μικροαστών που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση, ξεκινούν με τη θεία τους και τον δικηγόρο της, για το χωριό του μακαρίτη θείου, στον δρόμο όμως συμβαίνουν πολλά απρόοπτα, όπως ο ξαφνικός θάνατος της θείας, που αλλάζουν τη ροή των πραγμάτων και φέρνουν σε απελπιστική θέση του ήρωες. Μια εύστοχη σάτιρα του νεοπλουτισμού και του μικροαστισμού της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.”

 

Νίκος Κανάκης (1944-2024) 

Ο Νίκος Κανάκης σπούδασε κινηματογράφο στο London Film School.

Το 1970 ξεκίνησε την ελληνική καριέρα του ως μοντέρ και βοηθός σκηνοθέτη σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και συνεργάσθηκε στενά και δημιουργικά με την εμβληματική Ελληνίδα ντοκιμαντερίστρια, Αλίντα Δημητρίου, αλλά και με τον διευθυντή φωτογραφίας Αλέξη Γρίβα σε πολλές ταινίες του είδους αυτού.

Στη συνέχεια, από το 1975 σκηνοθετεί ντοκιμαντέρ ο ίδιος και μοντάρει ντοκιμαντέρ.

Το 1981 – 82 σκηνοθετεί μία ιδιαίτερη σειρά, περίπου 40 ντοκιμαντέρ, με γενικό τίτλο «Η Ελλάδα των 5 Ωκεανών». Στη δεκαετία του ’90, με την ιδιότητα του παραγωγού στήριξε πολλούς νέους σκηνοθέτες. Επί σειρά ετών δίδαξε μοντάζ και θεωρία κινηματογράφου.

Το 1985 σκηνοθετεί, παράγει και μοντάρει την κινηματογραφική ταινία «Το Κολιέ».

Το 1987 σκηνοθετεί και παράγει το ντοκιμαντέρ «Μάρκος Βαμβακάρης».

Το 1990 σκηνοθετεί και παράγει την τηλεοπτική σειρά «Ζητώ γνωριμία».

Το 1994 σκηνοθέτησε την ταινία μεγάλου μήκους «Παράθυρο στη Δύση».

Από το 1995, μόνταρε και παρήγαγε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και 5 διεθνείς συμπαραγωγές με Κύπρο, Βουλγαρία και Τουρκία.

Συνολικά μόνταρε σχεδόν 100 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Για δεκαπέντε συνεχή χρόνια, δίδαξε κινηματογραφική θεωρία και μοντάζ στη Σχολή Κινηματογράφου «Λυκούργος Σταυράκος».

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Δημήτρη Καλαντίδη, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος (Ο.Κ.Λ.Ε.), και τον σκηνοθέτη Βασίλη Βαφέα.

Facebooktwitterpinterestlinkedin