Το Lifeline Hellas δίπλα στη γενναία μικρή Άρτεμις από τον Υμηττό

Δημοσίευση: 10 Μαΐου 2023, 12:53

image_pdfimage_print

Είναι πραγματικά συγκινητική η άμεση ανταπόκριση όλων και ιδιαίτερα των κατοίκων της Δάφνης και του Υμηττού, με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης στο μέλος της τοπικής κοινωνίας μας, τη μικρή μας Άρτεμις, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

«Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά την ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, ιδρύτρια του διεθνή ανθρωπιστικού οργανισμού Lifeline και την Δρ. Αγγελική Μαργαρίτη – Andrews, Επίτιμη Αντιπρόεδρο του Lifeline Hellas η οποία διατηρεί ιατρείο στον Υμηττό, τον Πρόεδρο Δρ. Ζήση Μπουκουβάλα και το Διοικητικό Συμβούλιο του Lifeline Hellas, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση βοήθειας, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Αναπληρώτρια Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Υγείας κα Γεωργία Σκιαδοπούλου.  Από τη θέση  που βρίσκομαι, έχω αναλάβει την ευθύνη να υποστηρίζω τους δημότες μου και να παρέχω βοήθεια, άμεσα όπου κρίνεται απαραίτητο», είναι το μήνυμα του Δημάρχου Δήμου Δάφνης – Υμηττού, Αναστάσιου Μπινίσκου.

Η Δρ. Α.Μαργαρίτη – Andrews και η Διευθύντρια του Lifeline Hellas κα Νάντια Ζαχαράκη, επισκέφτηκαν την οικογένεια, αμέσως μετά το Πάσχα, μαζί με την Αναπληρώτρια Δήμαρχο  και Αντιδήμαρχο Υγείας Γεωργία Σκιαδοπούλου, με σκοπό να τη γνωρίσουν, για να βοηθήσουν με τον καλύτερο τρόπο τη μικρή μας Άρτεμις,  ένα κορίτσι 8 ετών ΑΜΕΑ, που προέρχεται από μονογονεϊκή οικογένεια και κρίνεται απαραίτητη η υποβολή της σε πολυδάπανη χειρουργική επέμβαση στην Αμερική, προκειμένου να περπατήσει για πρώτη φορά.

Η Αναπληρώτρια Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, Γεωργία Σκιαδοπούλου σημειώνει ότι: «Στην περίπτωση της μικρής μας  Άρτεμις, μπορούμε να καταλάβουμε έντονα το θετικό αντίκτυπο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ως προς την άμεση διάδοση σημαντικών και κοινωνικών ζητημάτων. Την έκκληση της οικογένειας για την αποκατάσταση της υγείας της μικρής Άρτεμις την κοινοποίησα  στο προσωπικό μου ιστολόγιο και η Δρ. Α.Μαργαρίτη – Andrews ανταποκρίθηκε αμέσως. Νιώθω ευγνωμοσύνη για μια γυναίκα που ζει στην πόλη μας, με υψηλό το αίσθημα της ενσυναίσθησης και της προσφοράς, που ευθύς ανταποκρίθηκε και «αγκάλιασε» με θέρμη τη μικρή Άρτεμις και την οικογένειά της».

Η Άρτεμις γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2014, πρόωρα στις 30 εβδομάδες, με εγκεφαλική παράλυση – σπαστική τετραπληγία, μια πάθηση που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια του τοκετού. Διαγνώσθηκε, σχεδόν αμέσως, χωρίς όμως οι  γιατροί να μπορούν να προβλέψουν το μέγεθος της  βλάβης.

Οι θεραπείες ξεκίνησαν, όταν ήταν μόλις 5 μηνών και ως σήμερα δεν έχουν σταματήσει. Δυστυχώς, το αποτέλεσμά τους  είναι μικρής εμβέλειας, γιατί κάθε φορά που ψηλώνει, χάνει το κέντρο βάρους της, με αποτέλεσμα κάθε κατάκτηση μικρή ή μεγάλη να χάνεται, κάτι που μεταφράζεται ως «βήματα πίσω». Κατά τη διάρκεια, της μέχρι τώρα ζωής της, έχει υποβληθεί επίσης σε δύο εκχύσεις botox,  μία επέμβαση επιμήκυνσης μυών κάτω άκρων κι ένα έγχυμα block αλκοόλης. Δυστυχώς, καμία από τις παραπάνω προσπάθειες, δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Συνήθως, στα παιδιά με έντονη σπαστικότητα, συμβαίνει το εξής, όσο μεγαλώνουν αυξάνεται κι αυτή.

Παρ’ όλα αυτά, η Άρτεμις δεν έχασε τη γενναιότητα και το χαμόγελό της. Δεν το έχει βάλει κάτω! Ούτε όταν έχασε τον πατέρα της σε ηλικία πέντε ετών. Από μικρή, το μόνο που θέλει είναι «Να  καταφέρει να τρέξει στην παραλία με την αδερφή της και τους φίλους της».

Η οικογένεια και οι οικείοι της έχουν ξεκινήσει ένα μεγάλο αγώνα, προκειμένου να βρουν λύση και η μικρή Άρτεμις να καταφέρει να σταθεί στα πόδια της για πρώτη φορά. Η παιδονευρολόγος της πρόσφατα, τους μίλησε για την επιλεκτική οπίσθια ριζοτομή, μια επέμβαση που πραγματοποιείται σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, με σκοπό να μειώσει τον μυϊκό σπασμό στα κάτω άκρα. Αυτή η επέμβαση μπορεί και να βοηθήσει στην ορθοστάτηση, αλλά και να μειώσει τους πόνους που προκαλούνται από τους μυϊκούς σπασμούς. Η συγκεκριμένη επέμβαση πραγματοποιείται σε λίγα, επιλεγμένα κέντρα σε όλο τον κόσμο. Την επέμβαση αυτή καλείται να κάνει ο Dr. Park στο St. Louis, στο Μιζούρι των Η.Π.Α. που θεωρείται πρωτοπόρος της συγκεκριμένης μεθόδου.

Το κόστος για το χειρουργείο και τη νοσηλεία της μικρής Άρτεμις, έχει υπολογιστεί στο ποσό των 50.000$. Πέραν τούτου, κρίνεται απαραίτητο η μητέρα και το παιδί, να παραμείνουν τουλάχιστον ένα μήνα στην Αμερική, για τις πρώτες θεραπείες μετά την επέμβαση ή αν προκύψουν παρενέργειες. Επίσης, υπάρχει περίπτωση  όσο θα βρίσκονται στην Αμερική να χρειαστεί δεύτερο διορθωτικό χειρουργείο το οποίο υπολογίζεται στο ποσό των 9.000 -14.000$.

Ήδη έχει συγκεντρωθεί το ποσό που θα καλύψει την πολυδάπανη επέμβαση στην Αμερική, την πιθανή διορθωτική επέμβαση, ενώ έχουν καλυφθεί τα εισιτήρια και η διαμονή της Άρτεμις και της μητέρας της χάρις στις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει, μέσα από τον ερανικό λογαριασμό που δημιούργησε η οικογένειά της, τους επιχειρηματίες της πόλης μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και διοργάνωσαν φιλανθρωπικές βραδιές, ομαδικές ενέργειες, καθώς και μεμονωμένες δωρεές.

Όμως, η «περιπέτεια» της μικρής μας Άρτεμις δεν σταματά εδώ. Όταν επιστρέψει από την Αμερική και μετά το χειρουργείο, απαιτείται για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα – υπολογίζεται 1-2 χρόνια – προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποθεραπεία και η αποκατάστασή της.

Γι’ αυτό τον σκοπό την Τετάρτη 26/4/23, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αναστάσιου Μπινίσκου και παρουσία της Αναπληρώτριας Δημάρχου και Αντιδημάρχου Υγείας Γεωργίας Σκιαδοπούλου, με την Επίτιμη Αντιπρόεδρο του Lifeline Hellas Δρ. Μαργαρίτη – Andrews, στην οποία προτάθηκαν οι δυνατότητες που ο ανθρωπιστικός οργανισμός Lifeline Hellas θα συμβάλλει στην αποθεραπεία και αποκατάσταση της μικρή μας Άρτεμις κατά το μεγάλο χρονικό διάστημα μετά το χειρουργείο.

Είναι μεγάλη τιμή και ευλογία για τον Δήμο Δάφνης – Υμηττού που η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, ενδιαφέρθηκε προσωπικά και στέκεται δίπλα στη μικρή μας Άρτεμις.

Οι ευχές και οι ελπίδες όλων μας θα συνοδεύουν τη μάχη του δικού μας παιδιού σε αυτόν τον αγώνα ζωής. Πρωτίστως ως άνθρωποι και ως Δημοτική Αρχή αυτής της πόλης,  νιώθουμε έντονο το αίσθημα ευθύνης και συμπαράστασης  απέναντι στους συνανθρώπους μας.

«Άρτεμις, είμαστε δίπλα σου!».

Φωτογραφίες :

Facebooktwitterpinterestlinkedin