Δελτίο Τύπου Εκπαιδευτικής Ημερίδας «Παιδική Προστασία και Προσχολική Ηλικία» την 20 Ιουνίου 2024

Δημοσίευση: 21 Ιουνίου 2024, 14:35

Print Friendly, PDF & Email

Την Πέμπτη 20/06/2024 και ώρες 18:00 – 21:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Υμηττού πραγματοποιήθηκε από τον κο Σταματογιάννη Νίκο, Αστυνομικό Διευθυντή – Ψυχολόγο Msc της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα:

«Παιδική προστασία και Προσχολική Ηλικία»

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Κοινότητας και το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Δάφνης-Υμηττού σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Δάφνης – Υμηττού και συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και προσωπικό που υπηρετούν στους Παιδικούς Σταθμούς, γονείς και φροντιστές των παιδιών που φοιτούν σε αυτούς, καθώς και επαγγελματίες των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Στόχος της εκπαιδευτικής ημερίδας ήταν να αναδειχθεί η σπουδαιότητα της πρόληψης και ευαισθητοποίησης των συμμετεχόντων στα θέματα που αφορούν στην παιδική προστασία στην προσχολική ηλικία.

Ειδικότερα τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας επικεντρώθηκαν κυρίως στην ανάγκη των παιδιών για ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον για να αναπτύξουν συναισθηματική σταθερότητα, καθώς και στο πόσο σημαντική είναι η αγάπη, η φροντίδα και η προσοχή από γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα που αφορούν στην έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπιση τυχόν τραυματικών εμπειριών, στην ανάγκη για ενημέρωση και εκπαίδευση γονέων και επαγγελματιών για τα σημάδια κακοποίησης και παραμέλησης, καθώς και στους τρόπους και στις κατάλληλες μεθόδους πρόληψης και παρέμβασης, ζητήματα σημαντικά τόσο για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών όσο και για την ψυχική τους υγεία.

Τέλος, αξιοσημείωτη ήταν η ενεργή συμμετοχή του κοινού, όπου μέσα από ερωτήσεις και ανοιχτή συζήτηση των συμμετεχόντων, αναδείχθηκαν ερωτήματα αναφορικά με το νομικό πλαίσιο της παιδικής προστασίας, τους φορείς και τις κοινωνικές δομές που μπορούν να απευθυνθούν τόσο οι γονείς όσο και οι επαγγελματίες που εργάζονται με τα παιδιά.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κύριος Χρήστος Αδάμ και η Αντιδήμαρχος Διοικητικής Μέριμνας και Επικοινωνίας, κυρία Σονίλα – Βασιλική Μπούζη.

Facebooktwitterpinterestlinkedin