Εκπαίδευση Εθελοντών Φιλοζωικών Οργανώσεων του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, στα εκπαιδευτικά προγράμματα της  Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) που έγινε την Πέμπτη 23.03.2023

Δημοσίευση: 31 Μαρτίου 2023, 12:37

image_pdfimage_print

Εκπαίδευση εθελοντών του Δήμου Δάφνης-Υμηττού από την Π.Φ.Π.Ο.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Φιλοζωίας σε σχολεία του Δήμου Δάφνης – Υμηττού

 

Την Πέμπτη 23/3/2023 πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση Εθελοντών Φιλοζωικών  Οργανώσεων του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, στα εκπαιδευτικά προγράμματα της  Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) από  την κα Χριστίνα Νομικού, Υπεύθυνη Παιδείας της Ομοσπονδίας.

 Συγκεκριμένα, εκπαιδεύτηκαν μέλη – Εθελοντές της Πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων και Πρόληψης Νέων του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, της ΑΜΚΕ ΕΝ.ΖΩ και της Ζωοφιλικής Ένωσης Αδέσποτων Δάφνης – Υμηττού.

«Ευχαριστούμε θερμά την Π.Φ.Π.Ο. για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα της Πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Πργράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων και Πρόληψης Νέων του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, προκειμένου εθελοντές, Φιλοζωικών Οργανώσεων της πόλης μας, να εκπαιδευτούν στα φιλοζωικά εκπαιδευτικά προγράμματά της. Η Π.Φ.Π.Ο χρόνια τώρα προωθεί στη σωστή κατεύθυνση και δίνει τις «μάχες» της σε θέματα φιλοζωίας σε όλα τα επίπεδα στη χώρα μας. Είναι σημαντικό τα εκπαιδευτικά φιλοζωικά προγράμματα να ενταχθούν στο Εργαστήριο Δεξιοτήτων, του εκπαιδευτικού προγράμματος των σχολείων  πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα φιλοζωίας», είπε σχετικά ο Δήμαρχος Δήμου Δάφνης – Υμηττού, Αναστάσιος Αθ. Μπινίσκος.

Οι εκπαιδευμένοι Εθελοντές, επισκέφτηκαν τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Δάφνης -Υμηττού που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και υλοποίησαν το πρόγραμμά της Π.Φ.Π.Ο. «Κατοικίδια – Μέλη της οικογένειας», που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και αναρτημένο στην Πλατφόρμα 21+ Εργαστήρια Δεξιοτήτων,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων στις 4 Απριλίου.

Η Πρόεδρος της Πενταμελούς Φιλοζωικής Επιτροπής Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων και Πρόληψης Δημιουργίας Νέων του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, Γεωργία Σκιαδοπούλου στέλνει το δικό της μήνυμα: «Ευχαριστούμε θερμά την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία για την άρτια εκπαίδευση στα φιλοζωικά προγράμματά της! Ήδη στα δημοτικά σχολεία που έχουμε παρουσιάσει το οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο καλύπτει όλες τις φάσεις ευαισθητοποίησης, οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και φυσικά αναπτύχθηκε σε ανώτερο βαθμό, το αίσθημα της φιλοζωίας!!! «Πότε θα μάς ξαναεπισκεφθείτε, κυρία;;;;» ήταν το ερώτημα των μαθητών, καθώς τους αποχαιρετούσαμε!!!»

Λίγα λόγια για το έργο της Π.Φ.Π.Ο.

H Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 και είναι η μεγαλύτερη Φιλοζωική Ομοσπονδία της Ελλάδας. Σκοπός της, είναι η προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων με κάθε νόμιμο και ακτιβιστικό τρόπο. Στις πολλαπλές δράσεις της περιλαμβάνονται:

  • Η εκπόνηση επιστημονικών, εμπεριστατωμένων και ρεαλιστικών θέσεων και προτάσεων για τα ζητήματα των ζώων προς όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς της πολιτείας (καθ’ ύλην υπουργεία, αυτοδιοίκηση, κτηνιατρικές υπηρεσίες, εισαγγελικές αρχές, κ.λπ.) και το καθημερινό λόμπι για την ένταξή τους στο θεσμικό πλαίσιο
  • Οι εκστρατείες και οι ακτιβιστικές διαμαρτυρίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ορθή και δίκαιη μεταχείριση των ζώων ως συναισθανόμενα και νοήμονα πλάσματα
  • Η συνεργασία με επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, διανοούμενους και πολιτικούς
  • Η συνεργασία με μεγάλες φιλοζωικές οργανώσεις του εξωτερικού (Βritish Union for the Abolition of the Vivisection, Anti-Fur Coalition)
  • Η υλοποίηση των εγκεκριμένων από το ΙΕΠ εκπαιδευτικών προγραμμάτων  σε όλη τη χώρα με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων
  • Η διοργάνωση σεμιναρίων στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας ανά την επικράτεια
  • Η διαρκής κυκλοφορία και προώθηση δελτίων τύπου σε όλα τα ΜΜΕ
  • Οι κατασχέσεις ζώων που πωλούνται παρανόμως και οι απελευθερώσεις των
  • Η συνεργασία με τα κέντρα περίθαλψης άγριων ζώων
  • Οι καταγγελίες και μηνύσεις κατά ομάδων ή ατόμων που παραβιάζουν τη νομοθεσία για τα ζώα
  • Η διοργάνωση Ημερίδων
  • Η ενεργή και ένθερμη υποστήριξη στις διάφορες περιβαλλοντικές οργανώσεις και φορείς με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, της άγριας ζωής και των βιότοπων (π.χ. fast truck για τις Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, Αιολικό Σύστημα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) στις νήσους Χίος-Λέσβος-Λήμνος, κ.λπ).

Φωτογραφικό υλικό :

Facebooktwitterpinterestlinkedin