Στον Δήμο Δάφνης – Υμηττού ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Δημοσίευση: 20 Ιουνίου 2023, 16:45

image_pdfimage_print

Γ. Πατούλης: «Με εμβληματικά έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, o Δήμος  Δάφνης-Υμηττού συνεχίζει την αναπτυξιακή του πορεία»

Στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Δήμο Δάφνης – Υμηττού, την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, με στόχο να εποπτεύσει σημαντικά έργα υποδομών που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και ταυτόχρονα να ενημερωθεί για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Η Περιφέρεια Αττικής,  κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο έχει χρηματοδοτήσει τη Δάφνη και τον Υμηττό με έργα και υποδομές, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 14.500.000,00 εκ. ευρώ.

Ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού συνεχίζει την αναπτυξιακή του πορεία:

👉Εργα και δράσεις 14,5 εκατομμυρίων ευρώ εκτελούνται ήδη :

– Ποιοτική – Περιβαλλοντική και Εμπορική ανάπτυξη του ιστορικού κέντρου της Δημοτικής Κοινότητας Δάφνης

– Αναζωογόνηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο χώρο πολιτισμού και αθλητισμού «Μελίνα Μερκούρη» στα Θέατρα Βράχων

– Διανομή Εξοπλισμού Ανακύκλωσης

–  Δύο υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα αποκομιδής βιοαποβλήτων

– 500 καφέ κάδους

– 80 κάδοι ανακύκλωσης εσωτερικού χώρου

 ✅️ Παρεμβάσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης στα σχολεία:

– 1ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης

– 2ο Δημοτικό Σχολείο Υμηττού

– 1ος Βρεφικός Σταθμός Δάφνης – Υμηττού

και συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε όλα τα σχολεία

✅️ Λειτουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας  Ηλικιωμένων

✅️ ΤΕΒΑ – Διανομή προϊόντων στα πλαίσια του Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής», για Άπορους συμπολίτες μας.

Πρώτος σταθμός το 7ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, όπου παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Ποιος Παγίδεψε την ΠένυΚιλλίνη», η οποία διοργανώθηκε από το ΕΔΔΥΠΠΥ, σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, με στόχο την εκπαίδευση των μικρών μαθητών σχετικά με την ορθή κατανάλωση των αντιβιοτικών.

Τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη συνοδευόμενο από τον Δήμαρχο κ.Μπινίσκο, υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Λιακόπουλος, η Αντιδήμαρχος Υγείας Γεωργία Σκιαδοπούλου, η Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ και Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μαρία Κουρή καθώς και η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών-Λοιμωξιολόγος και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπειών Ελένη Γιαμαρέλλου και η συντονίστρια του ΕΔΔΥΠΠΥ Νταίζυ Παπαθανασοπούλου. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πανελλήνιας εκστρατείας ενημέρωσης που υλοποιεί το Δίκτυο σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης μαζί με τον Δήμαρχο Τάσο Μπινίσκο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου επισκέφθηκαν το ιστορικό κέντρο της Δάφνης και τα υπό εξέλιξη έργα ανάπτυξης στον Δήμο μας, ύψους 7,9 εκατομμυρίων €, που αφορούν στην ποιοτική – περιβαλλοντική και εμπορική ανάπτυξη του κέντρου της δημοτικής κοινότητας Δάφνης, με σκοπό την ευρείας κλίμακας αναβάθμιση της εικόνας του αστικού ιστού με επίκεντρο το κέντρο της Δάφνης, καθώς επίσης τη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής, με κύριο στόχο να αποκτήσει η περιοχή έναν ενιαίο και αισθητικά αναβαθμισμένο χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, οι εργασίες αφορούν σε ένα ευρύ φάσμα παρεμβάσεων, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: τη διεύρυνση των πεζοδρομίων, την κατασκευή ζώνης απρόσκοπτης πορείας Ατόμων Μειωμένης Κινητικότητας και μέσων διευκόλυνσης (ράμπες, ενδείξεις, κ.ά.), την πλακόστρωση με αντιολισθητικό δάπεδο υψηλής αντοχής, την οργανωμένη ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων χωρίς τροποποίηση της διαμορφωμένης κυκλοφοριακής δομής της περιοχής, με συνεχή, χαμηλής ταχύτητας κίνηση, τη διαμόρφωση επιτρεπόμενων σημείων στάθμευσης με τοποθέτηση στύλων για την αποτροπή παράνομης στάθμευσης επί των πεζοδρομίων, τον ομοιόμορφο φωτισμό σε όλο το μήκος της διαδρομής των πεζών με τη χρήση φωτιστικών σωμάτων υψηλών προδιαγραφών, την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού για την λειτουργική αναβάθμιση του χώρου (κάδοι απορριμμάτων, παγκάκια κ.ά.) και την επέκταση και εμπλουτισμό του υπάρχοντος πρασίνου είτε με τη δημιουργία πράσινων νησίδων, είτε μεμονωμένα με δεντροφυτεύσεις.

Συζητήθηκαν, οι υπό εξέλιξη εργασίες τοποθέτησης σύγχρονων βυθιζόμενων κάδων σε όλο τον Δήμο ύψους 1,2 εκατομμυρίων €, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη Γωνιά Ανακύκλωσης στο Παλαιό Δημαρχείο Υμηττού στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια με τη δημιουργία 1000 γωνιών ανακύκλωσης σε στοχευμένα σημεία σε όλους τους Δήμους της Αττικής, με στόχο την ενίσχυση του διαχωρισμού στη πηγή με διαφορετικά ρεύματα ανακυκλώσιμων υλικών και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του υφιστάμενου συστήματος ανακύκλωσης.

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου, παρουσία των αντιδημάρχων Παιδείας Β.Καρακώνη, Κοινωνικής Πολιτικής Χ.Θάνου, Πρασίνου Ν. Αναστασόπουλου, Τεχνικών έργων Τ.Βαρβιτσιώτη, του Γενικού Γραμματέα Δήμου Α. Πασπαλά και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε εκτενώς για τα έργα που εκτελούνται στην πόλη, ενώ ο Δήμαρχος  τον ευχαρίστησε για την εποικοδομητική συνεργασία, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια έγιναν εμβληματικά έργα στον Δήμο με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο. Ιδιαίτερα εστίασε στις παρεμβάσεις ανάπλασης πλατειών, κοινόχρηστων χώρων, στις ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολείων, στις πρωτοβουλίες ενίσχυσης της ανακύκλωσης, οι οποίες όπως ανέφερε, αφήνουν σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην πόλη, καθώς και στα έργα αναβάθμισης στο Θέατρο Βράχων, τονίζοντας,  ότι με τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων από την Περιφέρεια, το ιστορικό θέατρο έχει ισχυροποιήσει την ξεχωριστή πολιτιστική του ταυτότητα.

Στη συνέχεια της περιοδείας ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε το κτίριο της Πενταμελούς Επιτροπής αρμόδιας για τα αδεσποτάκια της πόλης μας, κάνοντας δωρεά ξηρά τροφή, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Πρόεδρο της Πενταμελούς Επιτροπής Γεωργία Σκιαδοπούλου και εθελοντές και να τους συγχαρεί όλους για το ιδιαίτερα δραστήριο έργο τους, με στόχο την προστασία των αδέσποτων ζώων. «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη για το ιδιαίτερα δραστήριο έργο τους, με στόχο την προστασία των αδέσποτων ζώων», τόνισε ο κ.Πατούλης.

Η επίσκεψη του κ. Πατούλη στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού ολοκληρώθηκε σε κεντρικό καφέ της πόλης, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πολίτες και εκπροσώπους φορέων. Κατά την ολοκλήρωση της περιοδείας του ο κ. Πατούλης και απευθυνόμενος στους πολίτες, τους διαμήνυσε πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει να βρίσκεται ενεργά στο πλευρό τους, ακούγοντας τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, με στόχο να βρίσκονται γρήγορα λύσεις. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά έργα που γίνονται στην πόλη και συνεχάρη τόσο τον νυν Δήμαρχο Τάσο Μπινίσκο, όσο και τον πρώην Δήμαρχο και νυν Γενικό Γραμματέα του Υπ. Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη για τη συμβολή τους στην αναπτυξιακή πορεία της πόλης.

Φωτογραφικό υλικό :

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin