Εντυπωσίασε τους περιηγητές η εκδρομή στη Μονή Δαφνίου και στο Ιερό της Αφροδίτης

Δημοσίευση: 22 Οκτωβρίου 2024, 09:20

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου τα ΚΑΠΗ του Δήμου μας επισκέφθηκαν τη βυζαντινή Μονή Δαφνίου και το Ιερό της Αφροδίτης στο πλαίσιο της δράσης «Πολιτιστικές Διαδρομές» που έχει εγκαινιάσει ο Δήμος μας και συγκεκριμένα το Τμήμα Πολιτισμού-Αθλητισμού σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής-Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων.

Τα μέλη των ΚΑΠΗ περιηγήθηκαν στη Μονή Δαφνίου, ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία, χτισμένη τον 11ο αιώνα, που μαγνητίζει τα βλέμματα όλων χάρη στα εντυπωσιακά ψηφιδωτά που απεικονίζουν σκηνές από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το Ιερό της Αφροδίτης, που συνδέεται με την αρχαία λατρεία της θεάς και αποτελούσε χώρο προσκυνητών κατά την αρχαιότητα.

Σε συνέχεια της πολιτιστικής περιήγησης τα μέλη των ΚΑΠΗ καταλήξανε σε παραθαλάσσιο κέντρο του Ασπρόπυργου, όπου συζήτησαν τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψή τους, που συνδύαζε τη βυζαντινή τέχνη με την αρχαία ιστορία.

Φωτογραφικό υλικό της εκδρομής :

Facebooktwitterpinterestlinkedin