1

Παρουσίαση Βιβλίου της Συμώνης Κατραμάδου » Η Βασίλισσα του Αιγαίου «

 

Κατεβάστε την Πρόσκληση εδώ
Βράβευση του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Δάφνης Υμηττού από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών

 

Στο Δουρούτειο πνευματικό κέντρο,  την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 οι φίλοι και οι εθελοντές του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών και η πρωταθλήτρια ομάδα Μπάσκετ σε αμαξίδιο “Άτλας” έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Κατά την διάρκεια της  εκδήλωσης  οι διοργανωτές, μεταξύ άλλων, βράβευσαν   τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής Δάφνης Υμηττού, τους παιδικούς σταθμούς Δάφνης Υμηττού και τα Δημοτικά σχολεία: 2ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, 2ο Δημοτικό Σχολείο Υμηττού, 4ο Δημοτικό Σχολειό Δάφνης, 7ο Δημοτικό Σχολειό Δάφνης και τον  Πρόεδρο του Οργανισμού και Δημοτικό Σύμβουλο Νικόλαο Ντίνο,  για την προσφορά τους στη δράση , που αφορά την συλλογή πλαστικών καπακιών και τη μετατροπή τους μετά από ανακύκλωση σε αναπηρικά αμαξίδια. 

Τις τιμητικής διακρίσεις παρέλαβαν για τον  Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής Δάφνης Υμηττού ο  διευθυντής του Οργανισμού Γιάννης Καμάτσος , για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης η διευθύντρια Κατερίνα Αθανασοπούλου, για το  2ο Δημοτικό Σχολείο Υμηττού ο διευθυντής  Χρήστος Βεσκούκης, για το  4ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης,  η διευθύντρια Βασιλική Πασχαλιώρη και για το 7ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης ο διευθυντής Γιάννης Νούλης.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού και Δημοτικός Σύμβουλος Δάφνης Υμηττού  Νίκος Ντίνος στο χαιρετισμό του  τόνισε μεταξύ άλλον την σπουδαιότητα της ανακύκλωσης και του εθελοντισμού και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μέχρι και σήμερα με την βοήθεια των  φορέων του Δήμου Δάφνης Υμηττού, ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής έχει παραδώσει στο Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών τέσσερα καινούργια αναπηρικά αμαξίδια. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και  οι διευθύντριες του 2ου Παιδικού Σταθμού Σταυρούλα   Χρυσανθοπούλου ,του 3ου Παιδικού Σταθμού Άννα Βραχιώλια, του 6ου Παιδικού Σταθμού Ανδριανή Ψάλτη  και του 7ου Παιδικού Σταθμού Δέσποινα Μητροπούλου , καθώς επίσης μαθήτριες και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων που βραβεύτηκαν και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της πόλης.

 

Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΔΥ

    Νικόλαος Ντίνος

 

Φωτογραφικό υλικό απο την βράβευση :

 

 
Πρόσκληση TAKTIKHΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Δάφνης 27.02.2019

 

            Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των αρθρ.86 και 88 Ν.3852/2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης) και Ν. 3463/06 άρθρο 112 παρ. 3. καλείστε σε τακτική συνεδρίαση  του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Δάφνης την 27η Φεβρουαρίου 2019 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 06.00μ.μ. επί της οδού Έλλης 16 στο 1ο όροφο του Δημαρχείου για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:     

 

Α. Ανακοινώσεις- Διάφορα θέματα –προβλήματα κοινότητας

Β. Επικύρωση πρακτικών 1ης συνεδρίασης έτους 2019

 

Η Πρόεδρος  του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Δάφνης

 ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ
Καρναβάλι 2019 « Βλάχικος Γάμος » απο το ΚΗΦΗ Δάφνης – Υμηττού και τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής

 

Με εορταστικούς ρυθμούς προγραμματίζονται οι δραστηριότητες του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στο πλαίσιο συμμετοχής στην αποκριάτικη  εκδήλωση “Καρναβάλι 2019” που διοργανώνει ο Δημος Δάφνης – Υμηττού με τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτκής του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, στην πλατεία Δημαρχείου Δάφνης.

Οι ωφελούμενοι του Προγράμματος κινητοποιήθηκαν στην ανάκληση αναμνήσεων από έθιμα της Αποκριάς των παιδικών  χρόνων και των ιδιαίτερων πατρίδων και ο σχεδιασμός αφορά στην αναβίωση του “Βλάχικου Γάμου”. Το έθιμο έχει τις ρίζες του στην ομηρική αρχαιότητα, αποτελεί σατυρική παραλλαγή τέλεσης γάμου και εμφανίζεται ως αποκριάτικο έθιμο σε πολλά μέρη της πατρίδας μας, από τα μέσα του 19ου αιώνα. Με ενσωμάτωση λαογραφικών στοιχείων, ο συμβολισμός αφορά στην αναπαράσταση του κύκλου της ζωής και την αναγέννηση της φύσης και συνδέεται με δοξασίες για ευμάρεια, ευκαρπία και καλοτυχία.

Οι προετοιμασίες  συνθέτουν σε δρώμενα που έχουν επιλεγεί με στόχο την ενεργό συμμετοχή των ωφελουμένων στις εορταστικές εκδηλώσεις των Απόκρεων, την ενίσχυση της κοινωνικής συνδιαλλαγής και της διαγενεακής σύνδεσης. Σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του ΚΗΦΗ, το πρωί της Τσικνοπέμπτης 28 Φεβρουαρίου 2019, θα παρουσιαστούν “τα αρραβωνιάσματα”, τα “φλάμπουρα”, οι χειροποίητες μπομπονιέρες, “τα προζύμια”, η γνωριμία των συμπεθέρων με αυτοσχέδιους διαλόγους και η επιλογή των παραδοσιακών ενδυμασιών για το γάμο.Το έθιμο θα κορυφωθεί στο αποκριάτικο καρναβάλι της  πόλης μας, όπου η πομπή του “Βλάχικου Γάμου” θα ενωθεί με το πλήθος καλεσμένων σε μια παρέα με κέφι, τραγούδι και χορό.

Με τη διαχρονική αναβίωση εθίμων, οι πόλεις συμβάλλουν στη διατήρηση της άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς και λαογραφικής μνήμης, ενώ οι παραδόσεις αποτελούν πηγή σύνδεσης ανάμεσα στις γενιές, ενισχύοντας την θετική αντίληψη της κοινωνικής ταυτότητας που προάγει την ψυχική υγεία. Η συμμετοχή των μεγαλύτερων ανθρώπων σε εορταστικά δρώμενα, συμβολίζει την  αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού των αποθεμάτων χαράς μιας κοινωνίας και το μήνυμα της αξίας της κοινωνικής συνοχής  εμπερικλείεται στα λόγια του ποιητή…

 

”Αν δεν μπορέσω να το δεις κι εσύ, μοιάζει σαν να μην το έχω”. Γ. Ρίτσος

 

Ο Πρόεδρος

  Νικόλαος Ντίνος

 

Κατεβάστε την αφίσα εδώ

 
1η Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 15.02.2019

 

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 73 και 75 του Ν.3852/2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης), σε συνδυασμό με τις όμοιες του Ν.4071/2012 , σας καλούμε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Δάφνης, Έλλης 16 & Κανάρη, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 9:45 π.μ. για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα:

 

  1. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο χορήγησης και ανανέωσης χορήγησης θέσης στάθμευσης μη αναπηρικών αυτοκινήτων.

Σε περίπτωση κωλύματος συμμετοχής σας στη παραπάνω συνεδρίαση, σας παρακαλούμε να ενημερώσετε έγκαιρα την Ειδική Γραμματέα της Επιτροπής.

 

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ

   ΜΙΧΑΗΛ  Ι.  ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ
Διάλεξη του ΕΑΠ με θέμα » Η πολυπολιτισμική Θράκη , Μουσουλμανική μειονότητα. «

 

Το Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο  στο  Δ΄ Κύκλο λειτουργίας του παρουσιάζει την όγδοη   διάλεξη αυτής της ενότητας,  την Τετάρτη 6  Φεβρουαρίου    2019 και ώρα 7:00 μ.μ.  με θέμα  :  << Η πολυπολιτισμική  Θράκη , Μουσουλμανική μειονότητα >>  

Θα μιλήσουν Α) Ιμάμ Αχμέτ , Διευθυντής της εφημερίδας ΖΑΓΑΛΙΣΑ , Πρόεδρος Πομακικού Κέντρο.

Β) Κωνσταντίνος Ιατρίδης , Πτέραρχος εν αποστρατεία .

 

 

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Ώρα Έναρξης: 7:00 μμ

Αμφιθέατρο Μουσείου Μπουζιάνη ,  Γ. Μπουζιάνη 27-31 , Δάφνη

 

 Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες : 213-2037871

   Απέργη Σοφία   
3η Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής 15.02.2019

 

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 72 και 75 του Ν.3852/2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης) σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Ν.4071/2012 όπως ισχύουν, σας καλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Δάφνης, Έλλης 16 & Κανάρη, τη Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ., για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα:

 

  1. Εισήγηση προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2019

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ

     ΜΙΧΑΗΛ  Ι.  ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ
2η Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής 11.02.2019

 

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των  άρθρων    72 και 75  του  Ν.3852/2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης) σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Ν.4071/2012  όπως ισχύουν, σας καλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής  Επιτροπής που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Δάφνης, Έλλης 16 & Κανάρη, τη    Δευτέρα 11  Φεβρουαρίου 2019  και ώρα 10:00 π.μ., για συζήτηση και λήψη απόφασης  στα παρακάτω θέματα:

 

  1. Έλεγχος υλοποίησης προϋπολογισμού και υποβολή της τριμηνιαίας έκθεσης  του 4ου τριμήνου κατάστασης των εσόδων και εξόδων του Δήμου  έτους 2018 στο Δημοτικό Συμβούλιο
  2. Έγκριση του Νο 2 πρακτικού της κατά Νόμο Επιτροπής του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού   του έργου με τίτλο «Ανάπλαση Περιοχής Ζωοδόχου Πηγής στην Δ.Κ. Δάφνης» και ανάδειξη «προσωρινού» μειοδότη.
  3. Έγκριση 3ου πρακτικού του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού» και ανάδειξη εκ νέου προσωρινών αναδόχων για τις διάφορες ομάδες

 

Σε περίπτωση κωλύματος συμμετοχής σας στη παραπάνω συνεδρίαση, σας παρακαλούμε να ενημερώσετε έγκαιρα την Ειδική Γραμματέα της Επιτροπής.

 

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ

     ΜΙΧΑΗΛ  Ι.  ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ
Δελτίο Τύπου « 1ο Καρναβάλι των μικρών » απο τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής

 

Οι απόκριες ήρθαν και η πόλη μας ντύνεται αποκριάτικα. Τα πάνω από είκοσι (20) καρναβαλικά πληρώματα τα οποία συμμετέχουν στην μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση οπλίζονται με κέφι, χαρά και ξεχύνονται στους δρόμους του Δήμου μας προσφέροντας στους κατοίκους στιγμές ξεγνοιασιάς και χαράς.

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Δάφνης Υμηττού φιλοδοξεί να προσφέρει στιγμές γέλιου, αισιοδοξίας και κεφιού, βάζοντας χρώμα στην γκρίζα καθημερινότητά μας.

Ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, face painting, παραδοσιακοί και latin χοροί, μουσική παράσταση, γαϊτανάκι, βλάχικος γάμος και οι πολύχρωμες ομάδες καρναβαλιστών σας καλούν να ζήσετε μαζί τους μια μοναδική εμπειρία στην Δάφνη.

Ο Δήμος Δάφνης Υμηττού και ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής σας προσκαλούν στο «1ο Καρναβάλι των μικρών» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 03 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:00πμ στην πλατεία Δημαρχείου Δάφνης.

Πρόθεση μας είναι να γελάσουμε, να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε και να περάσουμε αξέχαστες στιγμές, όπου θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις για όλους!!!

 

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΔΥ

Νικόλαος Ντίνος

 

Κατεβάστε την αφίσα εδώ
Δελτίο Τύπου Λήξης 3ης Ημερίδας της Σχολής Γονέων απο τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής με θέμα » Πρωτοβάθμια πρόληψη της χρήσης ουσιών στους εφήβους «

 

Ένα πολύ σημαντικό θέμα διαπραγματεύτηκε η Σχολή Γονέων του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής Δάφνης Υμηττού την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου. Το θέμα ήταν η Πρωτοβάθμια πρόληψη της χρήσης ουσιών στους έφηβους με την κοινωνική λειτουργό και κοινωνιολόγο από την ομάδα πρόληψης του 18 Άνω κυρία Ντόρα Καρβούνη.

Ο Δήμος μας εδώ και πολλά χρόνια έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των νέων εφήβων και των γονέων γύρω από την μάστιγα των ναρκωτικών με ομιλίες, μουσικές συναυλίες, διάφορες αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις σε σχολεία της πόλης σε όλη την διάρκεια του χρόνου. Επιπλέον έχουμε καθιερώσει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ναρκωτικών τουρνουά ποδοσφαίρου, στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 1500 αθλητές απ’ όλο το λεκανοπέδιο, με σκοπό την ενημέρωση αφού ως τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχουμε άλλες δυνατότητες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ψυχολόγους και στους εργαζόμενους του Οργανισμού για την σημερινή ουσιαστική ημερίδα.

Τέλος ευχαριστώ όλους εσάς που και σήμερα ήσασταν μαζί μας και μας δίνεται δύναμη να συνεχίσουμε.

 

Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΔΥ

Νικόλαος Ντίνος

 

Φωτογραφικό υλικό :

 

error: Content is protected !!