Δελτίο Τύπου του Κέντρου Κοινότητας Δάφνης – Υμηττού – 30.06.2022

Στις 21/06/2022, στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δάφνης-Υμηττού πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση δικτύωσης και συνεργασίας του Κέντρου Κοινότητας, των στελεχών του – της Δημούδη Αμαλίας και Λιάπη Θεοδοσίας –  Κοινωνικοί Λειτουργοί και Σταματέλου Ευαγγελίας και Τριανταφύλλου Βάϊας – Ψυχολόγοι με τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Αθήνας  (Πολυκέντρο), της Γεωργιάδη Βιβής – Κοινωνική Λειτουργός και Σιδηροπούλου Νόπης –Ψυχολόγος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο ρόλος των φορέων που συμμετείχαν, οι αρμοδιότητές  τους  και συμφωνήθηκε η μορφή συνεργασίας, η οποία θα υπάρξει από εδώ και στο εξής μέσω υποδοχής – ενημέρωσης  συμπολιτών μας που χρήζουν πληροφόρησης – βοήθειας από το Συμβουλευτικό  Κέντρο Αθήνας καθώς και μελλοντικών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν από κοινού.

Μέσω του Κέντρου Κοινότητας θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο συνεργασίας για υποστήριξη και παραπομπή ωφελουμένων προς το  Συμβουλευτικό  Κέντρο Αθήνας , ενώ οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται και απευθείας στο  Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας  (Πολυκέντρο)  για πληροφορίες και ραντεβού. Επιπροσθέτως, δόθηκε και έντυπο υλικό στα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας (αφίσες, ενημερωτικά φυλλάδια, οδηγός) για το τι σημαίνει κακοποίηση – βία, ποιες είναι οι μορφές της, που μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα θύμα βίας, καθώς και για τη λειτουργίες των  Ξενώνων του Δήμου Αθηναίων, τη στελέχωσή του και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Το Κέντρο Κοινότητας  του Δήμου εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δάφνης-Υμηττού- Παλαιό Δημαρχείο Υμηττού,

1ος Όροφος ,Τηλ. 213-2037822 – E-mail: kentrokoinotitas@dafni-ymittos.gov.gr




«Κοινωνική Δράση Ομορφιάς και Φροντίδας Ατόμων που βρίσκονται σε ανάγκη στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού» – 30.06.2022

Ο Δήμος Δάφνης -Υμηττού ,το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας «Δ.ΕΠ.ΙΣ» ,  σε συνεργασία με τις  Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Δάφνης – Υμηττού,  που λειτουργούν από την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»  στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020», διοργανώνουν Δράση Φροντίδας, Αγάπης και Αλληλεγγύης ,τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, για τους ωφελούμενους των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών, που είναι κάτοικοι της πόλης μας.

Ο χώρος του ΚΑΠΗ, Χ. Μιχαλόπουλου 65 & Βύρωνος, θα υποδεχθεί άτομα εγγεγραμμένα στις Δομές, όπου ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες, με στόχο να βελτιώσουν την ψυχολογία τους, να ενισχύσουν τη φροντίδα προς τον εαυτό τους και να ομορφύνουν στην καθημερινότητά τους.

Μέσα σε μια μέρα, από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ., επαγγελματίες του χώρου της ομορφιάς και της κομμωτικής, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς λειτουργούς, θα υποδεχθούν άστεγους, άπορους πολίτες, ηλικιωμένους χωρίς περιβάλλον, μετανάστες και άλλες ευπαθείς ομάδες, για να προσφέρουν υπηρεσίες ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας σε όποιον έχει στερηθεί αυτήν την άνεση.

Πέρα από τα υλικά αγαθά τα οποία οι Δομές προσπαθούν να εξασφαλίζουν καθημερινά για τους συμπολίτες μας, η πρωτοβουλία αυτή σχεδιάζεται με στόχο την κάλυψη των συναισθηματικών αναγκών των ωφελούμενων, την ατομική φροντίδα, την κοινωνική ενσωμάτωση και την ψυχολογική ανάταση των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Γιατί όλοι είμαστε ίσοι σε όλες τις πτυχές της  καθημερινότητας μας.

Η διοργάνωση τελείται υπό τη στήριξη του Δημάρχου Δάφνης -Υμηττού  Αναστάσιου Αθ.  Μπινίσκου και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων  Χρυσούλας Κων. Θάνου.

Πρόγραμμα ημέρας & Συμμετέχοντες κομμωτές*:

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 :

10 π.μ. – 2 μ.μ.: Γυναικεία, Ανδρικά, Παιδικά Κουρέματα και Χτενίσματα

  • Χρήστος Παυλίδης, υπεύθυνος του Anta Beauty Salon
  • Νίκος Κρόκος, υπεύθυνος του Cult Hair

2 μ.μ. – 4 μ.μ.: Γυναικεία, Ανδρικά, Παιδικά Κουρέματα και Χτενίσματα

  • Γεωργία Βίκα
  • Γιαννακοπούλου Μαρίνα, κομμωτήριο CUT N DRY

* Όλοι οι κομμωτές προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς, με αγάπη προς το συνάνθρωπο.