Επείγουσα ενημέρωση από την Πενταμελή Επιτροπή διαχείρισης του Προγράμματος αδέσποτων ζώων συντροφιάς 20.01.2021

Πριν από λίγη ώρα ενημερωθήκαμε ότι ασυνείδητοι πέταξαν εισπνεόμενες φόλες στην περιοχή του λόφου Άρη Αλεξάνδρου, πλατεία πρώην Δημαρχείου Υμηττού έως και την πλατεία της Αγίας Φωτεινής.

Ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού καταδικάζει τέτοια περιστατικά και εξηγεί ότι οι φόλες διαταράσσουν επικίνδυνα τη δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής, αφήνοντας  θύματα αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα ζώα.

Επιστούμε την ΠΡΟΣΟΧΗ για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζωάκια μας όπως επίσης και για τα παιδιά των δημοτών μας που κινούνται στην περιοχή, καθώς αυτά τα δηλητήρια είναι πολύ ισχυρά.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου η θανάτωση των ζώων με φόλες είναι αξιόποινη πράξη, δηλαδή έγκλημα, το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή.

Η συγκεκριμένη πράξη, μάλιστα, διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιονδήποτε τρόπο (δηλαδή ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας) έχει δικαίωμα να το καταγγείλει στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας ή στην Πενταμελή Επιτροπή Διαχείρισης του Προγράμματος Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου μας ( τηλ. 213 2050817 ).




Ανακοίνωση για την καταβολή οφειλών προς τον Δήμο Δάφνης Υμηττού 20.01.2021

Σας γνωρίζουμε ότι,
σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Α.1289/22.12.2020 (ΦΕΚ
5855/Β’/31.12.2020) απόφαση
 της ΑΑΔΕ 

Οφειλές προς το Δήμο Δάφνης – Υμηττού καταβάλλονται υποχρεωτικά μόνο με επιταγές,  με τη χρήση καρτών πληρωμών, ή με κατάθεση στο τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου στην ALPHA BANK.