Δελτίο τύπου του Δήμου Δάφνης – Υμηττού «Συλλογή φαρμάκων σε συνεργασία με το “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”» την 19 Μαρτίου 2022 και ώρα 10:00 – 14:00 πλατεία Καλογήρων Δάφνη – 22.02.2022

Ο Δήμαρχος  Δάφνης-Υμηττού Αναστάσιος Αθ. Μπινίσκος, το Γραφείο  Κοινωνικής Πολιτικής –Ισότητας των  Φύλων ,  το Γραφείο Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας  Υγείας (Δημοτικά Ιατρεία) και το  ΚΕΠ Υγείας (Κέντρο  Πρόληψης Υγείας) του Δήμου Δάφνης-Υμηττού,  σε συνεργασία  με το ‘’ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ’’ στα πλαίσια του προγράμματος  « Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών», διοργανώνουν δράση ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ για την κάλυψη των αναγκών  των  ωφελούμενων του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ, το οποίο απευθύνεται στους κατοίκους της πόλης μας, που δεν διαθέτουν ασφαλιστική  κάλυψη  και δεν  μπορούν να ανταποκριθούν στη φαρμακευτική δαπάνη.

Μια εκκαθάριση στο  προσωπικό φαρμακείο κάθε σπιτιού θα ωφελήσει πολλούς συνανθρώπους μας. Ο καθένας  μας μπορεί να προσφέρει φάρμακα, ακόμα κι αν αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί , αρκεί οι ημερομηνίες λήξης  να έχουν χρονικό ορίζοντα πέραν  του έτους.

Οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ  συμπολίτες μας, που επιθυμούν να προσφέρουν φάρμακα και δεν τα  χρειάζονται, μπορούν να προσέλθουν  το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, και ώρες 10:00π.μ. έως  14:00, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΟΓΗΡΩΝ,  στην Κοινότητα Δάφνης.

 Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ: 210-9752413.

«ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ»

«ΔΩΣΕ ΖΩΗ»

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι logosquare100artistic.png

Ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού

Αναστάσιος Αθ. Μπινίσκος

 

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι OKPDY.jpg

                                             Η Αντιδήμαρχος                                               

Κοινωνικής Πολιτικής –

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι logo_isotitas.jpg

Πρόεδρος της Δ.ΕΠ.ΙΣ Ισότητας των Φύλων

Χρυσούλα Θάνου

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1-4.png

 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Προστασίας

& Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας (Δημοτικά Ιατρεία)

 

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1-5.png

Υπεύθυνη ΚΕΠ Υγείας Δήμου Δάφνης-Υμηττού

Γεωργία Γρ. Σκιαδοπούλου

 




Δελτίο τύπου του Κ.Η.Φ.Η. (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) «Έκθεση 2021» 21.02.2022

To κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων κατά το έτος 2021, περίοδο πανδημίας του κορονοϊού και όπως αυτή εξακολουθεί να επιδρά στις ζωές μας έχει προσαρμόσει τον τρόπο λειτουργίας του σύμφωνα με τα μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού και την ισχύουσα νομοθεσία.

Οι υπηρεσίες που αξιοποιούνται στοχεύουν ιδιαίτερα στην ψυχοκοινωνική φροντίδα των ηλικιωμένων με αποτελεσματικότερο εργαλείο υποστήριξης την τηλεφωνική επικοινωνία και όπου αυτό είναι πρόσφορο την επικοινωνία με χρήση νέων τεχνολογιών (Viber-Skype-What’s up).

Ειδικά κατά τη διάρκεια του έτους 2021 στο χώρο της Δομής  πραγματοποιήθηκαν ραντεβού με ωφελούμενους για συνταγογράφηση εξετάσεων και φαρμάκων, παράδοση έντυπου υλικού νοητικής ενδυνάμωσης και παροχή οδηγιών, προτάσεις για δημιουργική απασχόληση στο σπίτι και χορήγηση κατάλληλων υλικών.

Κατά περίσταση το προσωπικό της Δομής πραγματοποίησε συναντήσεις με ωφελούμενους σε εξωτερικούς χώρους.

Η κατευθυντήρια προσέγγιση, σύμφωνα και με τις προτεραιότητες που έχουν θέσει ο Δήμαρχος Αναστάσιος Μπινίσκος και ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Σταυριανουδάκης, είναι η διασφάλιση της απρόσκοπτης παροχής υπηρεσιών και υποστήριξης  προς τα άτομα τρίτης και τέταρτης ηλικίας με σαφή στόχο τη διατήρηση της ανθρώπινης επικοινωνίας και της κοινωνικής συνοχής. 

Φωτογραφικό υλικό :

 




Δελτίο τύπου του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Δάφνης – Υμηττού – «ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΤΟΥΣ 2021» 21.02.2022

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δάφνης-Υμηττού είναι το  σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου μας. Παρέχει ποιοτικές και ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους ωφελούμενους, επιδιώκοντας να δημιουργήσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Στο Κέντρο Κοινότητας μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικοοικονομικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους και ειδικότερα πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού  (άνεργοι, μετανάστες, ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ). Στόχος  του Κέντρου είναι η πληροφόρηση και διασύνδεση των πολιτών με φορείς και προγράμματα κοινωνικής ένταξης, τα οποία υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Ειδικά κατά τη διάρκεια του έτους 2021 και με γνώμονα τις  συνθήκες πανδημίας που βιώσαμε όλοι, εφαρμόζοντας και τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης για την προστασία της δημόσιας υγείας και σύμφωνα πάντα με τις προτεραιότητες που έχει θέσει ο Δήμαρχος Αναστάσιος Μπινίσκος για την άμεση υποστήριξη όλων των ευάλωτων πολιτώντο Κέντρο Κοινότητας αποτέλεσε  το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη, το οποίο συνδυαστικά με τις υπόλοιπες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας, ενίσχυσε τις παροχές βοήθειας προς τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Κατά τη διάρκεια του έτους 2021 εξυπηρετήθηκαν από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δάφνης-Υμηττού συνολικά 1266 ωφελούμενοι και στο σύνολο των εγγεγραμμένων ωφελούνται και λαμβάνουν υπηρεσίες 2.294 πολίτες.

Ειδικότερα:

  • 390 Αιτήματα υποδοχής – ενημέρωσης – υποστήριξης  για όλα τα επιδόματα, τις υπηρεσίες και τις παροχές  που δικαιούνται.
  • 203 αιτήματα διεκπεραίωσης – πρόσβασης στα προνοιακά επιδόματα.
  • 101 αιτήματα υποστήριξης και διεκπεραίωσης σε προνοιακές παροχές
  • 25 αιτήματα για παροχές σε Ανασφάλιστους Υπερήλικες
  • 625 αιτήματα   υποστήριξης για την ένταξη τους στο Πρόγραμμα “Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα”, πρώην ΚΕΑ
  • 938 ωφελούμενοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ
  • 437 αιτήματα για το Επίδομα Στέγασης
  • 5 αιτήματα για Κοινωνική Έρευνα
  • 13 αιτήματα για λοιπά επιδόματα
  • 47 αιτήματα Συμβουλευτικής
  • 86 αιτήματα που αφορούν σε συνεργασία και παραπομπή σε λοιπές υπηρεσίες
  • 21 αιτήματα Διασύνδεσης με Κοινωνικούς φορείς και Υπηρεσίες.
  • 90 παραπομπές ωφελούμενων δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) για σύνταξη Ατομικού σχεδίου Δράσης (ΑΣΔ) του ΟΑΕΔ με στόχο την ένταξη/επανένταξη τους στην αγορά εργασίας   

Επιπλέον εξυπηρετήθηκε μεγάλος αριθμός πολιτών μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών για ενημέρωση για επιδόματα, προγράμματα, δικαιολογητικά, παρέχοντας παράλληλα συμβουλευτική  και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Υμηττού, 1ος όροφος, από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό,  δύο Κοινωνικούς Λειτουργούς και δύο Ψυχολόγους,  είναι δωρεάν και συνοψίζονται:

  • Υποδοχή και καταγραφή των αναγκών των ωφελούμενων.
  • Ενημέρωση των πολιτών για διαθέσιμα επιδόματα, υπηρεσίες και προγράμματα κοινωνικής προστασίας .
  • Διεκπεραίωση αιτήσεων για επιδόματα: Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, ΤΕΒΑ, Στέγασης, Γέννησης, Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Αναπηρικά Επιδόματα)
  • Παραπομπή και διασύνδεση των ωφελούμενων με άλλες υπηρεσίες, φορείς και κοινωνικές δομές (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΑΠΗ, Δημοτικά Ιατρεία, ΚΕΠ Υγείας, οργανισμούς, Μ.Κ.Ο., κα).
  • Συνεδρίες ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης σε ενήλικα άτομα με στόχο τη σταδιακή ενδυνάμωση και κοινωνική επανένταξη.

Συμπερασματικά διαπιστώνετε ότι επετεύχθη ο  βασικός σκοπός της εν λόγω δομής με την παροχή ολιστικής υποστήριξης στους κατοίκους του Δήμου μας που έχουν ανάγκη, μέσα από την παροχή ενός συνολικού πλέγματος υπηρεσιών με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων καθώς και την προώθηση στην απασχόληση.