1

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων ωρομίσθιων καθηγητών μουσικής για το Δημοτικό Ωδείο Υμηττού για την περίοδο 2021-2022

Πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών μουσικής για το Δημοτικό Ωδείο Υμηττού, μετά από την αξιολόγησή τους από την Τριμελή Επιτροπή Καλλιτεχνικού Προσωπικού, για την περίοδο 2021-2022 

Κατεβάστε την ανακοίνωση εδώ
Δελτίο τύπου εκδήλωσης “Γυναίκες στην Επανάσταση του 1821” 04.10.2021

Ο Σύλλογος Αρκάδων Δάφνης – Υμηττού ” Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ”, συνδιοργανώνει με τη Μορφωτική & Πολιτιστική Κίνηση Δάφνης και την Ένωση Γυναικών Ελλάδος-Παράρτημα Δάφνης υπό την αιγίδα του Δήμου Δάφνης -Υμηττού και την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Δάφνης-Υμηττού, εκδήλωση με θέμα ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821, τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου και ώρα 7:15 μ.μ. Στην εκδήλωση συμμετέχει και το Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών του Δήμου.

Την εκδήλωση συντονίζει ο Κώστας Σαμάντης.
Δελτίο τύπου Φιλοζωικής Επιτροπής Δάφνης – Υμηττού για την 4η Οκτωβρίου “Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων” – 04.10.2021

4 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Μια ημέρα για όλο τον πλανήτη!

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι διεθνής ημέρα δράσης για τα δικαιώματα των ζώων και την καλή διαβίωσή τους.

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά σε μία άσχετη μέρα του έτους 1931, κατά την οποία ήταν σε εξέλιξη ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στην Τοσκάνη, το οποίο καλούσε κοινό και ειδικούς σε ευαισθητοποίηση για τα υπό εξαφάνιση ζώα.

Αργότερα, καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, η ημέρα γιορτής του Φραγκίσκου της Ασίζης, προστάτης Άγιος των ζώων.

Η αποστολή της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων είναι να δοθεί έμφαση στην κατάσταση των ζώων, προκειμένου να βελτιώσει τα πρότυπα καλής διαβίωσης σε όλο τον πλανήτη, κινητοποιώντας το μήνυμα της ημέρας αυτής σε παγκόσμια δύναμη για να κάνει τον πλανήτη καλύτερο.

Όπως κι αν εκδηλώθηκε, όπως κι αν καταγράφηκε στο πέρασμα των αιώνων, η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα αποδεικνύεται αρχέγονη, αναπόφευκτη και άρρηκτη. Η φύση, ο θεός, ή ο -κατά Πλάτωνα- «θείος δημιουργός» πρόβλεψαν τη συνύπαρξη και αλληλεπίδραση όλων των ζωικών ειδών στην υπηρεσία μιας νομοτέλειας που διασφαλίζει τη συντήρηση του πλανήτη. Η συνύπαρξη συνθέτει την ομορφιά μέσα από τη διαφορετικότητα.

Όσο για την αλληλεπίδραση, ο Αϊνστάιν είχε μια απλή διατύπωση… «Ο άνθρωπος είναι μέρος ενός συνόλου που ονομάζουμε “σύμπαν”. Είναι καθήκον μας να ανοίξουμε τον κύκλο της αγάπης και ν’ αγκαλιάσουμε όλα τα πλάσματα και όλη την ομορφιά του κόσμου».

Η Πρόεδρος και τα Μέλη της Πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς-Φιλοζωικής Επιτροπής Δήμου Δάφνης-Υμηττού

Γεωργία Γρ. Σκιαδοπούλου