Ολοήμερο Σεμινάριο Πυρασφάλειας από την Πολιτική Προστασία Δάφνης – Υμηττού



Δημοσίευση: 20 Ιουνίου 2025, 10:23
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Δάφνης – Υμηττού ολοήμερο ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα την πυρασφάλεια, που διοργανώθηκε από την Πολιτική Προστασία του Δήμου, με τη συμβολή του Εθελοντικού Κλιμακίου Βύρωνα.
Το σεμινάριο απευθυνόταν στους νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους που έχουν τοποθετηθεί σε άλση και πάρκα του Δήμου, καθώς και σε στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Δάφνης – Υμηττού, Νικολάου Τσιλίφη, του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Γεωργίου Νάστου και του Ειδικού Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας, Γεωργίου Κανετάκη.
Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί κομβικής σημασίας πρωτοβουλία για την ενίσχυση της πρόληψης, της ετοιμότητας και της αποτελεσματικής διαχείρισης κινδύνων, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Μέσα από την κατάλληλη εκπαίδευση, το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου αποκτά τις γνώσεις για να ανταποκριθεί με υπευθυνότητα και ταχύτητα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Εκπαιδευτές του σεμιναρίου ήταν ο κ. Δημήτρης Παναγιωτόπουλος και ο κ. Σταύρος Σαλαγιάννης, οι οποίοι μετέδωσαν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες στους συμμετέχοντες.
Η εκπαίδευση περιλάμβανε θεωρητικό μέρος και πρακτική άσκηση επί του πεδίου, όπως ο χειρισμός του οχήματος κατάσβεσης του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού, Νικόλαος Τσιλίφης, ενθαρρύνει ενέργειες και δράσεις που αποτελούν σημαντική επένδυση στην ασφάλεια του Δήμου και των πολιτών του, προάγοντας την προληπτική δράση και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των τοπικών αρχών.
Φωτογραφικό υλικό :