Ενημερωτική Ομιλία “Τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων & Τρόποι Πρόληψης” | 10.12.2025 | 10:30 Β’ Κ.Α.Π.Η. Υμηττού & 11:30 Α’ Κ.Α.Π.Η. Υμηττού
Δημοσίευση: 10 Δεκεμβρίου 2025, 10:46

Οι τηλεφωνικές απάτες που στοχεύουν κυρίως ηλικιωμένους συμπολίτες μας παρουσιάζουν συνεχή αύξηση. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Δάφνης–Υμηττού σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δάφνης–Υμηττού, διοργανώνει την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025, 10:30 στο Β’ Κ.Α.Π.Η. Υμηττού και 11:30 στο Α’ Κ.Α.Π.Η. Υμηττού, την ενημερωτική ομιλία “Τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων & Τρόποι Πρόληψης” με ομιλητή τον Διοικητή του, ο οποίος θα παρουσιάσει τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να παραπλανούν τους ηλικιωμένους, καθώς και πρακτικές συμβουλές για το πώς μπορούν να προστατευθούν αποτελεσματικά από τέτοιου είδους τηλεφωνικές «παγίδες».
Ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού, Νικόλαος Τσιλίφης, αφουγκραζόμενος τις ανησυχίες των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας δηλώνει:
«Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας είναι οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας. Είναι καθήκον μας να τους κρατάμε ασφαλείς και ενημερωμένους. Η σωστή πληροφόρηση είναι το ισχυρότερο μέσο άμυνας και γι’ αυτό θέλουμε να τους τη δώσουμε, ώστε να μην αισθάνονται ανήμποροι απέναντι σε τέτοιες απειλές. Ευχαριστούμε θερμά το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δάφνης–Υμηττού για τη συνεργασία και τη συνεισφορά του».
*Την επόμενη εβδομάδα, με νέα ανακοίνωση, θα ενημερωθείτε για την ημερομηνία και τις ώρες στο Α’ & Β’ Κ.Α.Π.Η. Δάφνης.





