Ένταξη στις παροχές των δομών Κοινωνικής μέριμνας & Βοήθειας στο σπίτι

Υπηρεσία: Δομές: Κοινωνικής μέριμνας - Βοήθεια στο σπίτι
Τηλέφωνα:
E-mail: helphome@dafni-ymittos.gov.gr

Περιγραφή

Ο κοινωνικός λειτουργός - κοινωνιολόγος ασχολείται  με την οργάνωση και τον προγραμματισμό της Υπηρεσίας καθώς κα τη λήψη κοινωνικού ιστορικού  με σκοπό τη στοχευμένη και εξατομικευμένη παροχή φροντίδας. Προσφέρει ψυχοκοινωνική στήριξη ατόμων και οικογενειών με σκοπό την ενεργοποίηση και ενδυνάμωση τους για διασφάλιση αξιοπρεπούς και ποιοτικής  διαβίωσης .

Η Νοσηλεύτρια, καλύπτει νοσηλευτικές ανάγκες όπως μέτρηση αρτηριακής πίεσης, έλεγχος σακχάρου και χοληστερίνης, ενεσοθεραπείες, συνταγογραφήσεις φαρμάκων , πρόληψη -περιποίηση κατακλίσεων και συμβάλλει στη σωματική υγιεινή των κατακεκλιμένων ωφελούμενων.

Ο οικογενειακός βοηθός παρέχει οικιακή βοηθητική φροντίδα και ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης όπως αγορά τροφίμων, παρασκευή φαγητού,  εξόφληση λογαριασμών  και βοηθά  στην ατομική υγιεινή των περιπατητικών εξυπηρετούμενων.

Δικαιολογητικά
  1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
  2. Εκκαθαριστικό εφορίας
  3. Βιβλιάριο ασθενείας
  4. Πιστοποιητικό αναπηρίας
  5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  6. Λογαριασμό ΔΕΗ 

Παρατηρήσεις

Οι κάτοικοι της Δάφνης  θα απευθύνονται στην κυρία Περδικογιάννη Παναγιώτα, στο τηλέφωνο 210-9706922  και οι κάτοικοι Υμηττού στις κυρίες Δέτση Τζανετίνα και Χολέβα Μαριάνθη στα τηλέφωνα 2132037840 και 2132037820 αντίστοιχα.

error: Alert: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!