Δελτίο Τύπου Φιλοζωικής Επιτροπής (Φ.ΕΠ.Δ.Δ.Υ.) & Κέντρο Κοινότητας Παρασκευή 31.10.2019

Δημοσίευση: 1 Νοεμβρίου 2019, 13:31

image_pdfimage_print

Ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού και η Φιλοζωική Επιτροπή του Δήμου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πραγματοποίησε εκδήλωση το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Υμηττού. Η εκδήλωση είχε τιμητικό χαρακτήρα και έτυχε εξαιρετικής ανταπόκρισης από τους πολίτες του δήμου μας. Επίσημοι προσκεκλημένοι ήταν Εθελοντές Κτηνίατροι του δήμου μας καθώς και όμορων δήμων, συνοδοιπόροι στο έργο της Επιτροπής, οι οποίοι βραβεύτηκαν για την  προσφορά και το έργο τους.

Οι κτηνίατροι που βραβεύτηκαν είναι:

Μήκος Πέτρος, Κοινότητα Δάφνης

Κριτσέλη Λητώ, Δήμος Αγίου Δημητρίου

Ανδριοπούλου – Αρμάου Τζένη, Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης (Συνεργάτες της: Άννα Ανδριοπούλου, Βασίλης Κατσούλης, Ταξιάρχης Πιλάτης, Νίκος Μπένος, Μένια Βρύζα, Ζούκατας Ιωάννης, Κοινότητα Υμηττού) και Κυριάκος Κονταδάκης, Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης

Τους Εθελοντές Κτηνιάτρους βράβευσαν ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού Αναστάσιος Μπινίσκος, ο Δημήτριος Βερύκιος – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, η Γεωργία Σκιαδοπούλου, Πρόεδρος Φιλοζωικής Επιτροπής και η Ευτυχία Νίτη, Αντιπρόεδρος Φιλοζωικής Επιτροπής.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον Θωμά Πρασσά, Μηχανικός – Μελετητής του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων με θέμα: «Η σημαντική συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη σωστή διαχείριση και προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και απόκτησης φιλοζωικής συνείδησης και παιδείας των  πολιτών» καθώς και από την Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας Ευαγγελία Σταματέλου με θέμα : «Παιδί και κατοικίδια ζώα, μια ΣΧΕΣΗ ΖΩΗΣ».

Μέσα από την ομιλία της Ψυχολόγου του Κέντρου Κοινότητας αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με τα πολλαπλά οφέλη των κατοικίδιων στην υγεία, την ψυχική ανάπτυξη και την ευεξία των παιδιών. Επίσης, παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες προτάσεις δράσεων προαγωγής ζωοφιλίας, καθώς και ηλεκτρονικές διευθύνσεις (site) μέσα από τις οποίες οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά που στόχο έχουν να προάγουν τη ζωοφιλική παιδεία, αλλά και ειδικά θεραπευτικά προγράμματα που δύναται να διεξαχθούν σε θεραπευτικά ιδρύματα και σχολεία ειδικής αγωγής.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δάφνης –Υμηττού  στα πλαίσια των δράσεων δικτύωσης και συνεργασίας με φορείς του δήμου με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, ευχαριστεί θερμά την κ. Γεωργία Σκιαδοπούλου, Δημοτική Σύμβουλο, Πρόεδρο Φιλοζωικής Επιτροπής δήμου Δάφνης-Υμηττού για την πρόσκληση συμμετοχής σε μια τόσο όμορφη εκδήλωση καθώς και τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του  στην ανάδειξη στο τόσο ευαίσθητο θέμα και πάντα επίκαιρο θέμα, αυτό της προαγωγής της ζωοφιλίας και της προστασίας των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.

Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΑΠΕΡΓΗ ΣΟΦΙΑ

Φωτογραφικό υλικό :

Facebooktwitterpinterestlinkedin