4ο Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου «Cinergo» υπο την αιγίδα του Δήμου Δάφνης-Υμηττού και την υποστήριξη του  Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Δάφνης-Υμηττού και την υποστήριξη του  Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Δάφνης-Υμηττού υλοποιείται το 4ο Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου «Cinergo» στο Δήμο μας.

Το Cinergo International Film Festival (CIFF) είναι το μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα που παρουσιάζει ταινίες από όλο τον κόσμο οι οποίες έχουν δημιουργηθεί μέσα από ένα μοντέλο συνεργατικό, χωρίς αρωγή από δημόσιες ή ιδιωτικές επιχορηγήσεις για την υλοποίηση των ταινιών.

Η επιλογή των ταινιών με κριτήριο τη συνεργατική διαδικασία παραγωγής, αποτελεί την κεντρική φιλοσοφία του φεστιβάλ που επιθυμεί να αναδείξει τη συνεργατικότητα ως ένα βιώσιμο και δημοκρατικό μοντέλο δημιουργίας και διάχυσης του καλλιτεχνικού έργου και  γίνεται από καλλιτεχνική επιτροπή μετά από ανοιχτή πρόσκληση που διαχέεται διεθνώς μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς και ιστοσελίδων σχετικών με τον κινηματογράφο.

Η πραγματοποίηση  του Φεστιβάλ στην περιοχή μας έχει σαν  σκοπό   να γίνει και πάλι ένας πόλος έλξης δημιουργών, θεατών και σινεφίλ και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την ανταλλαγή ιδεών και έκφρασης, αποδεικνύοντας πως ο πολιτισμός χωράει σε κάθε γειτονιά. 

Στο 4ο Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου «Cinergo», έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 250 ταινίες ελληνικές και ξένες μικρού και μεγάλου μήκους. 

Από αυτές όσες έχουν επιλεγεί θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στο:

  • Θεατράκι Πέτρου & Παύλου στον Υμηττό : 24, 27, 28, 29 Ιουνίου 2023
  • Πρ. Δημαρχείο Υμηττού   : 25,26,30 Ιουνίου & 1η Ιουλίου 2023

Κατεβάστε το πρόγραμμα εδώ