Σεμινάριο Αντισεισμικής Εκπαίδευσης για το Προσωπικό των Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Δάφνης – Υμηττού



Δημοσίευση: 9 Οκτωβρίου 2025, 13:13
Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Δάφνης–Υμηττού, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2025 σεμινάριο για το προσωπικό των Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών της πόλης μας, με ομιλήτρια την Δρ. Ασημίνα Κόρου, Γεωλόγο και Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης του Ο.Α.Σ.Π.
Το σεμινάριο περιλάμβανε δύο μέρη:
- Το θεωρητικό μέρος, κατά το οποίο παρουσιάστηκαν οι βασικές αρχές αντισεισμικής προστασίας, τα πρωτόκολλα ασφάλειας και οι ενδεδειγμένες ενέργειες σε περίπτωση σεισμού σε χώρους προσχολικής αγωγής.
- Το διαδραστικό – βιωματικό μέρος, που πραγματοποιήθηκε επί του πεδίου στους 4ο & 5ο Παιδικό Σταθμό, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν πρακτικά όσα διδάχθηκαν, μέσα από ασκήσεις προσομοίωσης και πραγματικά σενάρια έκτακτης ανάγκης.
Σε μια γεμάτη αίθουσα, οι εργαζόμενοι των δημοτικών παιδικών σταθμών, καθώς και εκπρόσωποι από ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς της περιοχής που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το σεμινάριο και συμμετείχαν ενεργά στις βιωματικές δραστηριότητες.
Στο τέλος της εκδήλωσης, μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό από τον Ο.Α.Σ.Π. με οδηγίες, καλές πρακτικές και προτεινόμενα σχέδια δράσης για την καλύτερη προετοιμασία και προστασία παιδιών και προσωπικού σε περίπτωση σεισμού.
Η δράση αποτελεί μέρος της συστηματικής προσπάθειας του Δημάρχου Δάφνης – Υμηττού, Νικόλαο Τσιλίφη, και της δημοτικής αρχής για την ενίσχυση της ετοιμότητας και της εκπαίδευσης του προσωπικού σε θέματα πολιτικής προστασίας και ασφάλειας, με στόχο τη διασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για όλα τα παιδιά των δημοτικών δομών προσχολικής αγωγής.
Φωτογραφικό υλικό :