Δελτίο Τύπου – Συμμετοχή του ΚΗΦΗ Δάφνης – Υμηττού στο Καρναβάλι 2020

from to
ScheduledΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ (Κ.Η.Φ.Η.)
Δάφνη, Δημοτική Ενότητα Δάφνης, Δήμος Δάφνης - Υμηττού, Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Περιφέρεια Αττικής, Αττική, 17235, ΕλλάδαMap

Δημοσίευση: 20 Φεβρουαρίου 2020, 11:38

image_pdfimage_print

Με άρωμα Κυκλάδων και λαογραφικά στοιχεία από την νησιωτική παράδοση της χώρας μας έχουν σχεδιαστεί οι δραστηριότητες που θα πλαισιώσουν την συμμετοχή των ωφελουμένων Κ.Η.Φ.Η. στο καρναβάλι της πόλης μας που διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής Δάφνης Υμηττού υπό την αιγίδα του Δήμου Δάφνης-Υμηττού

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος συμμετέχουν στα αποκριάτικα τοπικά δρώμενα μένοντας πιστοί για άλλη μια χρονιά στην αναβίωση εθίμων από μέρη της Ελλάδας, με την παρουσίαση του εθίμου «Κορδελάτοι». Το έθιμο προέρχεται από την Νάξο και αποτελεί λαϊκή συνήθεια των ανθρώπων του νησιού, συνδέεται αρχικά με αναμνήσεις αρχαίων διονυσιακών εορτών ενώ διηγήσεις αναφέρουν τους «Κορδελάτους» να συμμετέχουν στην απελευθέρωση του γένους.

Οι «Κορδελάτοι» φορούν αποκριάτικη ενδυμασία που στολίζεται από χρωματιστές κορδέλες και λαμβάνουν μέρος σε μία πομπή που σκοπό έχει να μεταφέρει το αποκριάτικο κλίμα και να συνδέσει τους ανθρώπους της κοινότητας με την ενεργή συμμετοχή τους στην γιορτή και αποκορύφωμα αυτής τον χορό στην πλατεία της πόλης.

Σας περιμένουμε με χαρά στην αποκριάτικη εκδήλωση του Δήμου μας την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, ώρα 12.00 π.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου Δάφνης. Καλές Απόκριες!

Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Νεκτάριος Σ. Σταυριανουδάκης

Κατεβάστε την αφίσα εδώ

Facebooktwitterpinterestlinkedin