Δελτίο Τύπου 25.10.2019 – Συνάντηση του Κέντρου Κοινότητας με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία «ΕΣΑμεΑ» για το προγράμμα «Διεκδικούμε Μαζί».

Δημοσίευση: 30 Οκτωβρίου 2019, 12:49

Print Friendly, PDF & Email

Η συνάντηση με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία «ΕΣΑμεΑ» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας και συμμετείχαν τα στελέχη του, Δημούδη Αμαλία Συντονίστρια Κοινωνική Λειτουργός, Σταματέλου Ευαγγελία Ψυχολόγος καθώς και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Δάφνης-Υμηττού Θάνου Χρυσούλα. Από την πλευρά της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία «ΕΣΑμεΑ» συμμετείχαν στη συνάντηση η Τσαλουχίδου Ειρήνη Κοινωνική Λειτουργός και ο Σηφάκης Δημήτριος Υπεύθυνος για θέματα Νέων με Αναπηρία.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Κοινότητας ως αρμόδιο τμήμα για την εξυπηρέτηση και διεκπεραίωση των αιτημάτων των ατόμων με αναπηρία αλλά και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδών παρέχει πληροφόρηση  στα καθημερινά τους προβλήματα, αλλά και των πολιτών χωρίς αναπηρία που αναζητούν πληροφορίες σχετικά με τον χώρο της αναπηρίας με σκοπό να διαδοθούν ευρύτερα τα μηνύματα του αναπηρικού κινήματος και να επιτευχθεί η καλύτερη ενημέρωση και πληροφόρηση της κοινής γνώμης.

Με την συνάντηση αυτή τέθηκαν οι βάσεις για  την από κοινού υλοποίηση μελλοντικών δράσεων και εκδηλώσεων μεταξύ των φορέων, έτσι ώστε το Κέντρο Κοινότητας να ενισχύσει το ρόλο του και να παραμείνει αρωγός με την σύμπραξη των υπολοίπων κοινωνικών δομών Δάφνης-Υμηττού στην ενημέρωση και κινητοποίηση των ατόμων με αναπηρία αναφορικά με τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα τους. Επιπρόσθετος στόχος είναι η ευρύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών και η ενεργή συμμετοχή τους σε θέματα κοινωνικής στήριξης ΑμεΑ.

Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΑΠΕΡΓΗ ΣΟΦΙΑ

Facebooktwitterpinterestlinkedin