Δελτίο τύπου – «Ενεργειακή αναβάθμιση σε Δημοτικά σχολεία και επισκευές σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Δάφνης Υμηττού»

Ολοκληρώνονται οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης αλλά και οι επισκευές σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας ώστε να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές με ασφάλεια αύριο στις σχολικές αίθουσες.

Ο Δήμος μας πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών και με ολοκληρωμένες μελέτες κατάφερε να αποσπάσει από την Περιφέρεια Αττικής χρηματοδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων ύψους 430.182,00€ καθώς εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020». Η υλοποίηση του μεγάλου έργου ενεργειακής αναβάθμισης πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Δάφνης, του οποίου οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς και στο 2ο Δημοτικό Υμηττού στο οποίο βελτιώθηκε η ενεργειακή αποδοτικότητα με την εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας και θερμομόνωση στέγης, η αντικατάσταση κουφωμάτων, η ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης, η ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συλλεκτών. Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και στο 6ο Δημοτικό Δάφνης.

Ωστόσο αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών επισκευάστηκαν, από τον προϋπολογισμό του Δημοτικού ταμείου, σε σχολεία του Δήμου φθορές που είχαν προκληθεί από την πάροδο των ετών και πιο συγκεκριμένα σας αναφέρουμε ορισμένες αυτών:

• 3ο νηπιαγωγείο Δάφνης: ελαιοχρωματισμοί και ανάπλαση αυλής με τοποθέτηση ελαστωμερες τάπητα.
• 2ο δημοτικό Δάφνης: ανάπλαση αυλής και περιβάλλοντα χώρου
• 4ο δημοτικό Δάφνης: αντικατάσταση και επισκευή ηλεκτρικών ρολών
• 5ο δημοτικό Δάφνης: ανακαίνιση 2 αιθουσών και χρωματισμός τοίχων αυλής
• 7ο δημοτικό Δάφνης: επισκευή συντήρηση και αντικατάσταση τμήματος περίφραξης και   ελαιοχρωματισμό όψεων
• 9ο δημοτικό Δάφνης: αντικατάσταση υψηλής περίφραξης
• 2ο λύκειο Δάφνης και στο 1ο ΕΠΑΛ Δάφνης: Αλλαγή φώτα με led στους κοινόχρηστους χώρους και επισκευές και χρωματισμός όψεων 1ου και 2ου ορόφου
• Συγκρότημα Γράμμου: Αντικατάσταση καινούργιας πόρτας εισόδου
• 3ο λύκειο Δάφνης: επισκευή και χρωματισμός όψεων
• 3ο δημοτικό , 3ο γυμνάσιο, 3ο λύκειο Υμηττού: καθαρισμός και επισκευή ταρατσών δωμάτων
• 4ο δημοτικό Υμηττού :ελαιοχρωματισμοί κοινόχρηστων χώρων
• 3ο γυμνάσιο και 3ο λύκειο Υμηττού: πλήρη ανακαίνιση στις τουαλέτες

Ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού, κ. Αναστάσιος Μπινίσκος δήλωσε σχετικά: «Πρώτη φορά στο Δήμο μας έρχεται πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης στα σχολεία της πόλης μας. Η ενεργειακή αναβάθμιση έρχεται να συμβάλει στην βελτίωση των συνθηκών κάτω από την οποία θα γίνεται η λειτουργία του και φυσικά θα αλλάξει προς το καλύτερο τις συνθήκες της σχολικής διαβίωσης μαθητών και εκπαιδευτικών. Παράλληλα είναι ένα έργο που μειώνει το ενεργειακό αποτύπωμα του κτιρίου και έχει περιβαλλοντικό χαρακτήρα.

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε μεριμνήσει πλήρως, ώστε τα σχολεία του Δήμου μας να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές παρέχοντας τους προστασία και ασφάλεια. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο μέλλον των παιδιών μας, στεκόμαστε στο πλευρό τους και φέτος και δεσμευόμαστε να κάνουμε ότι είναι επιβεβλημένο και εφικτό για την βελτίωση των συνθηκών και την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.»

Γραφείο Δημάρχου

11.09.2022

 

Φωτογραφικό υλικό :