Δελτίο τύπου του Κέντρου Κοινότητας Δάφνης – Υμηττού για την δικτύωση με την Χ.Ε.Ν – Κοινωνική υπηρεσία του Πολυκέντρου «ΑΘΗΝΑ» παραρτήματος Ηλιούπολης

Δημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου 2023, 10:45

Print Friendly, PDF & Email

Στις 22/9/2023 και ώρα 11:00, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στον χώρο του Κέντρου Κοινότητας με τις κοινωνικές λειτουργούς της Κοινωνικής Υπηρεσίας Ηλιούπολης της ΧΕΝ , κυρίες Γουβιά Αθηνά και Σταμέλου Ελένη.

Η συνάντηση είχε χαρακτήρα ενημερωτικό, με σκοπό τη δικτύωση των δύο υπηρεσιών, την ανταλλαγή πληροφοριών, καθώς και την ανταλλαγή καλών πρακτικών διαχείρισης και αντιμετώπισης κοινωνικών ζητημάτων και περιστατικών που καλείται να αντιμετωπίσει η κάθε υπηρεσία αντίστοιχα.

Η ΧΕΝ αποτελεί μια παγκόσμια, γυναικεία, εθελοντική οργάνωση. Η ΧΕΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ιδρύθηκε το 1947 (Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου, Κοινωφελές μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) και έχει ως όραμα και σκοπό έναν κόσμο στον οποίο υπάρχει δικαιοσύνη, ισότητα και ασφάλεια για όλες τις γυναίκες χωρίς καμία διάκριση.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται από τη ΧΕΝ αφορούν την ενημέρωση -ευαισθητοποίηση των γυναικών σε ζητήματα που τις αφορούν όπως τα δικαιώματα των γυναικών, την έμφυλη βία, την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των παιδιών.

Πιο συγκεκριμένα η Κοινωνική Υπηρεσία (Femina Support Lab) απευθύνεται σε ενήλικες γυναίκες και παρέχει Ατομική Συμβουλευτική, Εργασιακή Συμβουλευτική, το Πρόγραμμα Στέγασης Αθηνά που παρέχει ασφαλή και αξιοπρεπή διαμονή σε φοιτήτριες και Νομική υποστήριξη, με σκοπό την ενδυνάμωση και υποστήριξη των γυναικών. Επιπλέον, παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες υποστήριξης σε ηλεκτρονικές διαδικασίες σχετικά με τη διεκπεραίωση διαδικτυακών αιτήσεων.

H ΧΕΝ Πολυκέντρο «Αθηνά»  βρίσκεται στη διεύθυνση: Μαρίνου Αντύπα 91, 16345, Ηλιούπολη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο της Κοινωνικής Υπηρεσίας της ΧΕΝ: 210 9932820 -210 9930708 και στα Ε-mail info@xen.gr & feminasupportlab@xen.gr

Facebooktwitterpinterestlinkedin