Υψηλό σκορ για τον Δήμο Δάφνης – Υμηττού που παρέλαβε το 2ο από τα 6 βραβεία από τη Zero Stray Academy

Ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού και η Πενταμελής Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων & Πρόληψης Δημιουργίας Νέων Δήμου Δάφνης – Υμηττού, βραβεύτηκαν την Παρασκευή 29/5/2023, στην επιστημονική εσπερίδα και την πρώτη μεγάλη διοργάνωση με θέμα: «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» της Zero Stray Pawject Inc. & Zero Stray Academy, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, τον Φορέα Επιμόρφωσης Στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Forum Training & Consulting, και τον Φορέα Διοργάνωσης Θεματικών Εκθέσεων Attica Green Expo.

Ο Δήμος Δάφνης Υμηττού  παρέλαβε το δεύτερο (2ο) από τα συνολικά έξι (6) βραβεία που δόθηκαν στους  106 Δήμους που εκπαιδεύτηκαν στο πρόγραμμα του Zero Stray Academy της Zero Stray Pawject Inc.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Zero Stray Academy άνοιξε τις πόρτες του το 2021 και είναι η πρώτη ακαδημία στην Ελλάδα που παρέχει γνώσεις στους Δήμους, με σκοπό να επιτύχουν αρχικά τη μείωση του αριθμού και στο σύντομο μέλλον την εξάλειψη των αδέσποτων σκύλων και γατών εκτός δομών φιλοξενίας. H Ακαδημία στο πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει δείκτες απόδοσης για κάθε Δήμο, ώστε να παρακολουθεί την πρόοδο και εξέλιξη του. Στο τέλος κάθε ακαδημαϊκού έτους βραβεύονται οι 5 Δήμοι που έδειξαν τη μεγαλύτερη πρόοδο.

Σύμφωνα με τους δείκτες απόδοσης της αναγνωρισμένης Ακαδημίας, με αξιόλογο έργο επίσης στην Αμερική και τη Γερμανία, ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού σημείωσε υψηλή απόδοση για την εφαρμογή της Νομοθεσίας, τη Χρηματοδότηση, την Κατάρτιση και τις Καλές Πρακτικές που υιοθέτησε για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, την προστασία τους από την εγκατάλειψη και την κακοποίηση σύμφωνα με τον Νόμο 4830/2021 – Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «ΑΡΓΟΣ».

Φωτογραφικό υλικό :