Συμμετοχή του Κέντρου Κοινότητας Δάφνης – Υμηττού σε διαδικτυακή ενημέρωση με θέμα την παιδική προστασία που έγινε την 06.09.2023

Στις 6/9/2023 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ενημέρωση από Φορείς και κυβερνητικά στελέχη της Ευρώπης και Αμερικής για ζητήματα παιδικής προστασίας. Η συνάντηση οργανώθηκε από το Χαμόγελο του Παιδιού και τον Σουηδικό φορέα παιδικής προστασίας BRIS που είναι μέλη του Διεθνούς Δικτύου Γραμμών Βοήθειας και Υποστήριξης με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Σουηδίας στην Ελλάδα.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την διεπιστημονική αντιμετώπιση του  μετατραυματικού στρες στους πρόσφυγες και η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης από επαγγελματίες, καθώς και ο ρόλος  του Κέντρου Παιδικής Προστασίας Υπηρεσίας Ψυχικής Υγείας στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα. Επιπλέον, συζητήθηκαν καλές πρακτικές των συμμετεχόντων χωρών, αναφορικά με τον τομέα της παιδικής προστασίας προσφύγων και Υπηρεσίες που παρέχονται και συνεργασίες με Φορείς. Τέλος,  επισημάνθηκε η συμβολή των γραμμών υποστήριξης στην παιδική προστασία.

Την ενημέρωση παρακολούθησαν τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Αμαλία Δημούδη  Κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια του Κέντρου, η Θεοδοσία Λιάπη Κοινωνική Λειτουργός και η ψυχολόγος Βάϊα Τριανταφύλλου.

Φωτογραφικό υλικό :