Μήνυμα Δημάρχου Δάφνης-Υμηττού για την Επέτειο του Πολυτεχνείου – 17.11.2020

Δημοσίευση: 17 Νοεμβρίου 2020, 12:02

Print Friendly, PDF & Email

17 Νοεμβρίου 1973, ημέρα μνήμης της ηρωικής εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου και των απλών πολιτών που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν, γράφοντας την αρχή του τέλους της επταετούς δικτατορίας και των δεινών για την πατρίδα μας. Αντιστάθηκαν σε μια δύσκολη εποχή για Δημοκρατία, Ελευθερία, Παιδεία.


17 Νοέμβρη 1973, άλλαξε η τύχη της χώρας μας. Χρειάστηκε η θυσία τους για να λυτρωθεί ο τόπος μας και γι’ αυτό έχουμε χρέος να κρατάμε ζωντανές τις αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας που αγωνίστηκαν όλοι αυτοί να μας κληροδοτήσουν.

Ως Δημοτική Αρχή του δήμου Δάφνης-Υμηττού, τιμούμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στη σημερινή νέα γενιά, δηλώνοντας ότι θα είμαστε δίπλα στα παιδιά, που έχουν να δώσουν τους δικούς τους αγώνες για ένα καλύτερο μέλλον και να διασώσουν την ελπίδα για ένα καλύτερο και δικαιότερο κόσμο.

Υποκλινόμαστε ευλαβικά στη μνήμη των φοιτητών της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου και των απλών πολιτών της 17ης Νοεμβρίου του 1973 κι έχοντας ως παράδειγμα τον δικό τους αγώνα, θα αγωνιζόμαστε για δημοκρατικές αξίες και θα αντιμετωπίζουμε με ενότητα κάθε πρόκληση ως κοινωνία.

Σήμερα, σε πρωτόγνωρες συνθήκες για όλους μας, με την πανδημία του κορονοϊού να εξαπλώνεται σε παγκόσμια κλίμακα, πάλι όλοι μας εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για καλύτερες μέρες. Και είμαι σίγουρος ότι και τώρα θα αγωνιστούμε και θα αντιμετωπίσουμε με ενότητα, υπευθυνότητα και αισιοδοξία τις άσχημες υγειονομικές, οικονομικές και κοινωνικές καταστάσεις της πανδημίας που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού

Αναστάσιος Αθ. Μπινίσκος

Facebooktwitterpinterestlinkedin