Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Δάφνης – Υμηττού διοργανώνει εκδήλωση με θέμα : «Η Ελλάδα του 1821 σε αναζήτηση ταυτότητας»

ScheduledΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗ
Μπουζιάνη Γ., Δάφνη, Δημοτική Ενότητα Δάφνης, Δήμος Δάφνης - Υμηττού, Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Περιφέρεια Αττικής, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 116 31, ΕλλάδαMap

Δημοσίευση: 15 Ιουνίου 2023, 12:32

Print Friendly, PDF & Email

Ένα θέμα με ενδιαφέρον και εξέλιξη, καθώς το σύγχρονο αποτύπωμα της χώρας και των ανθρώπων της  ήδη απαντάται δίπλα και μαζί με άλλες χώρες στα πεδία της επιστήμης, της προόδου, των τεχνών και του πολιτισμού. 

Ομιλητής ο κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, Ομ. Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, πρ. Πρύτανης ΕΚΠΑ & Αντ. Μέλος της Ακαδημίας Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών της Γαλλίας.

Την ομιλία θα πλαισιώσουν με μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Εργαστηρίου ΚΔΑΠ Δάφνης-Υμηττού, γεφυρώνοντας τις χρονολογικές και γεωγραφικές αποστάσεις αναδεικνύοντας το μεγαλείο της μουσικής και της τέχνης, όταν αυτές υπηρετούν μουσικοί και συνθέτες με αγάπη και συμπόνια για τον άνθρωπο.

Ο εμπλουτισμός των ακουσμάτων είναι κομβικής σημασίας προκειμένου να συντελεστεί το πέρασμα από τη σημερινή τραπ στη μουσική του Χατζιδάκι. Το ιδανικότερο μέρος για αυτή τη διαδρομή στο χρόνο, είναι το Σπίτι-Μουσείο Μπουζιάνη.

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 & ώρα 7.30 μ.μ. – Αύλειος χώρος Μουσείου Γ. Μπουζιάνη Δάφνη

Κατεβάστε την πρόσκληση εδώ

Facebooktwitterpinterestlinkedin