Δελτίο Τύπου του Κέντρου Κοινότητας Δάφνης – Υμηττού – 30.06.2022

Δημοσίευση: 30 Ιουνίου 2022, 10:47

Print Friendly, PDF & Email

Στις 21/06/2022, στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δάφνης-Υμηττού πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση δικτύωσης και συνεργασίας του Κέντρου Κοινότητας, των στελεχών του – της Δημούδη Αμαλίας και Λιάπη Θεοδοσίας –  Κοινωνικοί Λειτουργοί και Σταματέλου Ευαγγελίας και Τριανταφύλλου Βάϊας – Ψυχολόγοι με τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Αθήνας  (Πολυκέντρο), της Γεωργιάδη Βιβής – Κοινωνική Λειτουργός και Σιδηροπούλου Νόπης –Ψυχολόγος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο ρόλος των φορέων που συμμετείχαν, οι αρμοδιότητές  τους  και συμφωνήθηκε η μορφή συνεργασίας, η οποία θα υπάρξει από εδώ και στο εξής μέσω υποδοχής – ενημέρωσης  συμπολιτών μας που χρήζουν πληροφόρησης – βοήθειας από το Συμβουλευτικό  Κέντρο Αθήνας καθώς και μελλοντικών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν από κοινού.

Μέσω του Κέντρου Κοινότητας θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο συνεργασίας για υποστήριξη και παραπομπή ωφελουμένων προς το  Συμβουλευτικό  Κέντρο Αθήνας , ενώ οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται και απευθείας στο  Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας  (Πολυκέντρο)  για πληροφορίες και ραντεβού. Επιπροσθέτως, δόθηκε και έντυπο υλικό στα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας (αφίσες, ενημερωτικά φυλλάδια, οδηγός) για το τι σημαίνει κακοποίηση – βία, ποιες είναι οι μορφές της, που μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα θύμα βίας, καθώς και για τη λειτουργίες των  Ξενώνων του Δήμου Αθηναίων, τη στελέχωσή του και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Το Κέντρο Κοινότητας  του Δήμου εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δάφνης-Υμηττού- Παλαιό Δημαρχείο Υμηττού,

1ος Όροφος ,Τηλ. 213-2037822 – E-mail: kentrokoinotitas@dafni-ymittos.gov.gr

Facebooktwitterpinterestlinkedin