Δελτίο Τύπου ολοκλήρωσης του Διαδικτυακού Προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά με θέμα τα “Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα” σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας Δάφνης – Υμηττού

Δημοσίευση: 18 Ιουνίου 2021, 10:55

Print Friendly, PDF & Email
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι logo.jpg

Ολοκληρώθηκε το Διαδικτυακό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά με θέμα τα “Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα” σε συνεργασία με το Κεπ Υγείας του Δήμου Δάφνης-Υμηττού.

Γ. Πατούλης: «Η ενημέρωση είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες της πρόληψης για την καταπολέμηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων».

Tο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεωνσε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Δάφνης-Υμηττού υπό την Αιγίδα του ΙΣΑ διοργάνωσε τη Δευτέρα 14 Ιουνίουτο έκτο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος Αγωγής Υγείας για παιδιά. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέσω πλατφόρμας zoom.

Η έκτη διαδικτυακή παρουσίαση είχε ως θέμα τα «Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα». Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολιτών, εκπαιδευτικών και γονέων που συμμετείχαν στην παρουσίαση.

Οι παρουσιάσεις πραγματοποιούνται μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεμάτων (σύνολο 7). Το επόμενο θέμα που θα ακολουθήσει είναι οι «Εμβολιασμοί Εφήβων».

Η Υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Δάφνης-Υμηττού κ. Γ. Σκιαδοπούλου δήλωσε: «Σας καλωσορίζω στο σημερινό δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο με το πολύ σημαντικό θέμα ΄΄Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα΄΄,  το οποίο αποτελεί την 6η διαδικτυακή παρουσίαση του προγράμματος ΄΄Αγωγής Υγείας για Παιδιά΄΄, που διοργάνωσε το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών , σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας.

Η 7η και τελευταία διαδικτυακή παρουσίαση του προγράμματος ΄΄Αγωγής Υγείας για Παιδιά΄΄, θα έχει επίσης το πολύ σημαντικό θέμα ΄΄Εμβολιασμοί Εφήβων΄΄ και θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου 2021, ημέρα Τετάρτη στις 18:30μ.μ. και φυσικά θα ενημερωθείτε μέσω email και από το site του Δήμου μας αλλά και τα social media .

Όπως θα ακούσουμε και στη συνέχεια του σεμιναρίου, από τον Παιδίατρο- Εντατικολόγο  κ. Αναστάσιο Χατζή, τα ΄΄σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα΄΄ ,  αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για τη Δημόσια Υγεία κι  αν επίσης δεν δοθούν οι σωστές θεραπείες,  αυξάνεται ο κίνδυνος να μεταδοθούν καθώς και να προκαλέσουν κι άλλες βλάβες, να δημιουργηθούν συγκεκριμένοι τύποι καρκίνων, ή να οδηγηθεί ο ασθενής ακόμη και σε θάνατο σε κάποιες περιπτώσεις.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να προσθέσω,  ότι το ΚΕΠ Υγείας της πόλης μας βρίσκεται στην οδό Ελ.Βενιζέλου 5 και Αβέρωφ και το τηλ  είναι 210-9769598, σε όσους επιθυμούν να εγγραφούν και να γίνουν ωφελούμενοι του Κέντρου Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας) και να τους παρέχονται δωρεάν εξετάσεις σε 11 επικίνδυνα νοσήματα που αυτά είναι: καρκίνος προστάτη, καρκίνος παχέος εντέρου, καρκίνος τραχήλου μήτρας, καρκίνος μαστού, καρδιαγγειακοί κίνδυνοι, ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, μελάνωμα, κατάθλιψη, οστεοπόρωση, ΧΑΠ, Άνοια και τώρα θα προστεθεί και ο Κορωνοϊός αλλά και κάθε είδους ενημέρωση για αυτά. Για όσους επιθυμούν να εγγραφούν μόνοι τους,  μπορούν να  ακολουθήσουν τη διεύθυνση: www.kepygeias.org

Τελειώνοντας, να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους του ΕΔΔΥΠΠΥ για την πολύ εποικοδομητική συνεργασία μας και να ευχηθώ επιτυχή έκβαση του σεμιναρίου. Σας ευχαριστώ».

Στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός από τη Γενική Διευθύντρια του Δικτύου κα Μαρία Αϊδίνη η οποία εκπροσωπώντας τον Προέδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη δήλωσε πως: «Το ΕΔΔΥΠΠΥ στοχεύει μέσω των προγραμμάτων του στην έγκυρη ενημέρωση γονέων, κηδεμόνων αλλά και εκπαιδευτικών. Μέσω της σημερινής εκδήλωσης το κοινό ενημερώνεται για τους παράγοντες κινδύνου από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ενώ δίνεται έμφαση στα παιδιά και τους εφήβους προτρέποντας για την έγκυρη πληροφόρησή τους στην κατάλληλη ηλικία».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ευχαρίστησε τον ομιλητή κ. Χατζή, συνεχάρη το Δήμο Δάφνης-Υμηττού για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα μέσω των ΚΕΠ Υγείας και δήλωσε: «Η ορθή διαπαιδαγώγηση πάνω σε θέματα σεξουαλικής αγωγής και υγείας θα πρέπει να ξεκινάει από νωρίς. Η ενημέρωση και η εκμάθηση της έννοιας του προληπτικού ελέγχου αποτελεί τη μόνη ουσιαστική προσέγγιση για το συστηματικό περιορισμό και την καταπολέμηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Τα νοσήματα αυτά συνήθως συνοδεύονται από ανεπανόρθωτες επιπλοκές για την υγεία του νέου που θα τον ακολουθούν και ως ενήλικα. Διοργανώνοντας δράσεις πρόληψης με ορθή και έγκυρη ενημέρωση των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών προστατεύουμε εγκαίρως τα παιδιά μας».

Ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού

Αναστάσιος Αθ. Μπινίσκος

Η Πολιτική Εκπρόσωπος

Υπεύθυνη ΚΕΠ Υγείας

Δήμου Δάφνης- Υμηττού

Γεωργία Γρ. Σκιαδοπούλου


Φωτογραφικό υλικό της δράσης :

Facebooktwitterpinterestlinkedin