Ανακοίνωση του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Δάφνης – Υμηττού 26.05.2021

from to
ScheduledΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 26 Μαΐου 2021, 09:23

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμος μας απευθύνει  ανοικτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, για να δημιουργήσουν έργα τέχνης στα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ προκειμένου να δώσουμε μια ευχάριστη νότα στις γειτονιές μας.

Συνολικά θα ζωγραφιστούν 10 ΚΑΦΑΟ σε πρώτη φάση και αναλόγως το ενδιαφέρον θα συνεχίσουμε με επόμενο κάλεσμα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: opady@dafni-ymittos.gov.gr έως την Δευτέρα 14/6/2021.

Οι καλλιτέχνες δεν θα επιβαρυνθούν με το κόστος των υλικών που θα χρειαστούν.

Με τη δράση επιχειρούμε να αναβαθμίσουμε τον δημόσιο χώρο και θέλουμε την ένθερμη συμμετοχή σας για να το πετύχουμε αυτό όλοι μαζί.

Είναι μια πρωτοβουλία του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου μας.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

  • Η προθεσμία υποβολής λήγει την 14/6/2021 και αφορά 10 ΚΑΦΑΟ στην ευρύτερη περιοχή.
  • Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν την πρότασή τους, με ελεύθερο θέμα, που θα αφορά  ένα οποιοδήποτε «ΚΑΦΑΟ» (και όχι για ένα συγκεκριμένο ΚΑΦΑΟ) σε ένα αρχείο PDF που θα περιλαμβάνει: σύντομο βιογραφικό, περιγραφή της ιδέας και 1 έως 2 σκίτσα πάνω στην ιδέα.
  • Θα καλυφθεί το κόστος όλων των υλικών που θα χρειαστούν από τον Οργανισμό.
  • Η πρόσκληση αφορά μόνο τις εμφανείς επιφάνειες των ΚΑΦΑΟ (συνήθως 4). Το τελικό έργο που θα υλοποιηθεί δεν μπορεί να έχει σημαντική απόκλιση από την πρόταση που θα υποβληθεί, εκτός από τις απαραίτητες προσαρμογές για την επιφάνεια του συγκεκριμένου ΚΑΦΑΟ.
  • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορες τεχνικές ζωγραφική, stencil κ.α. αρκεί να είναι κατάλληλες για εξωτερικούς χώρους και να αντέχουν στις καιρικές συνθήκες. Ωστόσο ο Δήμος θα προστατέψει τα έργα με anti graffiti διαφανές υλικό εντός 48 ωρών από την ολοκλήρωση του έργου.
  • Για τον συντονισμό και την υλοποίησης υπεύθυνος είναι ο ΟΠΑΔΥ. (τηλέφωνο επικοινωνίας : 210-9707681 εργάσιμες ημέρες και ώρες)

Ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού

Αναστάσιος Αθ. Μπινίσκος

Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΔΥ

Ιωάννης Τζιβελέκας

Facebooktwitterpinterestlinkedin