Δημόσια Διαβούλευση Συγκρότησης Φιλοζωικής Επιτροπής (Φ.ΕΠ.Δ.Δ.Υ) 26.09.2019

from to
ScheduledΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ & ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΩΝ
Δημαρχείο Υμηττού, Κοτυώρων, Καλυκοποιείο, Υμηττός, Δημοτική Ενότητα Υμηττού, Δήμος Δάφνης - Υμηττού, Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Περιφέρεια Αττικής, Αττική, 17237, ΕλλάδαMap

Δημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2019, 14:43

image_pdfimage_print

Ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού με απόλυτο σκοπό την προαγωγή της υπεύθυνης διαχείρισης και της ευζωίας των δεσποζόντων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς της πόλης μας, προτίθεται να επανασυγκροτήσει Φιλοζωική Επιτροπή. Γι΄αυτόν τον λόγο καλεί όσες – όσους πολίτες επιθυμούν να δηλώσουν ενδιαφέρον, ως Τακτικά-Αναπληρωματικά Μέλη της παραπάνω Επιτροπής.

Στην Επιτροπή μπορούν να συμμετέχουν δημότισσες-ες, δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, υπάλληλοι της αρμόδιας διεύθυνσης του δήμου (Υπηρεσία Πρασίνου, σύμφωνα με τον ΟΕΥ του δήμου μας)καθώς και ιδιώτες εμπειρογνώμονες στα θέματα της Επιτροπής και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής (σύλλογοι, οργανώσεις, σωματεία),οι οποίοι πρέπει να έχουν την έδρα τους ή να διαθέτουν παράρτημα εντός των διοικητικών ορίων του δήμου. Οι φορείς πρέπει αφενός να είναι ενεργοί (να έχουν αναπτύξει συναφή με το αντικείμενό τους δραστηριότητα κατά την τελευταία πενταετία) και αφετέρου να έχουν συσταθεί τουλάχιστον ένα έτος πριν την είσοδό τους στη Φιλοζωική Επιτροπή.

Οι αρμοδιότητες της Φιλοζωικής Επιτροπής μεταξύ άλλων θα είναι:

-Συνεργασία με την Πενταμελή  Επιτροπή του δήμου, η οποία συστήθηκε  με σκοπό την παρακολούθηση του προγράμματος « δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία ζώων από την εκμετάλλευση και τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» όπως προβλέπεται και σύμφωνα με τις διατάξεις  του ν.4039/2012 και όπως αυτός έχει αντικατασταθεί και ισχύει σύμφωνα με το άρθρο 46 του ν.4235/2014

-Συνεργασία με την Περιφέρεια, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διεύθυνση Προστασίας των ζώων, φαρμάκων και κτηνιατρικών εφαρμογών του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

-Ευαισθητοποίηση/ενημέρωση, δράσεις και πληροφόρηση των πολιτών στο ζήτημα της Φιλοζωίας με διοργάνωση ελεύθερων συζητήσεων, εκδηλώσεων, επιμορφωτικών προγραμμάτων κ.λ.π.

-Επεξεργασία και κατάρτιση, σε συνεργασία με τον δήμο, Σχεδίου Δράσης και εφαρμογής αυτού.

-Εισήγηση προτάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικές με ζητήματα Φιλοζωίας.

Η Φιλοζωική Επιτροπή θα είναι άμισθη και οι υπηρεσίες της θα είναι εθελοντικές. Ο Πρόεδρος, τα Τακτικά και τα Αναπληρωματικά Μέλη της Επιτροπής θα οριστούν μετά το πέρας της Δημόσιας Διαβούλευσης, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η έναρξη της Δημόσιας Διαβούλευσης ορίζεται την Πέμπτη 26/09/2019 με χρονική διάρκεια δεκαπέντε ημερών (15) έως την Πέμπτη 10/10/2019.

Οι αιτήσεις ενδιαφέροντος συμμετοχής στη Φιλοζωική Επιτροπή θα γίνονται δεκτές καθημερινά στο Δημαρχείο Υμηττού, πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 1, στον 1ο όροφο, στο γραφείο της Φιλοζωικής Επιτροπής, από 9.30-14.30, κ. Σοφία Ελευθεριάδου, τηλ.2132037815.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση προχωρώντας στη συγκρότηση της ως άνω Επιτροπής αποσκοπεί στην προστασία και ευζωία των «μικρών μας φίλων» ξέροντας ότι τα προβλήματα τους μας αφορούν όλες και όλους, αφού αντανακλούν στην ποιότητα ζωής και όσων δεν φιλοξενούν ζώα.

Ο απόλυτος σεβασμός και η αρμονική συνύπαρξη δεν είναι πολυτέλεια, είναι μέτρο πολιτισμού και ανθρωπιάς.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΙΝΙΣΚΟΣ

Facebooktwitterpinterestlinkedin